Aveti grija la tepele de pe internet !!!

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
dannal

Aveti grija la tepele de pe internet !!!

Mesaj de dannal »

AVETI GRIJA LA TEPELE DE PE INTERNET!!!
Sunt atat de furioasa in aceste momente incat am hotarat sa postez pe fiecare forum de profil acest mesaj al me in legatura cu tepele care se iau la achizitionarea online de ceasuri asa zise ""originale"". Chiar acum doua ore am primit prin fan curier un ceas pe care am hotarat sa-l achizitionez online, dupa ce am fost asigurata de vanzator ca e un ceas original. Pretul era cel apropiat de cel din magazine pentru a nu starni nici un dubiu in legatura cu autenticitatea ceasului, site-ul parea a fi destul de ""oficial"", modele de ceasuri, branduri, poze ale ceasurilor si detaliile tehnice aferente. L-am comandat...l-am primit...si e un jaf de ceas pe care nu as fi dat nici 30 lei...iar eu am plati...450 lei... pe un ""ceas FOSSIL"", o copie jalnica...Unde e ecranul din cristal cuart al ceasului si bratara otel si cei 50 m subacvatic? :oops: :oops: ....da ....stiu...am luat TEAPA...SI PROMIT SA POZTEZ PE FIECARE FORUM MESAJUL MEU...Asa ca NUUUUUU cumparati ceasuri de siteul http://www.ceasuridemana.ro...si in special de la persoana asa numita mario_watch...e Teapa...iar eu am luat-o chiar azi...
sicone

Re: AVETI GRIJA LA TEPELE DE PE INTERNET!!!

Mesaj de sicone »

mi-am spus parerea pe forum cu ceva vreme in urma,ca prefer sa dau un milion in plus dar sa il vad,sa pun mana pe el ,sa vad cum sta pe mana decat sa imi iau teapa
vasi.utziu

Mesaj de vasi.utziu »

Dna/dra,ceasuridemana e un site unde oricine poate vinde orice ceas,si din pacate e PLIN de replici,multe jalnice..asa ca ceasuridemana nu are nicio legatura cu teapa care v-a fost servita...
p.s.nu stiam ca se fac copii dupa fossil :))
maximus

Mesaj de maximus »

Buna seara,

Eu cred ca problema este cu totul si cu totul alta si anume faptul ca in Romania nu exista legi clare de protectie a consumatorului in cazul cumparaturilor online...
De fapt nici in cazul cumparaturilor ne-virtuale ca sa zic asa nu cred ca stam prea bine...
Fiecare magazin/vinzator face cam ce vrea.

Mai bine cumparati de pe site-uri cu renume.

In fiecare tara exista aceste site-uri super dubioase unde se vind ode toate pt toti dar sint o gramada de falsuri.
andreylungu

Mesaj de andreylungu »

Inca mai sunt tepe pe la noi, insa asta nu este o regula... Eu zic sa postati cateva poze cu ceasul pe care l-ati primit pentru a vedea daca intr-adevar este un fals. Ati incercat sa contactati vanzatorul pentru returnarea produsului ? Daca da, ce v-a raspuns ? Cand cumparati de pe internet incercati sa gasiti surse de incredere. Sunt multe modalitati prin care puteti verifica acest lucru: feedbackul din partea celor care au mai cumparat, vechimea vanzatorului pe diverse site-uri, datele de contact (este de preferat ca vanzatorul sa nu isi ascunda identitatea sub un nick-name ci sa se recomande cu numele sau), posibilitatea de a ridica produsul personal, etc...

Fiecare ne-o luam cel putin o data (si eu mi-am luat-o cu o suma mult mai mare de 450 de lei), important este sa invatam din greseli si prima teapa sa fie si ultima :lol:
maximus

Mesaj de maximus »

Imi cer scuze dar nu m-am putut abtine: luati aminte la ceasul de mai jos:

http://www.ebay.com/itm/Rare-Military-O ... 1e6bdd34eb

Licitatia este privata...un motiv in plus pt care eu cred ca multe licitatii sint trucate pe ebay ...presupun ca vinzatorul sta la pescuit si a licitat singur pina la pretul pe care vrea sa-l obtina pe ceas. Dupa aceea, daca are noroc si "musca" vreun nevinovat, bingo!
andreylungu

Mesaj de andreylungu »

Eu nu inteleg un lucru: din cate am citit, ca vanzator platesti Ebay-ului 10% din valoarea la care s-a vandut produsul. Daca licitatia este trucata, risti sa nu liciteze nimeni la final (sa iti "vinzi" tie insuti produsul) si sa platesti 10% din valoare ramanad cu produsul (pe care nici nu mai poti sa il pui inca o data la vanzare pentru ca ar bate la ochi).. Oare se merita riscul ? :shock: Sau nu am inteles eu bine cum functioneaza ?
dannal

Mesaj de dannal »

Am luat legatura cu furnizorul ceasului, si foarte amabil, spre surprinderea mea (chiar daca eu eram covinsa ca nu va dori nici macar sa poarte o minima conversatie cu mine) mi-a raspuns politicos ca ceasul se poate returna, ba chiar mai mult a dorit sa stie motivele pentru care doresc returnarea lui. M-a asigurat ca ceasurile care sunt declarate a fi originale sunt originale, doar ca ei comercializeaza si ceasuri second hand originale si ca posibil sa fi comandat un ceas second, dar autentic. Greseala, naivitate, numiti-o cum vreti, adevarul e ca nici nu mi-a trecut prin minte ca poate fi second ( certificat garantie, in cutia origiala, pozele atasate, plus ca nu era nici unde mentionat acest lucru).
Voi ce ati spune despre un ceas care are ecarnul si bratara zgariate, stiind ca ati cumparat un ceas nou? Eu am zis ca autentic nu poate fi...furnizorul m-a asigurat ca e...doar ca s-ar putea sa fie unul second...Ma rog...eu am comandat unul nou... :roll: what ever...ideea e ca vreau sa returnez ceasul...astept doar sa vad daca persoana furnizoare e de cuvant sau nu. Mi-a zis ca in varianta in care pun prin posta ceasul luni, marti voi primi banii retur...Sunt naiva iar? hahaahhah :lol: Va scriu marti :wink: hahahhahah...rad eu rad, dar nu e rasul meu :lol:
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

maximus scrie:Imi cer scuze dar nu m-am putut abtine: luati aminte la ceasul de mai jos:

http://www.ebay.com/itm/Rare-Military-O ... 1e6bdd34eb

Licitatia este privata...un motiv in plus pt care eu cred ca multe licitatii sint trucate pe ebay ...presupun ca vinzatorul sta la pescuit si a licitat singur pina la pretul pe care vrea sa-l obtina pe ceas. Dupa aceea, daca are noroc si "musca" vreun nevinovat, bingo!
Nu prea vad ce ar mai trebui trucat la asa o hidosenie!
Alinicu

Mesaj de Alinicu »

Buna seara,

Apropo de tepele de pe internet, ce parere aveti despre ceasurile de mai jos:
http://www.ebay.com/itm/Russian-mechani ... 2c6388a042

http://www.ebay.com/itm/190646359044

Vanzatorul are un feedback bun, dar totusi imi par cam ieftine ceasurile tinand cont de faptul ca mecanice si noi.
Apropo, se falsifica si ceasurile mecanice?

P.S Fiind incepator sper ca intrebarile mele sa nu fie deplasate
Goldman

Mesaj de Goldman »

Aproape orice se merita falsificat :( ,mai ales cele mecanice :wink:
Dar la astea rusesti eu nu vad nimic dubios...poate ca nu a pus poza cu mecanism?!
Dealer:Appella,Tissot,Orient,Casio(Baraka,Furrer Jacot,Breguet,Breitling,Bulova,Corum,Hublot,Longines,Omega)
georgio

Mesaj de georgio »

Pe mine ma distreaza ca inca sunt oameni care cred ca pe ceasuridemana se vad ceasuri. Dragilor tot e ce peste 100RON si nu e declarat ca replica pe acel site e aproape 90% un fals. Nu conteaza ca e quartz, mecanic rusesc, chiar si la astea sunt falsuri. Daca ar trece ACTA in Romania cred ca ceasuridemana ar fi primul site suspendat si cu administratorul la inchisoare. De mult acel site nu e interesat de altceva decat trafic si se complace in situatia de a fi piata libera a replicilor si falsurilor. Vanzatorii seriosi nici nu mai posteaza anunturi acolo, a posta un anut pe acel site a ajuns sa fie similar cu o recunoastere ca esti un vanzator necinstit.

PS: Sa nu credeti ca generalizez prea mult, mai sunt si colegi de pe forum care posteaza inca acolo probabil din obisnuinta cu toate ca ei sunt vanzatori onesti. Din pacate numarul lor e asa de mic incat se pierd in marea de excroci.
catalin manolache

Mesaj de catalin manolache »

Si cu toate care le-ati postat dvs aici as dori sa mentionez cel mai important aspect :)
Cel mai important este sa stii ce cumperi si sa stii cum arata un fake si un original (totusi dupa ceasuri de 100 EURO in magazin nu a facut nimeni replici complet functionale, acelasi aspect, acelasi ambalaj) doar daca nu cumva a obtinut si licenta :))
E important sa ai un minim de cunostinte referitor la brand-uri, la modele, la detalii de ordin estetic macar. Vei putea astfel cere o poza reala a produsului la o rezolutie decenta, vei putea cere un mic filmulet referitor la functionarea corecta a tuturor functiilor ceasului. NU este asa de greu sa cumperi online daca stii ce cumperi si stii sa ceri detaliile potrivite. Eu cred ca domnisoara doar a avut ghinion. Si eu vand ceasuri FOSSIL, sunt cumparate de la dealer oficial cu factura etc..demonstrabil..in fine..si unele intradevar vin insemnate sau cu defectiuni mecanice. Pur si simplu vanzatorul respectiv si-a incercat norocul. NU sunt manipulate cu atata grija, probabil sunt aruncate dintr-o parte in alta de catre oameni care nu apreciaza valoarea coletului respectiv (de cand pleaca din fabrica, trecand prin (probabil) 5-6 firme de curierat si vame, pana la tine la usa). Asta e parerea mea si sfatul meu este sa cereti cat mai multe detalii (imagini, video etc.)

PS: Vorba ceea: De ce iti e frica nu scapi.. Asa ca nu va mai temeti de frauda pe net.
AdrianC

Re: Aveti grija la tepele de pe internet !!!

Mesaj de AdrianC »

Oare?
Eu cred ca se cheama inselaciune si trebuie pedepsita.
Egalitate nu există decât în matematică!
iosiP

Mesaj de iosiP »

georgio scrie:Pe mine ma distreaza ca inca sunt oameni care cred ca pe ceasuridemana se vad ceasuri. Dragilor tot e ce peste 100RON si nu e declarat ca replica pe acel site e aproape 90% un fals.
"Dragule" georgio, am la vanzare pe ceasuridemana doua modele Sinn (le vand prin intermediul unei cunostinte) si iti garantez ca sunt 100% originale, cu cutii, documente, etc. Mai mult, sunt in stare impecabila iar unul este chiar editie limitata, deci departe de a fi tepe.

Da, stiu, ai scris ca:
georgio scrie:PS: Sa nu credeti ca generalizez prea mult, mai sunt si colegi de pe forum care posteaza inca acolo probabil din obisnuinta cu toate ca ei sunt vanzatori onesti.
ceea ce, in opinia ta, justifica exercitiul aruncarii de muci in fasole... asta, desigur, daca trecem de contradictia cu propria ta afirmatie:
georgio scrie: Vanzatorii seriosi nici nu mai posteaza anunturi acolo, a posta un anut pe acel site a ajuns sa fie similar cu o recunoastere ca esti un vanzator necinstit.
Pai ori-ori, nu de alta dar ambele variante nu pot fi simultan corecte?! Sau altfel spus, mai usor cu pianul pe scari ca... se varsa clapele.
Scrie răspuns