Eu cred ca mentorul dvs . a spus ceva neadevarat. si mai mult absurd.C-2 scrie:Tot in aceasta vizita am aflat ceva interesant.
Mentorul meu,la care am fost in vizita,e originar de langa lacul Constanz.
Locuieste in Geneva din 1963.Acum cand e la pensie calatoreste f mult.
Cu ceva ani in urma a vizitat Vietnamul.
Povestea ca in mijlocul unei jugle era o fabrica de ceasuri false.
Se lucra in draci in productia de cesuri "de firma" false.
Culmea era ca toata aparatura era originala Elvetiana.
Explicatia lui a fost ca a fost o f mare greseala ca in momentul aparitiei quartului si falimentarea a unui numar f mare de fabrici de ceasuri,nu sau distrus masinariile .Ele au fost vadute pe nimic ca atare ptr fier vechi.
Acum platesc greseala.
Va intrebati de unde asa niste copii reusite?
Ma indoiesc ca falsurile"vietnameze " sunt produse pe liniile "vechi" elvetiene,este o "legenda" "fantezie" ori ce vreti.Am auzit si eu astfel de legende dar locatia este diferita .Si fabrica era in mijlocul unei jungle vecina cu fabrica in care marmotele crosetau ciocolata
Fabricile de falsuri sunt in orase ori acolo unde vor producatorii sa le plaseze,legislatia lipseste ori are lipsuri in zona geografica respectiva si atata vreme cat guvernele castiga nu vor schimba asta.
Diferentele sunt enorme intre produsele elvetiene si falsurile produse in Asia.
Doar de curand au aparut falsuri pe baza Eta/Valjoux dar asa cum stim toti liniile respective sunt moderne si nu au fost vandute ca fier vechi in timpul revolutiei quartz.
Restul sunt mecanisme chinezesti care au la baza in cel mai bun caz Seiko,in rest sunt chinezesti si atat(chiar daca SeaGull a incercat sa copieze crono elvetian asta nu dovedeste ca linia este vcea originala cumparata ca fier vechi si in plus Sea Gull este o afacere pe fata/mai mult ori mai putin).
Nu este nici o poveste romantica in spate....
Si despre care copii reusite vorbiti???