B&B Collection - Atentie cand cumparati ceasuri din magazine

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Notka

B&B Collection - Atentie cand cumparati ceasuri din magazine

Mesaj de Notka »

In data de 02/09/2010, am cumparat un ceas marca Orient UN9P, antiacvatic (200m) de la magazinul Splend’or (firma B&B Collection) din complexul comercial Iulius Mall din Timisoara.

L-am folosit in mod special cand mergeam la bazin, cam de 3 ori pe saptamana, bazinul avand maxim 1,7m adancime.

Dupa nici o luna de folosire, intr-o zi ma trezesc cu sticla aburita. Ma uit mai atent si vad ca este ciobita pe partea din interiorul ceasului. Neputandu-mi explica fenomenul, iau ceasul si ma duc cu el la magazin pe data de 14/09.

Personalul magazinului m-a informat ca nu se ofera garantie pentru sticla. Ok, dar pentru ca nu mi-au putut explica motivul ciobirii sticlei in interiorul ceasului, fara ca ceasul sa fie supus oricarui soc mecanic, fara ca sticla sa fie crapata, am cerut ca ceasul sa fie trimis la sediul firmei, pentru ca un ceasornicar sa faca o constatare tehnica.

Dupa ce am predat ceasul timp de aproape o luna nu am primit nici un fel de informatii despre ceas. Am trimis email-uri si am dat 12 telefoane la sediul firmei din Bucuresti si la magazinul din Timisoara si abia dupa ce am contactat brand managerul firmei Mirela Tararache, dupa mai bine de 5 saptamani, am primit o nota de constatare (facuta in data de 20/10/2010), prin care am fost informat ca “ceasul prezinta multiple zgarieturi pe carcasa si geam” iar “geamul a fost spart in urma unei lovituri asupra marginii acestuia (sticlei)”.

Din nou am dat vreo 5 telefoane pentru a putea contacta tehnicianul care a facut constatarea, domnul Skalal Dragos. Acesta nu mi-a putut explica, unde sunt multiplele lovituri si zgarieturi si cum poate fi lovita marginea sticlei (care are mai putin de jumatate de milimetru), in asa fel, incat:
- Geamul sa nu crape;
- Sticla sa se ciobeasca in interior desi lovitura se presupune ca a fost aplicata din exterior;
- Cum am putut aplica o lovitura exact pe marginea de mai putin de jumatate de milimetru a geamului, fara sa ating partile adiacente acestei margini?

In data de 24/10/2010 mi s-a returnat ceasul de catre personalul magazinului din Timisoara.
Desi nu am fost multumit de concluzia din nota de constatare, vazand ca pierd timpul fara rost, am cerut sa mi se repare ceasul contra cost adica sa mi se inlocuiasca sticla. Cei de le B&B Collection, mi-au cerut sa fac o comanda pentru sticla. Am facut comanda in data de 25 octombrie 2010 si am primit un raspuns pe data de 7 decembrie (dupa aproape o luna jumatate), fiind informat ca ceasul va fi reparat in termen de 120 zile. M-am dus cu ceasul la magazin si nu au vrut sa mi-l ia, spunandu-mi sa astept sa vina sticla, dupa care ma anunta ei sa duc ceasul.

In concluzie, am luat un ceas, pe care l-am folosit o luna iar acum stau de trei luni si jumatate cu el in sertar fara al putea folosi si mai am de asteptat inca pe atat pentru repararea lui. In total 7 luni de zile. Asta e termenul de care are nevoie B&B Collection sa repare un ceas si asta nu de buna voie ci dupa nenumarate telefoane, amenintarea cu OPC-ul, insistente, timp pierdut, nervi, frustrare, josnicie, nesimtire, indolenta, scarba s.a.m.d.. E scanadlos, incredibil, inacceptabil …… Din pacate nu pot face absolut nimic, decat sa imi caut alt ceas.

PS: Am fost si la OPC, mi-au facut un dosar si .... cam atat.
chivualex

Re: B&B Collection - Atentie cand cumparati ceasuri din magazine

Mesaj de chivualex »

Foarte urat ce-ai patit.
Parerea mea e ca,la cum merge treaba cu garantiile in Romania,mai bine cumperi ceasuri aduse de anumite persoare,din strainatate,la un pret mult mai mic fata de ce gasim la noi in magazine.Chiar daca nu au garantie.Oricum si daca il iei de la un magazin autorizat din tara,pana la urma tot la reparatii pe banii tai ajungi.Si treaba cu garantia nu se aplica numai la ceasuri,dar aici e cel mai rau din cauza ca iti spune repede : "E vina ta,l-ai lovit,ti-a cazut etc."

Sper sa nu-mi sara nimeni in cap.E doar o parere.
Notka

Mesaj de Notka »

chivualex scrie:Foarte urat ce-ai patit.
Parerea mea e ca,la cum merge treaba cu garantiile in Romania,mai bine cumperi ceasuri aduse de anumite persoare,din strainatate,la un pret mult mai mic fata de ce gasim la noi in magazine.Chiar daca nu au garantie.Oricum si daca il iei de la un magazin autorizat din tara,pana la urma tot la reparatii pe banii tai ajungi.Si treaba cu garantia nu se aplica numai la ceasuri,dar aici e cel mai rau din cauza ca iti spune repede : "E vina ta,l-ai lovit,ti-a cazut etc."
Sper sa nu-mi sara nimeni in cap.E doar o parere.
Pana la urma asa am gandit si eu. Decat sa-l iau din magazin mai bine il iau de pe net. Cei de la B&B Collection nu ofera garantie decat pe mecanism. Nu se ofera garantie pentru: geam, cadran, marcaje, indicatoare (orar, minutar, secundar, etc.), carcasa, capac, remontoar, ax remontoar, inel rotativ, ornamente (pietre sigle, elemente desenate/inscriptionate/aplicate/montate, etc.), butoane, telescoape, curea, bratara, elemente de placare sau acoperire, baterie acumulator, alterarea culorii sau materialului.
Nu se ofera garantie in cazul expunerii ceasului la temperaturi in afara limitelor normale de functionare a ceasului! Temperatura de functionare a ceasului este cuprinsa intre 5 grade si 35 grade. Deci daca sunt sanatos si am temperatura de 36,5 grade, nu am voie sa port ceasul pe mana pentru ca iese din garantie. Nu mai vorbesc de cazul in care am temperatura.

Totusi, dupa atata stres cu nesimtitii astia de la B&B Collection (nu iti poti inchipui cat ma abtin sa nu le zic in alte 100.000 de feluri, pentru ca pur si simplu si-au batut joc de mine), m-am gandit ca poate i-am facut eu ceva ceasului si nu mi-am dat seama, ca de lovit sigur nu l-am lovit. Ma tot gandesc ca sticla s-a ciobit de la vreo diferenta brusca de temperatura sau ceva de genul asta.
Acum, tot uitandu-ma la ofertele de pe net si vazand tone de ceasuri replica, parca imi vine sa le iau tot din magazin, dar nu de la magarii aia de la B&B. Mi l-as lua eventual de pe un site de incredere. Am vazut ca unii au cumparat de pe http://www.watchshop.com. Poate sunt si site-uri romanesti serioase.

Apropo, oare nu imi pot schimba sticla in alta parte? Are cineva vreo idee?
Tissot swiss 01

Mesaj de Tissot swiss 01 »

Foarte urat moment,

am fost zilele astea la magazinul Splend’or (firma B&B Collection) dar din Lotus Market Oradea sa mai trag cu ochiul la modele de ceasuri si brusc mia tras cu ochiul un Mido Belluna de 3500 ron http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 179-1.html. Dupa minute de discutii si probe in care mi-am dat seama ca fata nici nu stia ce mecamism are ceasul in el am intrebat:
"ce garatie oferiti la acest ceas ?"

si raspunsul a fost:
"oferim o garantie de 2 ani la mecanismul ceasului !!!"

deci clar ca nici nu vine vorba de oricealta componenta a ceasului sa intre in garantie !!!

Posibil ca tu asa ai cumparat ceasul dar nu ai observat crapatura decat intr-o anumita pozitie dupa 2 saptamani.
Nasol este ca ajungi sa mergi sa cumperi ceasuri cu lupa dupa tine , ca sa nu fie cumva zgariat .... sau in cazul colegului cu sticla crapata ....
Tissot swiss 01

Mesaj de Tissot swiss 01 »

Notka scrie:Am vazut ca unii au cumparat de pe http://www.watchshop.com. Poate sunt si site-uri romanesti serioase.
- Desrpre http://www.watchshop.com pot spune ca au marfa ok, eu am cumparat de acolo

Notka scrie:Apropo, oare nu imi pot schimba sticla in alta parte? Are cineva vreo idee?
- Cred ca-l poti schimba la orice ceasornicar , din moment ce tu cumperi sticla si tot tu platesti reparatia eu zic ca o poti monta oriunde .... oricum la tine nu prea ai ce mecanism strica pt ca este Quartz

P.S. incearca sa vorbesti cu Claudiu , este din Arad ;)

Bafta.
Notka

Mesaj de Notka »

Tissot swiss 01 scrie:Foarte urat moment,
Posibil ca tu asa ai cumparat ceasul dar nu ai observat crapatura decat intr-o anumita pozitie dupa 2 saptamani.
Cand am cumparat ceasul era ok. Sticla nu e crapata, este ciobita pe partea din interior. Asta este si dilema mea, daca te uiti la sticla tangential in lumina, nu se vede nici o zgarietura. Apar niste mici ciobituri pe marginea ei de 1/2 milimetru. Dar nici pe alea nu aveam cum sa le fac.

Invatatura de minte este alta. Inainte sa cumpar ceva, voi cere certificatul de garantie sau contractul de garantie (cazul de fata) sa il citesc. Daca imi convin conditiile cumpar, daca nu, nu.
catalinus

Mesaj de catalinus »

Notka scrie:In data de 02/09/2010, am cumparat un ceas marca Orient UN9P, antiacvatic (200m) de la magazinul Splend’or (firma B&B Collection) din complexul comercial Iulius Mall din Timisoara.

L-am folosit in mod special cand mergeam la bazin, cam de 3 ori pe saptamana, bazinul avand maxim 1,7m adancime.

Dupa nici o luna de folosire, intr-o zi ma trezesc cu sticla aburita. Ma uit mai atent si vad ca este ciobita pe partea din interiorul ceasului. Neputandu-mi explica fenomenul, iau ceasul si ma duc cu el la magazin pe data de 14/09.

Personalul magazinului m-a informat ca nu se ofera garantie pentru sticla. Ok, dar pentru ca nu mi-au putut explica motivul ciobirii sticlei in interiorul ceasului, fara ca ceasul sa fie supus oricarui soc mecanic, fara ca sticla sa fie crapata, am cerut ca ceasul sa fie trimis la sediul firmei, pentru ca un ceasornicar sa faca o constatare tehnica.

Dupa ce am predat ceasul timp de aproape o luna nu am primit nici un fel de informatii despre ceas. Am trimis email-uri si am dat 12 telefoane la sediul firmei din Bucuresti si la magazinul din Timisoara si abia dupa ce am contactat brand managerul firmei Mirela Tararache, dupa mai bine de 5 saptamani, am primit o nota de constatare (facuta in data de 20/10/2010), prin care am fost informat ca “ceasul prezinta multiple zgarieturi pe carcasa si geam” iar “geamul a fost spart in urma unei lovituri asupra marginii acestuia (sticlei)”.

Din nou am dat vreo 5 telefoane pentru a putea contacta tehnicianul care a facut constatarea, domnul Skalal Dragos. Acesta nu mi-a putut explica, unde sunt multiplele lovituri si zgarieturi si cum poate fi lovita marginea sticlei (care are mai putin de jumatate de milimetru), in asa fel, incat:
- Geamul sa nu crape;
- Sticla sa se ciobeasca in interior desi lovitura se presupune ca a fost aplicata din exterior;
- Cum am putut aplica o lovitura exact pe marginea de mai putin de jumatate de milimetru a geamului, fara sa ating partile adiacente acestei margini?

In data de 24/10/2010 mi s-a returnat ceasul de catre personalul magazinului din Timisoara.
Desi nu am fost multumit de concluzia din nota de constatare, vazand ca pierd timpul fara rost, am cerut sa mi se repare ceasul contra cost adica sa mi se inlocuiasca sticla. Cei de le B&B Collection, mi-au cerut sa fac o comanda pentru sticla. Am facut comanda in data de 25 octombrie 2010 si am primit un raspuns pe data de 7 decembrie (dupa aproape o luna jumatate), fiind informat ca ceasul va fi reparat in termen de 120 zile. M-am dus cu ceasul la magazin si nu au vrut sa mi-l ia, spunandu-mi sa astept sa vina sticla, dupa care ma anunta ei sa duc ceasul.

In concluzie, am luat un ceas, pe care l-am folosit o luna iar acum stau de trei luni si jumatate cu el in sertar fara al putea folosi si mai am de asteptat inca pe atat pentru repararea lui. In total 7 luni de zile. Asta e termenul de care are nevoie B&B Collection sa repare un ceas si asta nu de buna voie ci dupa nenumarate telefoane, amenintarea cu OPC-ul, insistente, timp pierdut, nervi, frustrare, josnicie, nesimtire, indolenta, scarba s.a.m.d.. E scanadlos, incredibil, inacceptabil …… Din pacate nu pot face absolut nimic, decat sa imi caut alt ceas.

PS: Am fost si la OPC, mi-au facut un dosar si .... cam atat.
Ai avut si destul de mult ghinion, dar:

- imi imaginez ca este posibil ca de la socuri mari pe directii foarte rau nimerite sa apara probleme pe marginea din interior a cristalului fara ca acesta sa se crape (complet) la exterior;

- oricum nu prea vad cum ai fi putut sa ai vreo sansa la garantie daca problema nu era acolo cand ai cumparat ceasul, si prin natura lucrurilor un ceas poate avea parte de socuri mari fara sa realizezi foarte clar;

- in final as mai face si o trimitere la un subiect discutat un pic aici pe forum la:

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 16&t=12296

(si care spune ca WR200 e de fapt foarte departe de DIVER 200M - intre altele si prin testarea individuala care nu e obligatorie la WR200 - deci mici 'defecte ascunse' pot totusi sa apara la modelele simple WR200 fara ca obligatoriu sa fie o vina majora a producatorului - daca ceasul statea in vitrina undeva si aparea problema sunt convins ca garantia era onorata, dar pe un ceas cu care nu stie nimeni precis ce s-a facut si cu urme de purtare/socuri pot intelege foarte usor si vanzatorul ca nu vrea sa-si asume el responsabilitatea!)

Eu mai faceam si eu ceva bazine - dar cu un Orange Monster mai de mult si mai recent cu un Yellow Kinetzilla - ambele ceasuri ISO DIVER ! (si chiar si asa sunt constient ca exista mereu un risc).
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Defectiuni din astea practic imposibile sau imposibil de imaginat scenariul lor din pacate exista.
Eu am o mostra de genul acesta,practic este un ceas Timex la care geamul sau cristalul ...ce o fi s-a ciobit pe interior iar o felie de ciob pentru ca practic s-a despicat sau...nu stiu cum sa va spun...a cazut pe cadran si bloca mecanismul. Dar secundarul mergea. Si bateria era buna . Si nici nu intra apa in el. Deci un defect...paradoxal.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Notka

Mesaj de Notka »

catalinus scrie: - imi imaginez ca este posibil ca de la socuri mari pe directii foarte rau nimerite sa apara probleme pe marginea din interior a cristalului fara ca acesta sa se crape (complet) la exterior;
Probabil ca ceva s-a intamplat. Dar asi fi vrut ca ceasornicarul sa-mi spuna ce?. Dupa reparatie, il voi folosi la fel ca si pana acum si logic am toate sansele sa mi se ciobeasca sticla din nou.
catalinus scrie: - oricum nu prea vad cum ai fi putut sa ai vreo sansa la garantie daca problema nu era acolo cand ai cumparat ceasul, si prin natura lucrurilor un ceas poate avea parte de socuri mari fara sa realizezi foarte clar;
Am renuntat imediat la istoria cu garantia dupa ce am stat de vorba cu ceasornicarul care a facut constatarea. Omul era convins ca "am facut eu ceva ceasului", chit ca nu putea explica fenomenul, dar "vina era evident a mea". Tot ce mi-am dorit a fost sa imi repare ceasul pe banii mei, intr-un termen rezonabil, iar cei de la B&B sa se poarte normal cu mine si sa nu isi bata joc in halul in care au facut-o.
catalinus scrie: (si care spune ca WR200 e de fapt foarte departe de DIVER 200M - intre altele si prin testarea individuala care nu e obligatorie la WR200 - deci mici 'defecte ascunse' pot totusi sa apara la modelele simple WR200 fara ca obligatoriu sa fie o vina majora a producatorului - daca ceasul statea in vitrina undeva si aparea problema sunt convins ca garantia era onorata, dar pe un ceas cu care nu stie nimeni precis ce s-a facut si cu urme de purtare/socuri pot intelege foarte usor si vanzatorul ca nu vrea sa-si asume el responsabilitatea!)
Bazinul in care ma balacesc, are 1,7m adancime. Daca nu a rezistat nici la adancimea asta ...
catalinus scrie: Eu mai faceam si eu ceva bazine - dar cu un Orange Monster mai de mult si mai recent cu un Yellow Kinetzilla - ambele ceasuri ISO DIVER ! (si chiar si asa sunt constient ca exista mereu un risc).
Vreo 5 ani, am folosit un Swatch de plastic, facut pentru Colgate pe post de gift, pe care mai ca nu l-am fiert in ciorba, in rest am facut de toate cu el si nu a avut absolut nimic. Scria pe el doar waterresistant. Pe spatele ceasului avea un capacel de plastic, ceva mai mare decat bateria, cu o simpla garnitura. Capacelul asta il scoteai cu unghia ca sa schimbi bateria. Nu tu remontoar infiletabil, capac care se monteaza cu presa speciala, s.a.m.d. M-am scufundat cu el in mare pana la 5m.

In schimb mai am un Tissot, care dupa prima baterie schimbata, a inceput sa intre apa in el. Mai mult, prin 98 am cumparat un Grovana (tot brand elvetian), la care i-a intrat apa de la primul test. Ceasornicarul mi-a spus ca nu avea garnitura de la remontoar pusa (ceas cumparat din Bucuresti, dintr-un magazin de pe Magheru).
boris

Mesaj de boris »

Aleator,imi vin in minte:

-o povestire a lui Achraf(cred?),care a vrut sa cumpere de la B&B un ceas pentru un coleg-ceas care s-a dovedit a fi deja folosit.
-o experienta personala,o curea pe care am returnat-o pentru ca ata era rupta si descusuta-curea care este acum la vanzare.

Ar mai fi si altele,topicul suporta o dezvoltare ampla,dar eu ma opresc aici.
Notka

Mesaj de Notka »

gherghin nicolae scrie:Defectiuni din astea practic imposibile sau imposibil de imaginat scenariul lor din pacate exista.
Eu am o mostra de genul acesta,practic este un ceas Timex la care geamul sau cristalul ...ce o fi s-a ciobit pe interior iar o felie de ciob pentru ca practic s-a despicat sau...nu stiu cum sa va spun...a cazut pe cadran si bloca mecanismul. Dar secundarul mergea. Si bateria era buna . Si nici nu intra apa in el. Deci un defect...paradoxal.
Bun ok, vad ca se mai intampla. Si ce-ai facut cu ceasul?
gherghin nicolae
Moderator

I-am schimbat sticla.
Am pus o lentila de la optica.Dar cred ca acum intra apa in el...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
Notka

Mesaj de Notka »

boris scrie:Aleator,imi vin in minte:

-o povestire a lui Achraf(cred?),care a vrut sa cumpere de la B&B un ceas pentru un coleg-ceas care s-a dovedit a fi deja folosit.
-o experienta personala,o curea pe care am returnat-o pentru ca ata era rupta si descusuta-curea care este acum la vanzare.

Ar mai fi si altele,topicul suporta o dezvoltare ampla,dar eu ma opresc aici.
Eu am jurat ca nu mai cumpar de la ei. E al trei-lea ceas pe care l-am luat de la B&B. Doua ceasuri le-am luat doar in a doua jumatate a lui 2010 (am mai luat un Fossil pentru nevasta-mea)
Notka

Mesaj de Notka »

gherghin nicolae scrie:I-am schimbat sticla.
Am pus o lentila de la optica.Dar cred ca acum intra apa in el...
Pai de asta mi-e frica si mie. Ca daca era ceas de purtat la costum, nu imi bateam capul cu apa. Dar eu l-am luat special pentru asa ceva, ca sa ma duc la baie cu el.
gherghin nicolae
Moderator

Ia legatura cu Claudiu,si sigur ti-l repara ,adica ii pune o sticla si garnitura etansa. O sa-i faca si un test de presiune.
-Abigail Van Buren
Scrie răspuns