Se schimba cu piese generice.Nicu scrie: ce faci daca ai un diver vechi si se strica filetul la coronita ? Sau la tubul coronitei ? Nicu
ETA vs Sellita
-
Alexvintage
Re: ETA vs Sellita
-
alin-stefan
Totusi, marcile care apartin grupului Swatch tind sa cred ca vor avea ETA...
- gherghin nicolae
- Moderator
Pai daca pina si Eterna , dupa cum scriu colegii are alt mecanism si NU Eta , atunci ce sa mai zicem ?
Cascati bine ochii dragi colegi !!!! Altfel vi se vinde cu totul altceva !
Cascati bine ochii dragi colegi !!!! Altfel vi se vinde cu totul altceva !
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
Eterna foloseste dixit site : ETA / Valjoux / Selita / Calibre proprii ....
Nu vad ce e asa de grav ...
Mai "greu" de inteles este faptul ca acu doi ani un 7751 era 2950euro, acum este 4650euro ...
O seara buna.
Nu vad ce e asa de grav ...
Mai "greu" de inteles este faptul ca acu doi ani un 7751 era 2950euro, acum este 4650euro ...
O seara buna.
Va spun aici buna ziua in caz ca uit sa o spun in mesajele mele !
Am uitat .... 7751 de acu doi ani era COSC cel de acum nu e ... Idem pentru 2824 din noul "1948".

- gherghin nicolae
- Moderator
Grav este ca nu se precizeaza explicit acest lucru . Oare de ce ? Sa le fie rusine cu alte calibre decit ETA ? Sau ?
Eu spre exemplu , daca as sti ca nu are ETA , nu as mai cumpara de loc .Si probabil ca mine sint multi . Insa vad ca sint unii , mai noi , mai tineri ...care nu apreciaza decit dimensiunea generoasa si design-ul ceasului , mai ales numele , daca se poate din gama fashion...
Pentru ei , poate fi Stellita , Claro , sau quartz ...tot aceeasi ora si scurgere a timpului indica .
Eu spre exemplu , daca as sti ca nu are ETA , nu as mai cumpara de loc .Si probabil ca mine sint multi . Insa vad ca sint unii , mai noi , mai tineri ...care nu apreciaza decit dimensiunea generoasa si design-ul ceasului , mai ales numele , daca se poate din gama fashion...
Pentru ei , poate fi Stellita , Claro , sau quartz ...tot aceeasi ora si scurgere a timpului indica .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Porsche Design sold Eterna to International Volant Ltd, a subsidiary of China Haidian 30.6.2011.
By 1932, Eterna had set up a subsidiary company, ETA, to make movements for itself and other Swiss watch companies. This same year Theodore retired and handed over the control of the company to his nephew Rudolf Schild. Although retired, Theodore remained on the board of directors until his death in 1950.
Eterna produced many innovations in their history, the smallest production wristwatch with a Baguette movement in 1930, an eight-day alarm watch in the 1930s and their first automatic watch in 1938.
Actionarii majoritari la Sellita... ar fii un mister pentru mine.... nu par machidoni desi pasc oile de la o vreme pe malul lacului Leman....
La Eterna (ceasuri nu lame de ras !) din perioada prezenta... pare cam lamurita cestiunea ?
By 1932, Eterna had set up a subsidiary company, ETA, to make movements for itself and other Swiss watch companies. This same year Theodore retired and handed over the control of the company to his nephew Rudolf Schild. Although retired, Theodore remained on the board of directors until his death in 1950.
Eterna produced many innovations in their history, the smallest production wristwatch with a Baguette movement in 1930, an eight-day alarm watch in the 1930s and their first automatic watch in 1938.
Actionarii majoritari la Sellita... ar fii un mister pentru mine.... nu par machidoni desi pasc oile de la o vreme pe malul lacului Leman....
La Eterna (ceasuri nu lame de ras !) din perioada prezenta... pare cam lamurita cestiunea ?
Homo suus fortuna faber est.
Eu am scris ca este pacat pentru ca Eterna a proiectat mecanismul care sta la baza lui 2824. Iar acum au ajuns sa foloseasca Sellita ( nu in toate modelele ).
Toate cele bune
Nicu
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Cind esti mic ca Eterna si produci 7000 / an, ma intreb care e prioritatea pe care o ai sa fii livrat de ETA in cantitatea dorita si la timpul dorit?
Daca nu prea esti prioritar ai mai multe solutii :
- Sellita / Soprod etc
- calibre proprii (investitii destul de mari / timp / ... )
- faliment
Totul e posibil
Daca nu prea esti prioritar ai mai multe solutii :
- Sellita / Soprod etc
- calibre proprii (investitii destul de mari / timp / ... )
- faliment
Totul e posibil
-
alin-stefan
Apropo de cascat ochii...,la unele modele nu prea ai unde si trebuie sa mergi pe mina vinzatorului care-ti confirma doar verbal la cumparare. Eu spre exemplu am achizitionat acum 2 luni in urma, un Certina DS Action si-am pus vinzatoarea sa sune dind pe spikar pt. a-mi confirma ce mecanism are si am ramas doar cu confirmarea verbala ca are ETA 2824-2. Sper sa n-am surpriza neplacuta ca la servisare sa gasesc altceva.
Certina este în grupul Swatch, deci are ETA sigur.
Atlantic este in Swatch? - pentru ca am vazut si unele cu Claro.
Alin-Stefan, eu as fi pus vanzatoarea sa scrie cu manuta ei pe certificatul de garantie ca are eta... s'apoi sa fi vazut circ daca as fi gasit altceva inauntru!
Pan' la urma cum sta treaba cu sellita, are cineva ceas cu acest mecanism sa-l poarte si sa ne spuna ce impresii si-a facut sau vorovaim doar din auzite?
Alin-Stefan, eu as fi pus vanzatoarea sa scrie cu manuta ei pe certificatul de garantie ca are eta... s'apoi sa fi vazut circ daca as fi gasit altceva inauntru!
Pan' la urma cum sta treaba cu sellita, are cineva ceas cu acest mecanism sa-l poarte si sa ne spuna ce impresii si-a facut sau vorovaim doar din auzite?
catalin.v scrie:Atlantic este in Swatch? - pentru ca am vazut si unele cu Claro.
Swatch Group detine:
Breguet, Blancpain, Glashütte Original, Jaquet Droz, Léon Hatot, Omega, Longines, Rado, Union Glashütte, Tissot, Calvin Klein Watches + Jewelry, Balmain, Certina, Mido, Hamilton, Swatch, Flik Flak, Endura and Tourbillon.