nasterea unui "mariage"

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Alexvintage

nasterea unui "mariage"

Mesaj de Alexvintage »

Reteta e simpla. Se ia un mecanism, pe cat posibil functional si de calitate cat mai buna,
Imagine
Imagine
in cazul de fata un superb Longines 13,34 cu 18 rubine. Cadranul original (varza) se inlocuieste cu unul compatibil.
Imagine
Evident ca picioarele originale au trebuit indepartate. Pentru ca imi displac barbarismele (de gen cadrane lipite etc.) am decis sa montez picioare noi cadranului in cauza.
Aici picioarele Imagine
si aici gata montate (se observa locul de de unde au fost indepartate picioarele vechi)
Imagine
Odata finalizat, se monteaza pe mecanismul in prealabil curatat si uns, se mai potrivesc niste aratatoare si se lasa la adapost de praf.
In continuare se cauta si se cauta si apoi iar se cauta o carcasa cat de cat compatibila (nu ca stil ci ca diametru, inaltime si pozitie a orificiului tijei de armare). Si dupa ce se face gaura ptr. pinul de potrivire a orei (mecanismul fiind din 1915 are setare cu buton separat), Imagine
se improvizeaza un pin cat mai putin hidos, se dibuieste o tija de armare potrivita si o coroana acceptabila si se trece la asamblare.
Pozele finale maine, la ora asta ne mai avand lumina naturala.
Achraf
Moderator

Re: nasterea unui "mariage"

Mesaj de Achraf »

Foarte interesant si reusit "mariajul" tau ( :mrgreen: ) Alex - asteptam pozele finale!
Ideea ta imi da aripi ... dar n-am ... picioruse! Vreo sugestie?
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

apropo de picioruse, cu ce au fost lipite?
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Achraf scrie:Foarte interesant si reusit "mariajul" tau ( :mrgreen: ) Alex - asteptam pozele finale!
Ideea ta imi da aripi ... dar n-am ... picioruse! Vreo sugestie?
http://www.ebay.de/itm/BERGEON-ZIFFERBL ... 4602a1b0c4
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

eugenbt scrie:apropo de picioruse, cu ce au fost lipite?
Cu adeziv epoxidic. Fiind vascos si avand timpul de intarire ceva mai lung ramane suficient timp ptr potrivit cadranul in pozitia dorita.
Si superglue se poate folosi dar suprafetele trebuie sa fie perfect plane si razuite in prealabil ptr a mari aderenta.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Rezultatul final:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

piciorusele se pot realiza si din sarma de cupru sau aluminiu, de grosimea dorita, si batute la un cap pentru a face palaria. inainte, cand nu existau nituri in magazin, se faceau manual prin aceasta metoda. dezavantajul la piciorusele cu palarie este ca-ti ridica mai sus cadranul, nu-l poti lipi de mecanism.
emilmaga

Mesaj de emilmaga »

Arata foarte bine, ce diametru are carcasa?
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

eugenbt scrie:. dezavantajul la piciorusele cu palarie este ca-ti ridica mai sus cadranul, nu-l poti lipi de mecanism.
Raman doua posibilitati; fie se alege un mecanism vechi la care orificiul ptr piciorul de prindere e conic spre cadran (avand rol de ghidaj)
fie se alege un mecanism (modern) cu suprafata bombata si un cadran plan sau mai putin bombat.
Varianta cadran plan pe mecanism modern plan nu e prea avantajoasa.
PS.
Inainte de a gasi picioruse standard le confectionam artizanal decupandu-le din cadrane vechi :wink:
Si inca un mariage mai vechi la care am folosit discrepanta: mecanism bombat-cadran plan.
Imagine
Imagine
Imagine
P.P.S.
Carcasa (fara coroana) are 34 mm diametru.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Un nou mariage de data asta ca "dress watch" (a luat nastere cu ajutorul lui Claudiu caruia ii multumesc pe aceasta cale). Cu dimensiunea de 33/27, respectiv 23/23 fara anse si coroana este usor subdimensionat (fata de moda zilei), insa cu atat mai placut la purtare.
Imagine
Carcasa e din argint de 800 iar inauntru se afla un Longines 428.
Imagine
Scrie răspuns