Cum si de unde au aparut ceasurile "Fossil", "Guess" etc ??

Discutii intre pasionati.
rochester21

Cum si de unde au aparut ceasurile "Fossil", "Guess" etc ??

Mesaj de rochester21 »

Probabil ca nu sunt singurul care a observat ca cel putin in ultimii 15 ani, cand intri intr-un mall din orice colt al tarii si vezi un magazin cu ceasuri, nu exista aproape nici o sansa sa nu vezi in vitrina exterioara ceasuri "Fossile" sau marca Guess(de la "ghici ce-ai cumparat?"). Acuma, eu vad ca oamenii le cumpara si vorbesc despre ele, dar de fapt de unde au aparut ceasurile astea? Nu sunt producatori cu traditie, nu sunt companii de moda care contracteaza si producatori de ceasuri(cum sunt Stefanel, Burberry, Esprit etc) si nu se integreaza nici macar pe piata ceasurilor ieftine, dominata de Q&Q si Casio.

Prin urmare, intrebarea logica privind aceste marci fantoma este "cum, unde si de ce?". Cum le-a venit ideea patronilor romani sa le aduca in Romania, unde au gasit aceste ceasuri de vanzare(tara origine) si de ce ni le baga pe gat?

Eu port cu placere orice ceas care prezinta un bun raport calitate-pret, din pacate Fossil nu produc nici ceasuri ieftine, nici bune si nici macar frumoase. Prefer sa port Q&Q decat un Fossil, care realmente pare sa fie o firma fantoma si atat. Nu m-as mira sa aflu ca ceasurile lor sunt cumparate la kilogram, cum am auzit ca se procedeaza cu ceasurile chinezesti care se vand cu cativa lei(gen "Geneva") :wink:
tgd

Re: Cum si de unde au aparut ceasurile "Fossil", "Guess" etc

Mesaj de tgd »

Nu e mai usor sa citesti si sa te documentezi inainte de a vorbi... vorbe!? :roll:

https://en.wikipedia.org/wiki/Fossil_Group
https://www.hodinkee.com/articles/four- ... on-watches
rochester21

Mesaj de rochester21 »

Al doilea articol ramane pentru diseara. Din primul articol singurul detaliu oarecum surprinzator ar fi ca ceasurile Burberry sunt produse de Fossil. Nu stiu cum se prezinta un ceas marcat Burberry, dar prin deductie reiese ca sunt la fel de bune ca produsele firmei-mama.

Din nou, inteleg ideea de marci dedicate modei, dar din cate stiu eu Burberry produce haine si prin urmare e natural sa aiba si ceasuri cu numele lor, Fossil aparent produce doar ceasuri, prin urmare ar trebui sa fie buni la asta. Si tinand cont ca un Fossil costa de 3-5 ori cat un Q&Q, calitatea trebuia sa fie si ea de cel putin doua ori mai buna? Ceea ce nu e cazul.

Intrebarile raman! De ce as alege un Fossil in locul unui Casio de pilda? Care aspect al unui ceas Fossil se prezinta ca fiind superior sau preferabil? Ambele firme copiaza modele clasice(ma refer la design) ale unor producatori cu traditie, numai ca un Fossil arata ca o copie la mana a 4a, pe cand Casio se prezinta drept ceea ce sunt: ceasuri ieftine. Ma refer la game similare de pret, stiu ca Casio produce modele foarte elaborate, nu stiu daca Fossil sunt prezenti si pe segmentul ala de piata.
rochester21

Mesaj de rochester21 »

Iarasi, nu poti in nici un caz sa compari Fossil cu un Swatch sau un Seiko ieftin. Swatch sunt ceasuri oneste, nu se prezinta drept ceea ce nu sunt. Prin comparatie Fossil e genul de ceas pe care il cumperi in speranta ca o sa para celorlalti ca fiind mult mai scump decat este. Asta e si motivul pentru care multi tineri care n-au purtat ceas in viata lor cumpara un Fossil cand afla ca ceasurile sunt din nou la moda.
Eu port ceas de la 10 ani, nu sunt atat de tampit incat sa cumpar un ceas doar de dragul aparentelor. Nu degeaba sunt punctual, fara ceas e cam greu sa ajungi la ora fixa undeva.

In cazul in care nu stiati, ceasurile sunt folosite pentru a afla ora fara sa scoti telefonul din buzunar la fiecare 30 de secunde ca sa nu intarzii, nu sunt "accesorii vestimentare". Daca vrei accesorii mergeti si cumparati-va manusi albe, gentute de umar si fundite, lasati ceasurile celor care chiar au nevoie de ele.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Se vinde un nume si atata! Fossil a fost foarte multi ani expert in articole din piele - si mai este inca.
La un moment dat au inceput sa produca si ceasuri, in China, profitand de notorietatea numelui.
Vei fi uimit sa afli pentru cati altii produce Fossil ceasuri.....

Movado produce pentru Hugo Boss si.....Hilfiger daca nu ma insel.....s.a.m.d.

Tot businessul se bazeaza si este construit in jurul notorietatii unui nume....iar produsele sunt marketate
dupa acelasi principiu si nu dupa calitatile lor intrinseci. Pe romaneste: "decat sa investim in produs, mai bine investim
in a-l convinge pe prost sa-l cumpere!" O lume cu fundu'n sus, dar care functioneaza foarte bine 8) din pacate....

Hai, inca 8 postari si gata :lol: :lol: :lol:

Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Workman

Mesaj de Workman »

Sunt ceasuri adresate unui anumit segment de cumparatori. Probabil ca cei care isi cumpara de obicei haine de la H&M, Stradivarius sau alte astfel de magazine brand, sunt cei care vor da banii si pe un Fossil sau un Guess, in loc de un Seiko sau Orient.

Nu trebuie sa ne suparam pe tinerii astia feisbucisti ca dau 1000 de Ron pe un Fossil automatic cu un mecanism dubios Sea Gull, fara geam safir si urat cu spume cum e asta de mai jos:
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-bar ... matic.html

In loc sa isi ia de aceeasi bani sau mai putin un ceas decent ca unul dintre astea doua:
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-bar ... safir.html

https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-bar ... smade.html

Asta se poarta in vremurile de acum iar marketingul tintit si efectul de turma conteaza. Si am vazut caz concret intr-o zi in metrou: un pusti de liceu avea un Police nou cumparat probabil si il arata mandru colegilor lui (vreo 4 la numar) care erau extaziati de acel model, iar 3 din ei au zis ca o sa-si ia la fel.

In grupul de oameni carora aceste firme de ceasuri se adreseaza, ele sunt considerate bune si "de firma". Ca nu sunt asa, o stim noi aici.
Dar noi nu suntem in grupul tinta vizat de Esprit, FCUK, J.Springs, Breil sau alte mantzocareli din astea... 8)
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
theidle86

Mesaj de theidle86 »

Workman scrie:Sunt ceasuri adresate unui anumit segment de cumparatori. Probabil ca cei care isi cumpara de obicei haine de la H&M, Stradivarius sau alte astfel de magazine brand, sunt cei care vor da banii si pe un Fossil sau un Guess, in loc de un Seiko sau Orient.

Nu trebuie sa ne suparam pe tinerii astia feisbucisti ca dau 1000 de Ron pe un Fossil automatic cu un mecanism dubios Sea Gull, fara geam safir si urat cu spume cum e asta de mai jos:
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-bar ... matic.html

In loc sa isi ia de aceeasi bani sau mai putin un ceas decent ca unul dintre astea doua:
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-bar ... safir.html

https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-bar ... smade.html

Asta se poarta in vremurile de acum iar marketingul tintit si efectul de turma conteaza. Si am vazut caz concret intr-o zi in metrou: un pusti de liceu avea un Police nou cumparat probabil si il arata mandru colegilor lui (vreo 4 la numar) care erau extaziati de acel model, iar 3 din ei au zis ca o sa-si ia la fel.

In grupul de oameni carora aceste firme de ceasuri se adreseaza, ele sunt considerate bune si "de firma". Ca nu sunt asa, o stim noi aici.
Dar noi nu suntem in grupul tinta vizat de Esprit, FCUK, J.Springs, Breil sau alte mantzocareli din astea... 8)

OK. Daca tot "suntem" noi asa buni fata de pustii "facebucisti", hai sa dam si informatii corecte.

1. SeaGull nu e asa "dubios" au si ceasuri bune, mai ales 1963 Army Chrono alea, si cele pentru piata lor, si ST-9 cu 19 rubine din Orex etc.
2. Fossil-ul din link e cu Miyota...
3. Orient la 900 de lei poate fi considerat scumpicel.
4. Certina e quartz.
5. Pana la urma fiecare e liber sa-si cumpere ce vrea, fiecare face ce vrea cu banii lui.

Fossil cumparate la reducere sunt chiar ok, calitate-pret. Daca "prinzi" un skeleton din ala care e 1000 de lei cu 5-600 e prea bine, in loc sa dai pe un Hamilton 2500-3500.
Am avut un Fossil quartz, "Ansel" modelul. 150 de lei, ce e gresit in asta? 300 cat a costat initial nu "facea", dar prins la reducere 50% a fost super.

Mici mie nu-mi plac alea cat farfuria de mari, dar pana la urma fiecare poarta ce vrea, eu am acum un Viking cu mecanism Cortebert in el, 32mm, de prin 50-60.

PS: Safirul poate fi considerat moft, atata timp cat diferenta intre el si cristal mineral e ca safirul nu se zgarie....daaaaar, se sparge mai usor decat un cristal mineral.
Workman

Mesaj de Workman »

Pledoaria asta nu o sa ma convinga sa cumpar Fossil, nici daca ar avea reducere de 95%. Iar daca e full skeleton cu atat mai putin.
Sunt scumpe pentru ce ofera...adica nu mare lucru.

E adevarat ca am luat o data unul, pentru a-l face cadou unui coleg de munca. Am pus mai multi bani de ziua lui si pe mine a picat magareata sa ma duc in magazin dupa el. Am incercat sa-i conving sa ii luam altceva, dar alternativa propusa (Diesel) mi s-a parut si mai proasta, mai ales ca selectasera un model cat un apometru.

Hamilton e din alta liga, nu comparam cu Fossil.
Geamul mineral e mai dur si safirul mai casant? Ok, dar ce faci cu ceasul ala cu geam mineral...bati cuie lovind cu el in floarea cuiului?
Un geam mineral se zgarie usor si odata zgariat se vede urat. La safir nu ai probleme d'astea.
Pentru mine, Sea Gull e dubios iar Miyota e de cumparat poate doar daca in magazinul ala chiar nu exista niciun ceas care sa fie echipat cu Eta sau Ronda.

Bineanteles ca fiecare isi cumpara ce vrea pana la urma...iar daca e multumit de alegerea facuta pe banii lui, atunci treaba e deosebit de ok.
Ca pana la urma, toate arata ora...

Imagine
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Aceste ceasuri au aparut ca o consecinta a consumerismului.Au reusit sa acopere o cerere importanta din piata,datorita unui marketing bine facut.Si se stie ca marketingul este,cred,70% din reusita unui brand.iar ei au facut marketing cu succes,ca ne place sau nu.
Deasemenea ,aceste ceasuri au aparut ca o extensie a brandurilor de fashion-haine,parfumuri,etc-si au prins la un public obsedat de imagine si branding.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Workman

Mesaj de Workman »

Da Claudiu, dar totusi uita-te aici la struto-camila asta:
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-bar ... 803-1.html

21 de milioane?????? :shock: :shock: :shock:

De unde si vorba celebra: "prost nu e ala care cere"...

Iar asta care e si elvetian si de traditie si cu ETA inauntru si cu safir e 768 Ron:
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-cer ... testi.html

Sau la jumatate din pretul lui Diesel, insa de 10 ori mai bun cel putin (mecanism termocompensat si safir tratat antireflex):
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-cer ... testi.html

Ambele vaiante de Certina sunt la ani distanta de acel Diesel si totusi pe ala se cer 2100 lei. Si probabil ca cineva cumpara. 8)
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Ceasurile fasion au nisa lor de cumparatori, se achizitioneaza brandul, vezi la Cartier ceasuri de zeci de mii de euro. nu au nimic deosebit dar ai la mana firma.Fara suparare, baiatul meu poarta si un Fossil chrono, l-am studiat cu atentie, e otel, cadranul frumos lucrat, mecanism Miyota T curea de calitate din piele, capacul pe filet, nu sunt ceasuri rele, in 2 ani am schimbat doar bateria.L-am luat cu 270 ron la reducere, consider ca merita banii astia.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Workman

Mesaj de Workman »

Cartier...zeci de mii de euro...ai da pe un ceas fashion atat? Eu nu.
Pentru mai putin, as lua un Grand Seiko si as fi cel mai fericit. :-)

In mod sigur nu ma aflu in grupul tinta al celor carora le este adresat acest tip de ceasuri (fashion) si probabil ca de aia nu imi plac si/sau nu le inteleg ideea/valoarea. De ce sa iei un ceas facut de un producator de marochinarie? E ca si cum ti-ai lua o masina facuta de un producator de dopuri de pluta. :P

Inca ma intreb...cum sa dai 21 de milioane pe un Mioyta intr-un Diesel urat ca naiba? :?: :idea:
In banii astia, te rasfeti cu un un Orient Star cu un posibil mecanism automatic in-house de exemplu sau cu cate altele bune... :roll:
petermarks

Mesaj de petermarks »

Workman scrie:Cartier...zeci de mii de euro...ai da pe un ceas fashion atat? Eu nu.
Pentru mai putin, as lua un Grand Seiko si as fi cel mai fericit. :-)

In mod sigur nu ma aflu in grupul tinta al celor carora le este adresat acest tip de ceasuri (fashion) si probabil ca de aia nu imi plac si/sau nu le inteleg ideea/valoarea. De ce sa iei un ceas facut de un producator de marochinarie? E ca si cum ti-ai lua o masina facuta de un producator de dopuri de pluta. :P

Inca ma intreb...cum sa dai 21 de milioane pe un Mioyta intr-un Diesel urat ca naiba? :?: :idea:
In banii astia, te rasfeti cu un un Orient Star cu un posibil mecanism automatic in-house de exemplu sau cu cate altele bune... :roll:

Fara suparare-Nu puteti compara un Cartier cu Guess, Fosil, Police etc. E diferenta mare mare de tot si nu ma refer la pret.
Blowup

Mesaj de Blowup »

Up :roll: :wink: :shock: aici am ajuns in 2018 ... :shock:
Tokoloshe ... snobletea obliga.
bonheur

Mesaj de bonheur »

Dragi colegi, Cartier nu e un ceas fashion. Nu vreau sa intru mult in detalii, dar chiar azi citeam acest review despre inovatiile aduse de Cartier la modul de scurtare al bratarii si al schimbarii curelelor.

Nu mai spun ca vorbim de un model care se produce din 1904, iar Santos-ul de mai jos are un mecanism manufacturat in-house:
https://wristreview.com/post-sihh-2018- ... ollection/

Mie imi place foarte mult acest Santos.

Cartier poate fi confundat cu un brand de ceasuri de fashion, dar nu a fost niciodata asa ceva. Este o casa de bijutieri care fac si ceasuri de foarte mult timp, in regim propriu, cu desene si viziuni independente.
https://monochrome-watches.com/history- ... ntos-1904/
Scrie răspuns