Recomandare ceas/mecanism

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
rain

Recomandare ceas/mecanism

Mesaj de rain »

Salutare.
Sunt nou pe acest forum, implicit un necunoscator in acest domeniu. As dori sa achizitionez un prim ceas (am mai avut ceasuri, insa doar ca si denumire generica - nu ceas in adevaratul sens al cuvantului). Am tot cautat informatii despre mecanisme, marci, referinte, care sa se incadreze intr-un buget de 200 euro (nu as vrea neaparat sa depasesc), si sa fie pe gustul meu ca aspect, in sensul ca as dori sa fie cu bratara si carcasa de inox, culoare argintie, forma rotunda si cadran monocromatic daca se poate - alb sau negru.
Mi se pare interesanta marca Citizen, cu acel eco-drive, marca la care am gasit cateva modele ce imi plac, insa si pretul este pe masura. In ordinea aspectului preferat de mine, dar invers proportional cu pretul, ar fi asa:
1. https://cautceas.ro/ceasuri-de-mana/cit ... gL4y_D_BwE
2. http://www.elefant.ro/fashion/accesorii ... 27-22.html
3. http://www.elefant.ro/fashion/accesorii ... 45-22.html

Credeti ca merita diferenta ceasul 1 fata de ceasul 2?
Ce tip de mecanism imi recomandati: quartz vs eco-drive vs automatic. (stiu ca eco-drive tot un fel de quartz este)
Va multumesc anticipat.
Pain is temporary, pride is forever!
Claudiu
Forum Owner

Re: Recomandare ceas/mecanism

Mesaj de Claudiu »

Primul Citizen este radiocontrolat.Cel de-al doilea nu este.Asta este diferenta.Iar daca esti un maniac al preciziei ,atunci conteaza.
In sensul in care cel care nu este radiocontrolat are o precizie de "doar" cateva secunde pe luna. :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
rain

Mesaj de rain »

Nu sunt maniac al preciziei, insa nici un indolent, la modul general. Cateva secunde pe luna nu cred sa fie un deal`breaker.
Prin diferenta ma refeream la pret, daca merita diferenta de pret intre cele 2 ceasuri. Am vazut ca sunt si mecanisme diferite, insa nu ma pricep la asa ceva. Ca si functii, am vazut ca unul este controlat radio, celalalt nu este.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Eu cred ca nu merita diferenta de pret 8) ......arunca o privire si aici, poate-ti place ceva.....

https://www.bb-shop.ro/ceasuri-de-mana- ... matic.html

Multe elvetiene automatice intre 200 - 300 Euro. Atentie insa, la un ceas mecanic o
precizie de 5 - 6 secunde pe zi e considerata foarte buna.

Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
rain

Mesaj de rain »

Consider ca fiecare tip de mecanism are avantaje si dezavantaje, pentru fiecare. Cred ca ideal pentru mine ar fi un eco-drive. Ca si aspect imi place foarte mult primul ceas, insa si pretul este pe masura. Cel de-al doilea este un fel de compromis pentru mine, daca pot spune asta, in sensul ca imi place si acela, nu la fel de mult ca primul, dar pretul este aproape la jumatate.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Atunci fa un efort si ia ceasul pe care ti-l doresti, fara compromisuri financiare......
"Daca porti ceasul pe care-l iubesti inseamna ca ai facut alegerea corecta!"....nu-i asa?

Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
rain

Mesaj de rain »

O sa mai astept, poate prin vreo reducere considerabila, altfel nu merita diferenta de pret .. va multumesc pt raspunsuri :D
Alex Ionascu

Mesaj de Alex Ionascu »

Salut!
Uite aici un link unde poti sa gasesti foarte multe modele de ceasuri Citizen Eco Drive.
http://www.creationwatches.com/products ... -1-3a.html

Tine cont ca atunci cand ajunge ceasul in tara, daca depaseste 150$ o sa se aplice si TVA + Taxe Vamale in valoare de 24%.
La un ceas de 160$ ar fi taxele de ~38$, deci s-ar incadra in bugetul tau.

Spor! Si sa pui daca o sa-ti cumperi ceva.
rain

Mesaj de rain »

Multumesc pt site, insa nu am gasit niciunul din cele 2 modele preferate de mine acolo.
Am gasit pe ebay.de ceasul 1 din linkurile mele la aprox 350 euro, momentan este aproximativ la acelasi pret si la bbshop la reducere, insa varianta ROZ! :evil:
Astept "reducerile" pascale, poate am noroc :)
rain

Mesaj de rain »

Revin cu o intrebare, ce ati alege intre ceasul citizen nr. 2 si https://cautceas.ro/ceasuri-de-mana/fes ... gIQlPD_BwE ?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Citizen.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Scrie răspuns