Sfat alegere ceas automatic.

Ceasuri Japoneze - Japan Made
Claudiu
Forum Owner

Re: Sfat alegere ceas automatic.

Mesaj de Claudiu »

Nu,Seiko nu.Este deoarte de 2824 si Citizen
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
petruman

Mesaj de petruman »

Multumesc mult.Citizen probabil....sau certina, candino parca nu mi inspira nimic.
ma mai intereseaza daca Acest Citizen se poate regla la secunda?...adica sa se opreasca secundarul cand reglezi ora.
petruman

Mesaj de petruman »

Si bineinteles nu ma pot hotari...La hamilton pretul este destul de mare...
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-ham ... 0automatic
...dar am gasit la cineva un Orient star retrograde,nou, la cutie.Ce parere aveti, va rog?
merita acest ceas?
https://www.bbcollection.ro/ceas-orient ... 32354.html

Mecanismul este peste Seiko si Citizen? ma refer la seria 6r...sau myiota 8200.
Este macar apropiat ca si calitate de e-ta 2895-2 din hamilton khaki navy?
merita sa l cumpar sau sa mai astept pana la hamilton khaky navy?
Cum sta Orinet cu rezistenta la inot? sunt respectati cei 100m wr?...doresc sa fie un ceas ,,de care sa uit,,pe mana.
Va multumesc anticipat.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Niciunul dintre ceasurile discutate nu este "de uitat pe mana"......poti desigur sa le bagi in apa....dar e riscant!
Pentru ce vrei tu iti trebuie un diver WR 200 sau mai mult si cu coronita pe filet......

Mecanismul din Orient Star e bunicel...dar nu se compara cu 2895....oricum e un ceas interesant acel OS si eu l-as lua
pentru un pret corect....care cred ca e undeva in jur de 400-450 de euro......daca e nou....si daca-ti place foarte mult acel cadran
mult prea incarcat......
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
petruman

Mesaj de petruman »

Multumesc @valentin...dar este la acelasi nivel calitativ cu un citizen cu 8200 sau un seiko cu 6R?
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

petruman scrie:Multumesc @valentin...dar este la acelasi nivel calitativ cu un citizen cu 8200 sau un seiko cu 6R?
82XX e mai slab decat mecanismul OS.....6R e un mecanism cu toane...si eu nu l-as recomanda nimanui mai ales in varianta noua
si mai ales la pretul ceasurilor Seiko pe care le echipeaza.....700 - 1000+ euro! :evil: :evil: :evil: :evil:
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
petruman

Mesaj de petruman »

Domnia ta ce ai face?ai lua Orientul de la o persoana privata sau ai astepta dupa hamilton?MUltumesc.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

petruman scrie:Domnia ta ce ai face?ai lua Orientul de la o persoana privata sau ai astepta dupa hamilton?MUltumesc.
Nu e corect formulata intrebarea, ce as face eu e total irelevant.....

Acel Hamilton e un ceas fff reusit....insa cadranul e greu lizibil......pe cadran alb si cu limbi albastrite....as lua Hamilton chiar azi!
Acel OS e foarte bine finisat/bratara foarte buna.....si e mai special prin prisma complicatiilor....in plus colectiile noi costa de la 7-800 de euro
in sus - ca doar au fost preluati de Seiko.......si pe asta l-as lua!

Hai ca te-am ametit! Hamilton zic!
(C. Brancusi)
Razvee

Mesaj de Razvee »

Am avut fix acel model de Hamilton, dar cu cadran alb și limbi albăstrite. Un ceas absolut superb, mare prostie am făcut că l-am dat. :)
sorinus

Mesaj de sorinus »

valentin1234 scrie:82XX e mai slab decat mecanismul OS.....6R e un mecanism cu toane...si eu nu l-as recomanda nimanui mai ales in varianta noua
De curios, de ce zici ca 82XX e mai slab decat orientul? Nu am avut Orient, dar am un 82XX si sunt mai mult decat multumit. Lumea nu se plange de mecanismul asta cum se plang de cele de la Seiko.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

sorinus scrie:
valentin1234 scrie:82XX e mai slab decat mecanismul OS.....6R e un mecanism cu toane...si eu nu l-as recomanda nimanui mai ales in varianta noua
De curios, de ce zici ca 82XX e mai slab decat orientul? Nu am avut Orient, dar am un 82XX si sunt mai mult decat multumit. Lumea nu se plange de mecanismul asta cum se plang de cele de la Seiko.
Mecanismele montate pe OS sunt putin mai rafinate, mai atent construite, cu materiale mai bune, mai decorate, au hack si o multime de complicatii.
Sunt mecanismele premium de la Orient....si in sine nu sunt grozave...per se.....

Miyota 8.....e un entry-level.....si nu spun ca e rau.....si eu am avut si am si am fost/sunt foarte multumit de ele.....e doar o clasa mai jos.....
De altfel, Citizen inca produce acest mecanism si il gasesti la tot pasul....i-au pus si hack...asa.....ca sa fie......
(C. Brancusi)
petruman

Mesaj de petruman »

oofff, eeste un hamilton la vanzare..dar n are omul la el nimic, doar ceasul...mi e cam asa :roll: sa cumpar un hamilton la aprox 2000 Chel...cand la 2800 cumpar nou.
@Razvee cureaua aia se poate schimba...ca vad ca nu are telescoape...sau ma insel?multumesc
rubin

Mesaj de rubin »

Nici nu mai stiu de unde sa incep.
Citizen, cu exceptia celor din gama Signature, sunt ceasuri care arata ieftin. Mecanisme comune. Merg ok. Nimic deosebit.
Candino e un brand care in opinia mea a decazut. Nu mai e ce a fost si nici in trecut nu a fost o lumina.
Seiko....aici e poveste lunga. As rezuma asa: mai scump si mai prost. Adica trebuie sa iei unul scump ca sa ai calitatea de acum 15-20 de ani...nu vorbesc de anii 70-80.
Orient, dupa ce a trecut sub umbrela Epson, a scazut si el la calitate. Cum singurele mai deosebite erau cele din gama OS, acum nici ele nu mai tin stacheta sus la mecanisme.
6Rxx. Un mecanism plecat bine si esuat cu succes. Acum 14 ani luam primul Seiko cu 6R 15A. Mergea impecabil. +1s/zi. Fara variatii. Ce a urmat? Dezastru. Nici nu vreau sa imi amintesc. Bataie de joc. Precizie varza si preturi mari. Sunt asa proaste ca e greu sa le si reglezi. De ce? Nu stiu.
4R. Un mecanism mai cinstit. Macar nu ai pretentii. E preferabil unul 6R daca il gasesti intr-o carcasa care e reusita cu un dial super cum inca mai face Seiko. Inca.
Partea proasta e ca la ceasurile cu 4R nu prea gasesti geam safir. Oricum am ajuns sa duc dorul lui 7S26. Asta nu e de bine.
OS e un ceas frumos. Unele merg si pe curea , altele arata bine numai pe bratara.
Curea de metal nu exista. Se cheama bratara!!!
In ceea ce priveste Eta 2895, este recomandabil din toate unghiurile. Precizie, armare si fiabilitate. Acel Hamilton pe negru e f bun dar nu e vizibil. Iti trebuie varianta pe alb. Ansele sunt in stil aparte. Au telescoape. Daca vrei musai elegant si te poti lipsi de secundar, Hamilton are inca la oferta niste piese din gama Intra-matic cu derivat din 2892
Ca asta.
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-ham ... 51861.html

Dar!
Daca nu vrei musai elegant ci mai casual, iti recomand calduros

https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-ham ... 24904.html

Daca doresti 2824 elegant,

https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-mid ... baroncelli

Spor! Sa ne spui ce ai luat!
Sau bongiorno....
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Nici nu mai stiu de unde sa incep.
Frumos a sumarizat relativ-fericitul coleg ceea ce s-a discutat pana acum, si in toate el are dreptate si iata, ne-a
luminat pe toti cu netarmurita sa intelepciune si stiinta si putere de sinteza! Multumim! :)

Un singur lucru as mai avea de adaugat: aceste reduceri constante si uneori spectaculoase de la BB au pervertit putin
gandirea si modul de a alege al pasionatului local....in sensul in care in cautarile noastre - sigur ca e logic sa aruncam un ochi mai
intai la ceea ce e redus...dahhh - ar trebui sa ne uitam/gasim ceasul care ne spune ceva/ne reprezinta si dupa ce l-am
gasit si ni-l dorim tare tare sa vedem unde e mai ieftin si cu cat.....zic.

Experienta ultimilor ani arata ca a cumpara pur si simplu "la reducere"....pentru ca e o oferta de nerefuzat....aduce satisfactii minime
si pentru un timp foarte scurt......zic....daca ceasul ales nu e intamplator......"the one" 8)

Spor la cumparaturi!
(C. Brancusi)
rubin

Mesaj de rubin »

Valentin!
Eu am rezumat experientele mele din ultimii 15 ani cu mecanismele vehiculate in acest topic. Fara menajamente. Asta e concluzia mea. Am scris acestea pentru a ramane si pentru alti cititori din viitor.
Este strict parerea mea bazata pe experientele mele si ale amicilor mei.
Asta imi place la forum versus feisbuc! Comentariile de pe feisbuc se pierd in net. Nu sunt accesibile la o simpla cautare.
Peste alti 15 ani, cineva va citi aceste postari si va putea sa faca o alegere si sa ia o decizie.
Sau bongiorno....
Scrie răspuns