Sunt deja destule firme care folosesc Sellita, culmea, pana si Eterna (!) foloseste acum, pare halucinant de crezut ca aceste firme inca mai sunt in picioare, dupa o decizie atat de "eronata"...
ETA vs Sellita
Re: ETA vs Sellita
CezarIlie, ai de gand sa schimbi ceasul doar pentru ca niste anonimi de pe forum, care nu au treaba cu arta ceasornicariei, ti-au scris ca "parerea lor" este sa il schimbi?
Sunt deja destule firme care folosesc Sellita, culmea, pana si Eterna (!) foloseste acum, pare halucinant de crezut ca aceste firme inca mai sunt in picioare, dupa o decizie atat de "eronata"...
-
vasi.utziu
Tot rotund...dar care sa nu ma coste o caruta de bani pentru o copie de mecanism 
-
vasi.utziu
Clipper scrie:niste anonimi de pe forum, care nu au treaba cu arta "...
Vezi ca numele mi-e trecut in stanga,artistule!
Chiar asa vasi.utziu, esti omologat la O.S.I.Mvasi.utziu scrie:Clipper scrie:niste anonimi de pe forum, care nu au treaba cu arta "...
Vezi ca numele mi-e trecut in stanga,artistule!![]()
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Multumesc pentru raspunsuri!
Am recitit intreg topicul si pana la urma ma risc si o sa pastrez ceasul. In opinia mea este un ceas frumos si compenseaza.
Am recitit intreg topicul si pana la urma ma risc si o sa pastrez ceasul. In opinia mea este un ceas frumos si compenseaza.
Am mai citit posturi din care reiese ca Sellita este un mecanism "asian" - va rog dati pe google "sellita.ch" si spuneti-mi si mie de unde ati dedus ca este produs in China (sau alta tara asiatica) mai mult decat un eta, mai concret spuneti-mi unde ati vazut ca este "brand-uit" acest mecanism: scurt si la obiect.dayryad scrie:In principiu ar fi cam 2 mecanisme regasite in astfel de ceasuri
1.Mecanic Seagul3600 - copie dupa ETA 6497/6498 - se poate inlocui asianul ulterior cu un eta / unitas
2.Mecanic automatic - SW200 - copie eta 2824-2 dar cu 26J
In principiu, ambele asianuri sunt mecanisme reusite (cateodata mai bune ca si originalul) dar cu precizarile lui Claudiu privind piesele de schimb - personal, la prima problema aparuta le-as schimba cu originalul
...
Ca si o concluzie generala, seagul este un mecanism bun (cateodata mai reusit decat tatal - eta) daca este "genuine seagul sau SW"
Probabil se face confuzie cu Claro.
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
Born an original, don`t die a copy!
Eu nu cred asta pana nu vad.CezarIlie scrie:Salutare,
Am si eu o mica dilema, am achizitionat in urma cu cateva zile un ceas Eterna Soleure. Abia acasa, cand am citit mai multe informatii despre acest ceas, am aflat ca mecanismul este Sellita si nu ETA. Vreau sa va intreb daca se merita aceasta achizitie sau ar fi indicat sa incerc sa schimb ceasul cu un altul?
Multumesc,
Cezar
Cum sa puna Eterna sellita can ei au inventat 2824 ???
Mai verifica....poate nu e un Eterna original !
Sau bongiorno....
Chiar sunt cu Sellita,am vazut acum 1 an asa ceva.
http://www.watchtm.com/eterna-kontiki-k ... -7041.html
http://www.wantitall.co.za/Watches/Eter ... B002WN2LSC
http://www.watchtm.com/eterna-kontiki-k ... -7041.html
http://www.wantitall.co.za/Watches/Eter ... B002WN2LSC
Eterna folosește sigur, sigur SW-200 în Soleure. Trist, dar adevărat.
@ Cezar: În altă ordine de idei, ceasul e frumos, bine finisat. Dacă pe deasupra l-ați mai și achiziționat cu discout de 50% de la Kultho, eu zic că merită păstrat.
@ Cezar: În altă ordine de idei, ceasul e frumos, bine finisat. Dacă pe deasupra l-ați mai și achiziționat cu discout de 50% de la Kultho, eu zic că merită păstrat.
-
valentin1234
Aveam de gand sa deschid un topic nou: "uite Eta nu e Eta"....dar cred ca merge si aici.
Prin 2010 Movado a lansat seria Datron, o reeditare a faimosului Datachron care in anii 70 impartea aceasi platforma tehnica cu mult mai celebrul sau frate de cruce, Zenith El Primero.
Diferenta era ca de data asta exista si un model day/date care mi-a placut mult ca si reeditare "vintage" a ceasului original, cu pretul de catalog 995 dolari, echipat evident cu Eta 2824. La vremea respectiva pretul mi s-a parut exagerat, dar am continuat sa-l tin sub observatie. Acum vreo doua luni a aparut in sfarsit pe amazon.ca cu 601 dolari, adus la usa.
Evident l-am comandat, a ajuns repede si ce sa vezi? Sellita SW200-1
Am sunat mai intai la Amazon....nu stim.....n-am auzit.....ce-i aia?
Apoi la Movado Canada.....exclus, Datron este cu Eta.....
Apoi la Movado SUA....care au sunat si la fabrica.....unde o fi ea.....exclus, nu am pus niciodata Sellita in Movado.
A doua zi mi-am luat frumos ceasul si m-am dus peste Movado Canada.....cam suparat. M-au primit imediat si mi-au confirmat, daca mai era nevoie, ca ceasul e original.....
Dupa care seful de service mi-a spus confidential.....ca pun si ei ce gasesc in ceasuri, acum de cand sunt probleme cu livrarile Eta si ca toti "marii" fac asa.
Evident am inapoiat ceasul dar din pacate concluzia este una singura......de acum incolo ne putem astepta sa gasim Sellita absolut oriunde...........
Prin 2010 Movado a lansat seria Datron, o reeditare a faimosului Datachron care in anii 70 impartea aceasi platforma tehnica cu mult mai celebrul sau frate de cruce, Zenith El Primero.
Diferenta era ca de data asta exista si un model day/date care mi-a placut mult ca si reeditare "vintage" a ceasului original, cu pretul de catalog 995 dolari, echipat evident cu Eta 2824. La vremea respectiva pretul mi s-a parut exagerat, dar am continuat sa-l tin sub observatie. Acum vreo doua luni a aparut in sfarsit pe amazon.ca cu 601 dolari, adus la usa.
Evident l-am comandat, a ajuns repede si ce sa vezi? Sellita SW200-1
Am sunat mai intai la Amazon....nu stim.....n-am auzit.....ce-i aia?
Apoi la Movado Canada.....exclus, Datron este cu Eta.....
Apoi la Movado SUA....care au sunat si la fabrica.....unde o fi ea.....exclus, nu am pus niciodata Sellita in Movado.
A doua zi mi-am luat frumos ceasul si m-am dus peste Movado Canada.....cam suparat. M-au primit imediat si mi-au confirmat, daca mai era nevoie, ca ceasul e original.....
Dupa care seful de service mi-a spus confidential.....ca pun si ei ce gasesc in ceasuri, acum de cand sunt probleme cu livrarile Eta si ca toti "marii" fac asa.
Evident am inapoiat ceasul dar din pacate concluzia este una singura......de acum incolo ne putem astepta sa gasim Sellita absolut oriunde...........
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
- gherghin nicolae
- Moderator
Deci , cu alte cuvinte , ori ne orientam catre vintage , ori catre gama superioara , a ceasurilor foarte scumpe , unde nu cred eu ca mai fac magarii .Sau , nu avem decit sa inghitim cumva si Stelit-ele sau Claro pe care vrind-nevrind ni le servesc , culmea si in gama medie de preturi !!!! Probabil in curind urmeaza si gama quartz sa sufere o ,,chine...nu stiu cum sa-i spun . Desi la capitolul quartz , se stie ca de mult timp au fabrici in China . Si ne mai miram si deschidem tot felul de topicuri vis-a-vis de Tissot-uri . Cam toate se falsifica , sau mai bine spus toate marcile care aduc profit . Din absolut toata gama . Si de jos , Seiko , Citizen , Orient , Casio pina la Rolex sau mai stiu eu ce alte marci .
E clar pentru mine ...G10-le v-a fi universal in gama chronoquartz , Stelita si/sau Claro in gama de jos dar si medie , iar ETA 2824 sau 2892 , urmata de cine stie cite module , sau fara module o sa echipeze majoritatea ceasurilor scumpe si foarte scumpe . Cu mici finisari/personalizari sau mai stiu eu ce artificii se vor denumi si in house ...
Iar independentii care inca supravietuiesc au preturi prohibitive .
A...mai este si 7750-ul cu ale sale derivate . Probabil unul dintre cele mai oneste/cinstite mecanisme , dar si acolo , intervin micile personalizari , care fac sa fie gresit si pompos denumit in house .
Coaxial-ul dupa multele reeditari , inca nu se stie cit este de fiabil...
Ramin restul ...
Rolex-ul este o alegere buna . Ei macar sper ca ramin cu ale lor 3135-uri sau altele dovedite a fi fiabile . Nici nu are rost sa dezvolte altceva daca astea se vind . Eventual variatiuni ale carcaselor+ cadranelor , editii speciale si alte asemenea fineturi , dar se pastreaza sus , si in ciuda preturilor mari , sint ceasuri vindute in cantitati mari , mai ales pe piata in plina ascensiune a celor mai mari falsificatori care sint chinejii . Scuze pentru ei dar pina la urma asta este .
Cam asa vad eu evolutia sau momentul actual mai bine zis . Globalizare !!!
E clar pentru mine ...G10-le v-a fi universal in gama chronoquartz , Stelita si/sau Claro in gama de jos dar si medie , iar ETA 2824 sau 2892 , urmata de cine stie cite module , sau fara module o sa echipeze majoritatea ceasurilor scumpe si foarte scumpe . Cu mici finisari/personalizari sau mai stiu eu ce artificii se vor denumi si in house ...
Iar independentii care inca supravietuiesc au preturi prohibitive .
A...mai este si 7750-ul cu ale sale derivate . Probabil unul dintre cele mai oneste/cinstite mecanisme , dar si acolo , intervin micile personalizari , care fac sa fie gresit si pompos denumit in house .
Coaxial-ul dupa multele reeditari , inca nu se stie cit este de fiabil...
Ramin restul ...
Rolex-ul este o alegere buna . Ei macar sper ca ramin cu ale lor 3135-uri sau altele dovedite a fi fiabile . Nici nu are rost sa dezvolte altceva daca astea se vind . Eventual variatiuni ale carcaselor+ cadranelor , editii speciale si alte asemenea fineturi , dar se pastreaza sus , si in ciuda preturilor mari , sint ceasuri vindute in cantitati mari , mai ales pe piata in plina ascensiune a celor mai mari falsificatori care sint chinejii . Scuze pentru ei dar pina la urma asta este .
Cam asa vad eu evolutia sau momentul actual mai bine zis . Globalizare !!!
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-
valentin1234
Mi-ar placea tare mult sa te pot contrazice, dar din pacate iti dau dreptate pana la ultima virgula, domnule Gherghin
O data cu lansarea seriilor SW 300 si SW 500, Sellita acopera din pacate intreaga gama Eta asa ca.......
Mai mult decat atat, in ultimul an observ, cel putin la nivelul pietei din America de Nord, pe care o cunosc bine, cred eu, o tendinta
acuta de inducere in eroare a cumparatorului, adica ceasuri echipate cu NH25A in gama de pret 300$, Claro 888 aproape de 500$ numai pentru ca scrie Swiss Made pe el.....si imediat peste 500, Sellita, si daca ai noroc, Eta....cat despre numele brandului achizitionat, nimeni nu mai prezinta nicio garantie in opinia mea.
Cu alte cuvinte, efectele hotararii Eta din 2010 incep sa se vada pe scara larga.....poate ar merita lansarea unui topic: Industria Orlogera...Incotro???
De curand citeam in "Watch Time" un articol cu sfaturi pentru colectionarii "incepatori". Erau prezentate 3 modele cu mecanisme in house: Panerai Luminor incarcare manuala, IWC Portofino automatic si Rolex Air-King, evident tot automatic......in gama entry level,
toate in jurul a 5000 $.
P
Probabil ca asta ne asteapta..........sau vintage, cum bine spui 
O data cu lansarea seriilor SW 300 si SW 500, Sellita acopera din pacate intreaga gama Eta asa ca.......
Mai mult decat atat, in ultimul an observ, cel putin la nivelul pietei din America de Nord, pe care o cunosc bine, cred eu, o tendinta
acuta de inducere in eroare a cumparatorului, adica ceasuri echipate cu NH25A in gama de pret 300$, Claro 888 aproape de 500$ numai pentru ca scrie Swiss Made pe el.....si imediat peste 500, Sellita, si daca ai noroc, Eta....cat despre numele brandului achizitionat, nimeni nu mai prezinta nicio garantie in opinia mea.
Cu alte cuvinte, efectele hotararii Eta din 2010 incep sa se vada pe scara larga.....poate ar merita lansarea unui topic: Industria Orlogera...Incotro???
De curand citeam in "Watch Time" un articol cu sfaturi pentru colectionarii "incepatori". Erau prezentate 3 modele cu mecanisme in house: Panerai Luminor incarcare manuala, IWC Portofino automatic si Rolex Air-King, evident tot automatic......in gama entry level,
toate in jurul a 5000 $.
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
Ne mai punem intrebarea de fiabilitatea coaxialului dupa 13 ani ?gherghin nicolae scrie: Coaxial-ul dupa multele reeditari , inca nu se stie cit este de fiabil...
Ramin restul ...
Rolex-ul este o alegere buna . Ei macar sper ca ramin cu ale lor 3135-uri sau altele dovedite a fi fiabile .
Rolex 3135 a cunoscut si el mici evolutii de-a lungul timpului, si ramane un calibru eficient daca ... e servisat la timp. Cind ai un sistem de armare automata asa bun, daca nu ai un pinion bun se mai si strica
O zi buna.
Va spun aici buna ziua in caz ca uit sa o spun in mesajele mele !
Cel putin la Eterna pe site apare clar ce au cu Sellita...Pacat de traditia si numele lor.
Sint multi care nu scriu ce mecanism are ceasul respectiv, adica scriu : "Automatic Swiss Made", si mai scriu ca sint ''in-house''. Si nu stii ce cumperi.
Dar mai sint si cei care ( http://www.timefactors.com/precista.htm ) mai au si cu 2824, si nu trebuie sa dai pe ele preturi nemaipomenite.
Chestia cu ''vintage'' este adevarata, poate ca asta este de facut, si sint muulte ceasuri fabricate in anii '50-'70 care merita colectionate. Dar apare o mica problema : ce faci daca ai un diver vechi si se strica filetul la coronita ? Sau la tubul coronitei ?
Toate cele bune
Nicu
Sint multi care nu scriu ce mecanism are ceasul respectiv, adica scriu : "Automatic Swiss Made", si mai scriu ca sint ''in-house''. Si nu stii ce cumperi.
Dar mai sint si cei care ( http://www.timefactors.com/precista.htm ) mai au si cu 2824, si nu trebuie sa dai pe ele preturi nemaipomenite.
Chestia cu ''vintage'' este adevarata, poate ca asta este de facut, si sint muulte ceasuri fabricate in anii '50-'70 care merita colectionate. Dar apare o mica problema : ce faci daca ai un diver vechi si se strica filetul la coronita ? Sau la tubul coronitei ?
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin