Nu-mi dau seama încă unde se poziţionează Soprod A10. Are cineva experienţe directe cu acest calibru?
DA! E la nivelul unui 2892 din Longines! Cred ca am avut 3 sau 4, toate mergeau COSC
fara probleme....in Stowa, ML si Burberry daca-mi amintesc bine. Mie-mi place mult si ti-l recomand!
Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Mulţumesc, Claudiu, pentru lămurire. Am citit mai multe ieri şi azi despre acest calibru Soprod, se pare că e un calibru Seiko mai vechi, familia 4L... O fi adevărat? Şi dacă da, cum să vedem ştirea asta?
Am mai văzut ceva de genul rebranduirii unor mecanisme Seiko într-altele europene cu Erhard Junghans.
Razvee scrie: Am citit mai multe ieri şi azi despre acest calibru Soprod, se pare că e un calibru Seiko mai vechi, familia 4L... O fi adevărat? Şi dacă da, cum să vedem ştirea asta?
Mai oameni buni,ce aveti impotriva faptului ca este Seiko?Sa nu uitam ca vorbim de unul dintre cei mai prolifici producatori de mecanisme,multe din ele (clasa superiora,folosite in GS sau Credor) fiind peste ce produce ETA sau Selita.
Probabil este contagios https://www.youtube.com/watch?v=uIgO_f0bcRM drept urmare toti propietarii de Tag Heuer ar trebui sa renunte la ele https://www.youtube.com/watch?v=zq2a1kx1j_M
Din cate am inteles, drepturile de productie pentru 1887 au fost acordate de Seiko firmei Tag, Seiko renuntand la productia lui dar, a fost ca un cal troian pentru Tag deoarece au fost "prinsi" cu gogoasa, realizand astfel o reclama indirecta calibrului Seiko. Asta este alta poveste oricum iar mecanismul este super.
@ seba - Eu n-am nimic cu Seiko. Sunt convins că A10 e un mecanism foarte bun.
Am scris ce-am scris pentru că mă întristează lipsa de transpareţă a unor companii elveţiene sau germane, care n-au onestitatea să recunoască faptul că uneori preiau patente mai vechi, ale altora, ci mint prin omisiune pretextând că şi-au dezvoltat calibre proprii. Aşa e cazul Soprod cu A10 derivat din 4L, al Tag-ului cu 1887, al celor de la Erhard Junghans cu 9S şi tot aşa.
Chiar doare aşa de rău să recunoşti cinstit că n-ai investit în R&D ci preiei munca japonezilor de-acum câteva zeci de ani? Şi dacă doare, de ce o faci şi nu investeşti pe bune în calibre proprii, cum au făcut Nomos, Frederique Constant şi alţii.
Hahaha.
Cel mai frumos ceas e ala pe care il ai la mana.
E o chestiune de gust. Nu exista ceas frumos sau urat. Mie, personal, nu imi plac ceasurile care isi arata "instestinele" prin cadran.
La fel, nu imi plac ceasurile la care trebuie sa te uiti 5 minute ca sa sa iti dau seama cat e ora!!! Ma refer la cadranele aglomerate.
Chiar daca unele dintre ele sunt f frumoase si incanta ochiul, nu as purta unul.