Nesincronizare indicator analog Ceas Casio AWG-M100B
Nesincronizare indicator analog Ceas Casio AWG-M100B
Salutare la toata lumea. Este prima data cand postez pe acest forum. Va rog cei care au avut aceasta problema sa ma ajute si pe mine. Am ceasul Casio AWG-M100B si de o saptamana ma confrunt cu urmatoarea problema. Modelul este analog-digital cu incarcare solara si sincronizare prin satelit. Il am de aprox. 8 ani. Dintr-o data indicator analog nu s-a mai sincronizat cu cel digital si a ramas fixat la ora 11:52. Ceasul are o functie prin care poti sa iti reglezi analogul cu cel digital prin metoda manuala,am incercat acea metoda dar nu a functionat. Am crezut ca este descarcat acumulatorul(cu toate ca indicatorii digitali functionau corect,indicatorul de baterie era pe nivel HIGH,chiar si iluminarea LED era puternica) l-am lasat la lumina solara sa se incarce aprox.4 ore. Am incercat din nou acea metoda de reglare manuala dar toto nu a functionat. Am zis hai sa schimb acumulatorul si am comandat unul nou pe care mi l-a montat un ceasornicar, totul merge bine inafara de indicatorul analog. Nu stiu ce altceva as putea sa mai fac eu. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu aceasta problema.
Re: Nesincronizare indicator analog Ceas Casio AWG-M100B
Nu stiu cat de mult se poate interveni la un astfel de mecanism, probabil putin spre deloc.
Nimic. Nici un sfat sau o parere?
-
Se schimba mecanismul , nu cred ca este reparabil ca un mecanism elvetian ! Daca este in garantie se schimba gratis ! Eu am schimbat mecanismul la un Casio PRW digital in perioada garantiei si num-a costat nimic !
Pentru a sincronica analogul cu digitalul,citeste in manualul ceasului la capitolul Adjusting reference position,este mai pe la sfarsitul manualului.
In fapt,trebuie sa aducu aratatoarele pe 0 ,dupa care s vor sincroniza corect di digitalul.
Daca ceasul are calibrul 5230,atunci la pagina E75 vei gasi hand home position adjusting.
https://images-eu.ssl-images-amazon.com ... TgYvXL.pdf
In fapt,trebuie sa aducu aratatoarele pe 0 ,dupa care s vor sincroniza corect di digitalul.
Daca ceasul are calibrul 5230,atunci la pagina E75 vei gasi hand home position adjusting.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Am incercat de mai multe ori metoda manuala de sincronizare....nici un rezultat.Claudiu scrie:Pentru a sincronica analogul cu digitalul,citeste in manualul ceasului la capitolul Adjusting reference position,este mai pe la sfarsitul manualului.
Ori nu ai procedat corect-cel mai probabil-ori nu functioneaza corect ceasul.Drept pentru care te indrum spre un ceasornicar.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people