Calendar Ceasornicar 2017
Calendar Ceasornicar 2017
Dragi colegi de forum,
Ca sa nu mai fim pe ultima suta de metri in februarie/martie cand facem calendarul va propun acest topic deschis tuturor celor care doresc sa participe.
Regulile sunt simple:
- topicul este deschis tuturor
- de preferat un format 4/3. In functie de furnizorul ales de Claudiu este posibil sa se ajusteze putin la final.
- rezolutie minim 1600 x 1200 la minim 150dpi
- pe site le puteti publica la orice dimensiune si rezolutie doriti insa asigurati-va ca le veti avea si in forma originala pentru a le transmite ulterior in cazul in care vor intra printre cele 12
- prin publicarea fotografiilor pe site sunteti de acord cu participarea si tiparirea lor in Calendar Ceasornicar 2017, inclusiv prin ajustarea lor ca sa se incadreze in formatul calendarului ales.
- inscrierea fotografiilor prin acest topic este posibila pana la 10 ianuarie ora 23:59 ca sa putem prinde si sarbatorile de iarna.
Multa bafta tuturor participantilor!
PS:
aici puteti vedea castigatorii Calendar Ceasornicar 2016
Ca sa nu mai fim pe ultima suta de metri in februarie/martie cand facem calendarul va propun acest topic deschis tuturor celor care doresc sa participe.
Regulile sunt simple:
- topicul este deschis tuturor
- de preferat un format 4/3. In functie de furnizorul ales de Claudiu este posibil sa se ajusteze putin la final.
- rezolutie minim 1600 x 1200 la minim 150dpi
- pe site le puteti publica la orice dimensiune si rezolutie doriti insa asigurati-va ca le veti avea si in forma originala pentru a le transmite ulterior in cazul in care vor intra printre cele 12
- prin publicarea fotografiilor pe site sunteti de acord cu participarea si tiparirea lor in Calendar Ceasornicar 2017, inclusiv prin ajustarea lor ca sa se incadreze in formatul calendarului ales.
- inscrierea fotografiilor prin acest topic este posibila pana la 10 ianuarie ora 23:59 ca sa putem prinde si sarbatorile de iarna.
Multa bafta tuturor participantilor!
PS:
aici puteti vedea castigatorii Calendar Ceasornicar 2016
Re: Calendar Ceasornicar 2017
Excelenta initiativa, Cristi!
Sa inceapa "competitia"!
O sa vedem ceasuri superbe pozate prost, dar si ceasuri 'slabute' pozate la mare arta!
In final, o sa vedem (si) o combinatie din cele doua variante expuse mai sus:
adica ... ceasuri 'slabute' pozate ... prost!
Glumesc, desigur! Intrevad un calendar cu ... 48 de luni!
[asta daca nu ne face Zait vreo surpriza si facem ... calendarul lui Zait!]
Sa inceapa "competitia"!
O sa vedem ceasuri superbe pozate prost, dar si ceasuri 'slabute' pozate la mare arta!
In final, o sa vedem (si) o combinatie din cele doua variante expuse mai sus:
adica ... ceasuri 'slabute' pozate ... prost!
Glumesc, desigur! Intrevad un calendar cu ... 48 de luni!
[asta daca nu ne face Zait vreo surpriza si facem ... calendarul lui Zait!]
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Astept si eu cu placere pozele! 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Chiar ma bucura ca initiativa s-a reluat. Ma pun iar pe pozat.
Multumim Cristi
Multumim Cristi
Hai sa sparg eu gheata:

As fi vrut sa vad un Kontiki 
CristiT scrie:Hai sa sparg eu gheata:
Va spun aici buna ziua in caz ca uit sa o spun in mesajele mele !
Buna ziua,
Ma inscriu si eu

Daca e nevoie si cu putin ajutor din partea unui coleg priceput la photoshop, se poate retusa poza, astfel incat sa eliminam anumite elemente din poza. Multumesc.
Ma inscriu si eu

Daca e nevoie si cu putin ajutor din partea unui coleg priceput la photoshop, se poate retusa poza, astfel incat sa eliminam anumite elemente din poza. Multumesc.
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
- De ce ai facut asta?
Sau se poate face alta poza in care sa nu apara anumite elemente, nu? 
Ceasul merita o poza mai buna in mod cert, ideea de a elimina prin manipulare software anumite elemente nedorite, e cam de nicaieri asa, raportat la continutul pozei, cat ar fi de munca si mai ales ce s-ar putea obtine.
Sfatul meu este (dar va rog sa nu-l luati ca obligatoriu) sa faceti poze cat mai clare, cu un fundal "curat" si care sa aiba elemente ce potenteaza ceasul.
Nu va recomand sa apareti in poza, chiar si doar cu cateva degete.
Incercati sa ganditi asocierile din imagine.
Sau mergeti pe imagini doar cu ceasul sau macro pe anumite zone deosebite.
Curatati bine ceasul inainte ca sa fie fara praf, fara zgarieturi sau fara alte "imperfectiuni".
Schimbati unghiul de unde fotografiati sau cum pozitionati ceasul a.i. sa eliminati din reflexii sau sa dispara umbre, lumini, etc.
Asteptati/pozitionati indicatorii a.i. sa fie intr-o pozitie convenabila, nu suprapusi unii peste ceilalti.
@cat.27: o sa mai particip si cu alte poze, nu ma opresc aici
te astept si pe tine, mai ales ca stiu ce poti
Nu va recomand sa apareti in poza, chiar si doar cu cateva degete.
Incercati sa ganditi asocierile din imagine.
Sau mergeti pe imagini doar cu ceasul sau macro pe anumite zone deosebite.
Curatati bine ceasul inainte ca sa fie fara praf, fara zgarieturi sau fara alte "imperfectiuni".
Schimbati unghiul de unde fotografiati sau cum pozitionati ceasul a.i. sa eliminati din reflexii sau sa dispara umbre, lumini, etc.
Asteptati/pozitionati indicatorii a.i. sa fie intr-o pozitie convenabila, nu suprapusi unii peste ceilalti.
@cat.27: o sa mai particip si cu alte poze, nu ma opresc aici
te astept si pe tine, mai ales ca stiu ce poti
Multumesc tuturor pentru sfaturi! Revin maine cu o poza!
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
tare imi pare rau ca nu am poze la dimensiunile cerute. am terminat-o cu fotografia acum cativa ani si am vandut trusa.
bafta tuturor, abia astept sa vad frumusetile.
bafta tuturor, abia astept sa vad frumusetile.

Rătăcite prin telefon
Poate n-ar strica sa avem o tematica. Ceva de genul: Ceasuri de buzunar; Ceasuri militare; Ceasuri cronograf; Anumite marci; Divere ... etc Nu stiu... zic si eu...
Ceasoholic