ce am achizitionat eu aici?
Re: ce am achizitionat eu aici?
in principiu un kg de ceasuri in stare nu prea buna
cel mic si negru de jos e cumva piesa de interes ?
sau ceasul de bord ?
cel mic si negru de jos e cumva piesa de interes ?
sau ceasul de bord ?
-
Alexvintage
Cel "mic si negru de jos" pare a fi un Recta militar german iar ceasul de bord (inconfundabil ca forma si proportii) facea parte din dotarea submarinelor germane din WW2.
Cel negru de sus ar putea fi si el interesant dar o sa aflu abia dupa ce le primesc.
Cel negru de sus ar putea fi si el interesant dar o sa aflu abia dupa ce le primesc.
Ceasul de mana cu cadran negru din partea de jos, este cumva un Recta?
Ceasoholic
Frumos
si e si DH? Eu am un Recta chronograf cu mecanism Venus si mi-ar fi placut si un ceas simplu linga el... Am gasit unul pe ceasuridemana dar vinzatorul e din rep moldova si parca nu prea am incredere...
Ceasoholic
-
Alexvintage
Voi afla la primire daca e D-H sau nu. Este singura poza postata de vanzator. 
-
Alexvintage
Azi am primit pachetul si.......e D-H.
In afara uzurii cromului de pe carcasa, ceasul e intru totul original si in stare surprinzator de buna. Coroana e din inox si are un gat neobisnuit de gros care calca pe o garnitura din grosimea tubului carcasei iar garnitura de etansare a capacului e din ....plumb
Singurul defect avut (arcul de armare rupt) a putut fi remediat in 10 minute iar acum ceasul merge. Evident ca am profitat de ocazie si i-am montat un arc modern incasabil.
In perspectiva doresc sa-i improspatez cadranul, sa-i schimb sticla, sa-i plachez carcasa si sa-i fac o revizie temeinica.
Pe curand.

In afara uzurii cromului de pe carcasa, ceasul e intru totul original si in stare surprinzator de buna. Coroana e din inox si are un gat neobisnuit de gros care calca pe o garnitura din grosimea tubului carcasei iar garnitura de etansare a capacului e din ....plumb
Singurul defect avut (arcul de armare rupt) a putut fi remediat in 10 minute iar acum ceasul merge. Evident ca am profitat de ocazie si i-am montat un arc modern incasabil.
In perspectiva doresc sa-i improspatez cadranul, sa-i schimb sticla, sa-i plachez carcasa si sa-i fac o revizie temeinica.
Pe curand.

-
Alexvintage
-
Alexvintage
Intrucat achizitia s-a dovedit foarte interesanta va prezint astazi episodul 2:
Oricat de indragita ar fi tema florii de colt aceasta nu are ce cauta pe cadranul unui ceas militar. Asa ca verificand, razuind si indepartand ce era de indepartat am ajuns la.....

pentru conformitate:
http://www.warrelics.eu/forum/field-equ ... ns-321675/
Oricat de indragita ar fi tema florii de colt aceasta nu are ce cauta pe cadranul unui ceas militar. Asa ca verificand, razuind si indepartand ce era de indepartat am ajuns la.....

pentru conformitate:
http://www.warrelics.eu/forum/field-equ ... ns-321675/
-
impala2328
super achizitia !
capitolul 2 este interesant, daca-l desfaci poate executi o poza !
capitolul 2 este interesant, daca-l desfaci poate executi o poza !
-
Alexvintage
Cu placere. Si pentru ca bucuria sa fie mai mare mecanismul este doar ancrasat fara a fi defect.
-
Alexvintage
Asa arata ceasul vazut din interior:

butonul central este pentru setarea orei.
mecanismul dupa demontarea casetei arcului

Fiind un mecanism cu autonomie de 8 zile, arcul foarte lung (peste 1 m) este montat in caseta care e asezata (ca un sandvis) peste restul mecanismului. Mai jos arcul si caseta sa:

arcul curatat, uns si reintodus in caseta

fata ventrala a mecanismului (dupa demontarea cadranului)

si mecanismul cu 7 rubine dar cu spiral Breguet

dupa o curatare amanuntita urmata de ungerea aferenta se va asambla......in ordine inversa
NB.
ramane o ciudatenie faptul ca s-a recurs pentru scala compasului la initialele F si S (fast/slow) in loc de V si N cum ar fi in germana.

butonul central este pentru setarea orei.
mecanismul dupa demontarea casetei arcului

Fiind un mecanism cu autonomie de 8 zile, arcul foarte lung (peste 1 m) este montat in caseta care e asezata (ca un sandvis) peste restul mecanismului. Mai jos arcul si caseta sa:

arcul curatat, uns si reintodus in caseta

fata ventrala a mecanismului (dupa demontarea cadranului)

si mecanismul cu 7 rubine dar cu spiral Breguet

dupa o curatare amanuntita urmata de ungerea aferenta se va asambla......in ordine inversa
NB.
ramane o ciudatenie faptul ca s-a recurs pentru scala compasului la initialele F si S (fast/slow) in loc de V si N cum ar fi in germana.
-
impala2328
chiar eram curios de pozitionarea casetei arc...oricum, mare caseta, cred ca are 3-5 cm...
multumesc pentru setul de poze !
multumesc pentru setul de poze !
-
Alexvintage
Diametrul interior al casetei e de 39 mm.