Omega ?

Discutii intre pasionati.
gherghin nicolae
Moderator

Omega ?

Mesaj de gherghin nicolae »

In viata te intilnesti cu multi oameni... Unii cred ceea ce spui altii nu . De multe ori am patit acest lucru si cred ca si dvs.
Apelez la cunostintele dvs. in domeniul orologeriei pentru a edifica mai bine ceea ce eu de la bun inceput am spus. Parerea mea in acest caz o sa fie postata la sfirsitul parerilor dvs., tocmai pentru a nu influenta cumva aceasta dilema.
Asadar ce parere aveti despre acest ceas ? Daca cunoasteti va rog scrieti orice stiti atit despre ceas cit si despre mecanism. Mai mult nu pot cel putin acum sa spun.
Va multumesc si astept cit mai multe opinii.
Am incercat prin poze sa spun cit de mult...insa calitatea lor nu este la superlativ...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Asadar astept opinii , daca se poate cu explicatii.
Multumesc.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
savu21

Re: Omega ?

Mesaj de savu21 »

Nu sunt un cunoscator dar din ce am mai invatat si vazut pe acest forum ,doar cadranul este de la omega; mecanismul e de doi lei pe care s-a gravat grosolan simbolul si numele de omega; se pare ca e o ,,replica vintage,, ; scuze daca ma insel si debitez prostii !
savu21

Mesaj de savu21 »

Daca ma uit mai bine si cadranul e ,,pictat,,!
Bob13

Mesaj de Bob13 »

Pe langa mecanism...
Inscriptionarea cadranului pare facuta cu stiloul de un scolar in pauza mica, nu exista logo aplicat, data rosie nu stiu cum de a ajuns pe seamaster, aratatoarele par taiate dintr-un capac de la o conserva, cadranul nu are finisare. Ce am omis/ Indexi orari? ;) Asa la prima vedere... Fara sa spun ca ma pricep la "vintage".
Some people call it obsession, i call it passion.
priam

Mesaj de priam »

gherghin nicolae
Sa inteleg ca un cunoscut nu are incredere in opinia ta?
Ceasul e o facatura ordinara, nu are nimic in comun cu Omega. Cadranul e rescris, mecanismul e gravat cu semnul Omega si numele Omega.
Alben Watch Co, un nume obscur, pierdut de mult. Oricum, nici mecanismul nu e unul stralucit.
everything around me, but me, is changing
gherghin nicolae
Moderator

Eu opinia mea i-am spus-o . Persoana respectiva nu are cunostinta, mai precis nu a avut cunostinta de existenta acestui forum . Tocmai pentru ca sa intaresc cele spuse de mine persoanei respective nu pot sa intervin in cadrul acestui topic decit la sfirsit...adica eventual miine dupa ce o sa citeasca ceea ce scrieti dvs.
Pentru acest lucru va multumesc, pentru ca scrieti ...orice , chiar orice parere credeti-ma conteaza si admir curajul de a scrie . Deci va rog...completati in continuare, vreau cit mai multe pareri.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

savu21 scrie:Nu sunt un cunoscator dar din ce am mai invatat si vazut pe acest forum ,doar cadranul este de la omega; mecanismul e de doi lei pe care s-a gravat grosolan simbolul si numele de omega; se pare ca e o ,,replica vintage,, ; scuze daca ma insel si debitez prostii !
Mecanismul (Peseux 170-180) nu e " de 2Lei" dar nici cu Omega nu are nimic in comun.
Ceasul e un "Albo Watch" decent pe care cineva s-a chinuit sa-l boteze Omega. Este de apreciat perseverenta dar nu si rezultatul.
De pe cadranul (mai mult ca sigur original) a fost indepartat logo-ul vechi si inlocuit cu "Omega". Se vede diferenta (in afara grafiei indoielnice) intre caracterele bine conturate ale logo-ului si inscriptia "incabloc" partial stearsa cu toate ca zgarieturile fine sunt mult mai reduse in partea inferioara a cadranului. In partea de sus logo-ul se suprapune zgarieturilor destul de proaspete.
Pe mecanism, gravura "Omega" partial suprapusa celei originale arata ridicol.
Nu inteleg de ce carcasa a ramas nemodificata? O fi ramas artistul in criza de inspiratie???
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Cineva care si-a dorit un Omega,dar nu a avut bani ptr.asta,s-a gandit cum sa-si confectioneze unul.Iar rezultatul se afla in fata ochilor nostrii.Fiecare se descurca cum poate,iar romanul stim cu totii ca este foarte inventiv.Cat despre faptul ca nu te-a crezut,Nic,ce sa mai zic!!! :evil: :evil: :evil:
Mihai P.
rubin

Mesaj de rubin »

Nimic din Omega.
Omega este pictat si stantat !
Cadranul este original , al marcii cu pricina, sters si repictat.
cat despre mecanism ?
Eu totusi am o parere buna despre acest clasic 17rubine :D :wink:
Este un Peseus din gama 330- 33X
Design clasic pt Peseus al puntilor, tatal mai cunoscutului Peseus 7000,7001, de remarcat finisajul frumos al rotilor de armare si dintii bine conturati. Un mecanism destul de folosit in epoca de multe marci de ceasuri, un fel de Eta 2801 al timpurilor noastre.
Sau bongiorno....
Scoupi

Mesaj de Scoupi »

Ceasul a fost original produs de Alben Watch co. din Le Chaux de Fonds, companie ce a activat la mijlocul anilor 60. Firma obscura, nimic special la ea. Acest ceas pare sa fi fost destinat pietei americane daca exista inscriptia specifica de pe puntea balansului.
In rest Alex Clej a spus ce era de spus, in mod sigur mecanismul Peseux nu e de 2 lei dar departe de a fi Omega.
gherghin nicolae
Moderator

Asa, asa, spuneti inainte si cit mai mult pentru ca aveti ce spune ca doar n-o fi vorba despre calibrul 372 de la Omega ,pe care nici Ranfft nu-l are :mrgreen:

Imagine

Imagine

Din nou scuzati...pozele , nu posed tehnica necesara...
-Abigail Van Buren
dani7

Mesaj de dani7 »

Daca era lasat in pace era un ceas elvetian cu un mecanism comun (Peseux) si nici o legatura cu omega acum e facut terci fara sa aiba vreo valoare in afara de cea pentru piese........
ate14

Mesaj de ate14 »

:lol: Bestial cum a scrijelit "Omega" pe mecanism! Ce s-o fi chinuit saracul sa faca si semnul! Cata pricepere :shock:
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
priam

Mesaj de priam »

@Alex Clej , Rubin
De ce ar trebui sa am o opinie buna despre acest mecanism???
Se inscrie in marea de AS, ETA, etc din acea perioada, armare manuala, clasic, nu are nimic care sa il scoata in evidenta.
Doar un calibru comun, produs in sute de mii de exemplare. Are pentru voi ceva atractiv?
everything around me, but me, is changing
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Exact pentru asta nu e de " 2 Lei". De 2 Lei e Ruhla sau Lapanouse!
Scrie răspuns