Fossil vs. Orient

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns

Fossil vs. orient

Fossil
2
4%
Orient
50
96%

Voturi totale: 52

nandor95

Fossil vs. Orient

Mesaj de nandor95 »

As dori sa cumpar un ceas nou dar sunt nedumerit care firma produce ceasuri mai de calitate si mai durabile. Intrebarea este care firma din cele doua ofera o calitate mai buna pe partea de mecanism ?
M-am uitat pe site-ul http://www.bb-shop.ro/ si modelele care mi-au placut si sunt accesibile mie ca pret sunt :
-Fossil ME1144
http://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-barb ... piele.html
-Orient FDB08005W0
-Orient FDB08004B0

O a doua intrebare la care nu imi ia dat googleul raspuns este ca nu am gasit cate rubine se afla in ceasul de la Fossil (modelul ME1144) sau nu are deloc ?

Ca urmare sunt interesat si de alte firme care produc ceasuri cu preturi accesibile .Am vazut si oferte bune la ceasurile folosite de pe acest forum daca aveti vreo recomandare va rog nu ezitati sa imi ziceti.

Multumesc anticipat !
gherghin nicolae
Moderator

Re: Fossil vs. Orient

Mesaj de gherghin nicolae »

În categoria ceasuri ieftine și mecanice / automatice Orientul alături de Citizen și Seiko sint pe primele locuri.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
zed

Mesaj de zed »

Buna ziua.
Fossil este un brand mai mult axat pe imagine decat pe functionalitate sau calitatea mecanismelor(care sunt chinezesti).
Cat priveste modelul de fossil pe care l-ati specificat dvs, mecanismele twist din cate stiu eu , sunt un hibrid intre automatic si quart. Pretul nu este unul care sa reflecte calitatea mecanismului si v-as sugera sa optati pentru a 2 a varianta daca sunteti indecis intre cele 2 modele.
Eu v-as sugera sa dati mai multe detalii despre ce anume vreti de la un ceas. Daca va intereseaza mai mult durabilitatea ar trebui sa va orientati catre ceasuri din materiale mai bune cu carcasa de otel , geam safir , etc.
Mai e vorba si de mecanism apoi , daca vreti automatic , quart , kinetic , mecanic ,etc.
Eu v-as sugera ca in acel buget sa va orientati catre branduri elvetiene , doxa, tissot, certina etc . Sunt preturi accesibile si mai mult pe b&b sunt reduceri foarte mari la unele modele.

Important ar fi sa va faceti o lista cu ce vreti de la un ceas si mai apoi sa cautati. Sigur colegii va pot face recomandari mai bune in bugetul respectiv.
I am not afraid to walk this Earth alone.
sicone

Mesaj de sicone »

comparatia intre orient si fossil nu are nici un rost,nu de alta dar orient nu produce pe langa ceasuri, posete ,chiloti si sosete.orientul ,seiko si citizen sunt pentru preturile care le au cea mai buna alegere.cautati info pe net despre ceasurile care va plac, nu doar de pe forumul acesta,o sa fiti surprins ca strainii cu putere de cumparare mai mare au o parere buna despre ceasurile japoneze.
sclifositu

Mesaj de sclifositu »

@zed de ce zici ca fossil foloseste mecanisme chinezesti ? Cred ca te inseli, mecanismele lor sunt prezentate ca ronda seiko si miyota. Ma indoiesc ca ar folosi ceva china
zapotek

Mesaj de zapotek »

sclifositu scrie:@zed de ce zici ca fossil foloseste mecanisme chinezesti ? Cred ca te inseli, mecanismele lor sunt prezentate ca ronda seiko si miyota. Ma indoiesc ca ar folosi ceva china
:lol: :lol: :lol: asta chiar e buna. Apropo ce e aia fosil?
florinake

Mesaj de florinake »

sclifositu scrie:@zed de ce zici ca fossil foloseste mecanisme chinezesti ? Cred ca te inseli, mecanismele lor sunt prezentate ca ronda seiko si miyota. Ma indoiesc ca ar folosi ceva china
Sondajul iti arata clar care este realitatea. Chiar , oare ce e aia Fossil ?
Gara a vazut mai multe saruturi sincere decat starea civila
sclifositu

Mesaj de sclifositu »

florinake scrie:
Sondajul iti arata clar care este realitatea. Chiar , oare ce e aia Fossil ?
Stati putin ca m-ati inteles clar gresit, sunt perfect deacord ca orient este o firma respectata cu mult peste fossil ca experienta si calitate, si eu as opta oricand pentru orient nici nu se pune problema. Insa am zis ceea ce am zis deoarece cel care doreste informatii si comparatii pe acest topic sa aibe parte de ele cat mai obiectiv si real si sa nu dezinformam pe nimeni chiar daca nu suntem adeptii uneia dintre firmele prezentate. Si eu as dori acelasi lucru, in plus din cate stiam eu cei de la fossil chiar nu folosesc mecanisme china iar afirmatia cum ca ar folosi m-a pus si pe mine pe ganduri insa cred totusi ca este o afirmatie pripita.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Fossil foloseste Miyota la quartz! Restul este fabricat si asamblat in facilitatile
F. Group din China. Asta n-ar fi o problema daca in ultimii ani nu ar fi coborat
foarte mult stacheta Q.C.....

Pentru automatice, mecanisme chinezesti, intr-adevar!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
sclifositu

Mesaj de sclifositu »

valentin1234 scrie:Fossil foloseste Miyota la quartz! Restul este fabricat si asamblat in facilitatile
F. Group din China. Asta n-ar fi o problema daca in ultimii ani nu ar fi coborat
foarte mult stacheta Q.C.....

Pentru automatice, mecanisme chinezesti, intr-adevar!
Mi-am amintit ca citeam tot aici pe forum, un utilizator cu aceeasi dilema care a scris celor de la Fossil si a primit urmatorul raspuns:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... f=2&t=6119

Deci nu stiu unde este adevarul pana la urma .. oricum personal nu mi-as achizitiona un ceas automatic de la Fossil, insa cele pe quartz zic ca sunt ok din punct de vedere calitativ chiar daca preturile mi se par putin exagerate pentru brandul asta.
zapotek

Fossil vs. Orient

Mesaj de zapotek »

Haideti sa incheiem discutia despre fosil asta! Este un ceas fashion ieftin de calitate proasta.Un nimic !! La service BB Colection vad des venind "fericiti" ce au dat banii pe asemenea porcarii. Chiar nu merita importanta. Un zero !!
sclifositu

Mesaj de sclifositu »

zapotek scrie:Haideti sa incheiem discutia despre fosil asta! Este un ceas fashion ieftin de calitate proasta.Un nimic !! La service BB Colection vad des venind "fericiti" ce au dat banii pe asemenea porcarii. Chiar nu merita importanta. Un zero !!
Salut, zi te rog daca asta se intampla si in cazul ceasurilor police. Pot zice ca imi plac aceste cesuri si daca este sa aleg unul fasion ma orientez catre aceasta firma. din cate am auzit calitatea ar fi mai buna insa nu cred ca exista mari diferente in raport cu fossil
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Sclifositule, uita de Police! 8)

Asta daca nu cumva le recomanda zapotek, care inteleg ca lucreaza
la service B&B (bed and breakfast!?!) :lol: :lol: :lol:si stie tot ce misca pe acolo....
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
sclifositu

Mesaj de sclifositu »

valentin1234 scrie:Sclifositule, uita de Police! 8)

Asta daca nu cumva le recomanda zapotek, care inteleg ca lucreaza
la service B&B (bed and breakfast!?!) :lol: :lol: :lol:si stie tot ce misca pe acolo....
Pai sper ca daca lucreaza la service bb sa imi poata recomanda sau nerecomanda o firma pe buna dreptate :D
Scrie răspuns