Seiko Black Monster

Ceasuri Japoneze - Japan Made
Zar

Mesaj de Zar »

AR1070-56E
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Functia de armare manuala.la u n ceas automatic este folosita pentru armarea ceasului in cazul in care acesta nu a fost folosit si s-a oprit,pentru a fi evitata armarea acestuia prin rasucire-o activitate nu tocmai estetica la un ceas cu pretentii ,si nu numai.Nu este indicata folosirea acestei "optuni" foarte des-ca la un ceas mecanic-deoarece poate duce la uzarea prematura a sistemului de armare automata.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Roman Radu

Mesaj de Roman Radu »

vreau si eu un monster dar nu am vazut decat on line....de un an am modelul asta www.roachman.com/seiko/automatic/SNKF05.html si sunt foarte multumit de el...dar black monster mi se pare mai zdravan si nu l-am vazut pe la noi
rommel
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Se vand se vand si pe la noi ... umbla vorba "vrei un monster ? Cauta-l pe Radu" :twisted:
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
Roman Radu

Mesaj de Roman Radu »

gata!!! l-am gasit intr-un magazin on-line...a cumparat cineva de la astia?...dati-mi o veste buna!!!
http://www.bombastic.ro/product_info.ph ... cts_id/528
rommel
shiftear

Mesaj de shiftear »

Roman Radu scrie:gata!!! l-am gasit intr-un magazin on-line...a cumparat cineva de la astia?...dati-mi o veste buna!!!

Astia sunt distractivi. Citez:
*Original SEIKO SCUBA DIVER 200M model SKX779K + RUBBER BAND

*JAPANESE QUARTZ MOVEMENT;AUTOMATIC DIVER FOR MEN, 21 JEWELS, CALIBER 7S26
Grail watch: Blancpain Fifty Fathoms Aniversary

Imagine
Roman Radu

Mesaj de Roman Radu »

intr-adevar...am fost prea entuziasmat dar se pare ca sunt tepari...deh Romania...am sa-l astept pe Radu
Nicu

Re: Seiko Black Monster

Mesaj de Nicu »

O mare parte din ceasurile japoneze ( 6306 , 6309 , 7002 ) au fost numai cu armare automata - se pare ca "filozofia" japoneza era = cumperi un ceas si numai pe acela il folosesti . Le faceau ieftine si fiabile pentru ca persoana sa cumpere un ceas pe care sa-l foloseasca 15-20 de ani ( oameni cu bani mai putini ) si sa nu cumpere un quartz la ce trebuia sa schimbe baterii .
Acum , ei fac si ceasuri cu armare manuala/automata = Sumo , Premier , Marine Master , King Seiko , Laurel etc . King Seiko si Laurel sint niste frumuseti .
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
mihaixp

Mesaj de mihaixp »

Pentru a evita crearea unui topic nou am postat aici o problema si o rugaminte, ambele referitoare la celebrul Seiko SKX779, numit si Black Monster.
1. Am o problema cu catarama, mai bine zis cu faza a doua a inchiderii ei. Dupa cum bine stiti, inchiderea cataramei de la BM se face in 2 faze: inchiderea initiala (ca la orice ceas cu bratara dar si cu deployment clasp) iar dupa aceea "securizarea" prin inchiderea micutului ansamblu pe care este inscriptionat si numele fabricantului.
Bratara a functionat perfect pana acum insa din cauza unui eveniment nefericit (cineva a incercat sa verifice rezistenta metalului din acea zona si a indoit metalul, totusi nu este vizibil acest fapt (dupa cum puteti vedea si in video)) acum nu mai pot realiza faza a doua (bratara se inchide doar in faza I si aici nu sunt probleme, poate fi purtat insa nu in conditii optime).
Am incercat sa filmez fenomenul, daca-l pot numi asa (scuze pentru calitatea filmarii, totusi cred ca se poate observa fara probleme defectul bratarii mele): http://www.youtube.com/watch?v=5l5_8-Fdf-I
Imi puteti spune vreo solutie pentru aceasta problema?

2. Am ceasul de 2 ani si a fost desfacut de cateva ori in viata lui, tocmai de aceea as vrea sa-i schimb garnitura (cea de sub capacul spapte, nu cea a coronitei). Stiti cumva de unde as putea cumpara o garnitura originala?

Va multumesc anticipat,
Mihai
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Problema ta la bratara se poate rezolva in 2 minute.
daca iei un cleste cu virf ascutit indoi usor capetele bratarii, acolo unde este prinsa clema, spre inchizatoare.
Nu stiu cum sa-ti explic mai bine....dar e simplu....
Imagine
Ceasornicar,FBHI
mihaixp

Mesaj de mihaixp »

Multumesc pentru raspunsul prompt. Am facut cateva poze prin care mi-ati putea spune exact ce colturi sa indoi si in ce directie: eu presupun ca v-ati referit la 1 si 2 in directia sagetii din cea de-a doua poza. Asa este?

Imagine

Imagine
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

Bratara se inchide normal? Si doar micul element de siguranta nu functioneaza bine? Fiindca daca restul merge ok, piesa pe care va trebui sa o modelezi cu clestele e cea mica cu inscriptia Seiko. Vezi ca are 2 gaurele, loc in care se fixeaza de cealalta parte a bratarii unde sunt 2 bilute mici. Acela e locul unde va trebui indoita putin. Daca piesa mica nu sta la locul ei si sare, e prea larga si trebuie indoita putin catre interior, iar daca nu intra fiind prea stramta trebuie indoita putin spre exterior. Asta daca am inteles eu bine care e problema.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Trimite-mi imaginea 2 pe mail sa o pot edita.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nic Gherghin a inteles cum trebuie indoit si a prelucrat el imaginea.

Imagine
Imagine
Ceasornicar,FBHI
mihaixp

Mesaj de mihaixp »

Va multumesc tuturor pentru ajutor. Acum se inchide perfect (chiar ca atunci cand a iesit din fabrica).

Acum, imi puteti spune de unde as putea achizitiona o garnitura noua pentru acest model (daca nu originala macar compatibila [ca diametru])?
Scrie răspuns