Asa este dle.
Gherghin
Povestea incepe cam asa: din primul moment am vrut sa-l fac open-heart (pe cat posibil). Am cautat mecanisme care sa permita un decupaj generos in placa de baza, insa majoritatea au puntea furcii montata spre exteriorul mecanismului, deci nu permite decupaj (majoritatea mecanismelor elvetiene au aceasta configuratie). Asa ca m-am orientat spre rusesti, pe cat posibil din primele generatii de mecanisme - stim cu totii ca au scazut calitatea de prin '70 incoace.
Am identificat doua mecanisme cu puntea furcii montata spre interior, care permiteau un decupaj generos: Wostok 2209 si Poljot 2408 (cunoscut ca si Poljot Kirovskie printre ceasornicari). Si am ales
Poljot 2408 pentru ca are o constructie mai simpla, este ceva mai bine finisat si este relativ precis.
Cam asa a inceput aventura, cu multa atentie si unelte de pe langa casa...
Inceputul a fost cu Wostok 2209.
Ce sa mai zic... nenumarate masuratori, incercari, frustrari, greseli, refaceri
Am reusit sa fac totul cu costuri minime: moneda o aveam si era cam ponosita (nu era un exemplar de colectie), carcasa m-a costat 5 lei - full inox!!, mecanismul ieftin, geamul 10 lei si lacul vreo 7. Indicatoarele sunt de la un quartz si le-am marit diametrul pentru a se potrivi pe pinioane.
Si binenteles multaaaa munca si rabdare.