Orient..fara prejudecati - scurta prezentare!

Ceasuri Japoneze - Japan Made
Zar

Re: Orient..fara prejudecati - scurta prezentare!

Mesaj de Zar »

E frumos si negru dar cel alb e mai ''expresiv'' - la ochiul meu. Poate si pt. faptul ca are ace albastre.
AR1070-56E
cnd

Mesaj de cnd »

Modelul pe negru l-am achizitionat si eu, ca minusuri as trece faptul ca bratara e cam lata la 22mm, end-linkuri goale, iar precizia e cam la 23,24 sec/24h;daca ma gandesc totusi la pretul de achizitie pot sa trec usor cu vederea aceste minusuri.
Zar

Mesaj de Zar »

Da, bratara e putin cam lata la 22 (era suficient 20) avand in vedere ca el are 40 dar nu deranjant vizual si nici la purtare (pt. mine). End-links goale sunt problema, pe langa inestetic exista riscul sa ''joace'' cu timpul, se slabesc si se deplaseaza din pozitia fixa neavand baza solida de sustinere, se intampla in special la ceasuri masive/grele. Dar nu trebuie sa va ingrijorati daca e nou, in general fenomenul apare dupa cativa ani de purtare intensa. In plus se deformeaza usor la lovituri. Al meu avea precizie foarte buna - 1s./zi - chestie de noroc ...
AR1070-56E
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Mos Nicolae! Se pregatesc: Mos Craciun si Mos Gerila.....

Imagine
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Un dress watch frumos si un Mos Nicolae generos.
Sa il purtati cu placere!
Pe mine Mos Nicolae m-a uitat anul asta si nici in Mos Craciun nu imi pun mari sperante.
Poate Mos Gerila sau (Guerilla) pentru ca e de-al nostru :D .
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

Superb ceas ! E tot ce-mi doresc... :cry:
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
seba

Mesaj de seba »

Valentin,frumos ceas.Doamne cat am mai ravnit la el cand a aparut......... Pune niste poze mai detaliate si niste impresii colo,un mic review daca se poate.
:D poate mai sunt si altii care au ramas cu ceasul asta pe retina.Motivul pentru care nu am cumparat unul (atunci cand a aparut ma depasea financiar) a fost ca nu am gasit unul in stare buna si la un pret decent...... Majoritatea se vand cu aprox. 2000 lei si cu urme de uzura evidente.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Multumesc colegilor pentru aprecieri, desigur voi reveni cu detalii in masura in care
am timp, dar mai inainte voi povesti putin si despre Senator...pentru ca merita :)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
freeforsound

Mesaj de freeforsound »

Bogdan11 scrie:Superb ceas ! E tot ce-mi doresc... :cry:
Interesant ... doar aveti la avatar sigla ROLEX :lol:

... sau postati doar asa de dragul de a strange cat mai multe postari !?
“Buzunarele goale nu au tinut pe nimeni sarac, gandirea saraca a facut asta”
Robert Kiyosaki
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

freeforsound scrie:
Bogdan11 scrie:Superb ceas ! E tot ce-mi doresc... :cry:
Interesant ... doar aveti la avatar sigla ROLEX :lol:

... sau postati doar asa de dragul de a strange cat mai multe postari !?
Nu trebuie sa ma justific in fata nimanui. Nu inteleg astfel de comentarii aiurea, in necunostinta de cauza...
Ma asteptam la mai mult din partea Dvs. dar uneori aparentele inseala.
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Iar acum.....Senatorul!
Trebuie spus de la inceput ca, in opinia mea, pur si simplu nu are concurenta! Cu ceva timp in urma
am povestit putin despre un ceas asemanator de la Seiko, comparabil insa doar ca pret si net inferior la
celelalte capitole. Aici linkul:

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... ti#p221533

Cu safir cristal, power reserve, cadran guilloche si un mecanism frumos/discret decorat, Senator pare pregatit sa se
ia de piept cu oricine! Daca la asta adaugam carcasa care alterneaza inspirat finisul mat/lucios (bezelul de exemplu este
mat in partea superioara si lucios spre carcasa) si o bratara foarte buna (peste majoritatea entry-level elvetiana) ma
hazardez sa spun ca e cea mai buna oferta sub 200 USD de la AD din Romania, pentru cineva care nu se lasa influentat
prea mult de minusul de imagine indus/sugerat de numele "Orient"!

Guilloche, PR, data si....un cadran foarte lizibil, pus in valoare de un bezel inspirat si protejat de claritatea rece a safirului:

Imagine

Bratara excelenta, frumos si rafinat finisata, mai buna decat la multe Tissot, Hamilton, Certina sau Mido, de exemplu:

Imagine

Mecanismul decorat si...colorat :!: pe rotor si (doar decorat 8) ) pe punti, functioneaza cu o precizie mai buna de +10s/zi:

Imagine

Una peste alta, si fara pretentia de a fi descoperit "America"...Orient ofera fanilor marcii, prin Senator, muuuult ceas - chiar
si la pretul de lista acesta abia apropiindu-se de un elvetian foarte comun cu 50% discount iar mie, placerea de a purta cu
mandrie la mana un nume -constat cu placere - important in industria/istoria orologera internationala :D
(C. Brancusi)
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Ok, am inceput sa inventez sarbatori....ca pretext pentru achizitia de ceasuri Orient!
Deci....."Happy Festivus Day!" cum ar spune Seinfeld :lol: :!: :lol:

Imagine

Superb finisat, cu un cadran distins si foarte lizibil, aceasta varianta de Star....le are pe
toate....la locul lor....nici prea mult, nici prea putin....exact atat cat trebuie :) Va urma!
(C. Brancusi)
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Interesana prezentare. Recunosc ca am parcurs-o cu mare atentie si placere.
Daca ma va tenta sa imi iau un Orient sa stiti ca sunteti vinovat de asta :D .
Favoritul personal din cele prezentate ramane pentru mine Oreint 60th Anniversary.
adl

Mesaj de adl »

Si din punctul meu de vedere Orient 60th este cel mai reusit.
Sa le porti cu placere si multumesc pt prezentari!
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Multumesc colegilor pentru cuvintele frumoase!

Cateva poze - modeste din pacate - cu ultimele ispravi, 60th si Star. Anniversary este clar din
alt film, chiar facand abstractie de seria limitata, iar Star e absolut fermecator....O sa scriu ceva
impresii, putin mai incolo. Si cum....chiar in timp ce "vorbim" a plecat spre mine si Seiko SARB, un
test-drive comparat cred ca e de la sine inteles....saptamana viitoare :)

Nu vreau sa inchei fara a atentiona putin si cu candida blandete dealerul national, care a importat
Orient Star in cutii comune de producator si nu in cele personalizate, fara toate carticelele aferente e.t.c...
O fi fost mai ieftin sau e vorba de neglijenta....la o serie Orient...si premium si..semi-colectibila, sa spunem 8)
Scriu asta in contextul in care, in ultimele 18 luni, am sesizat o imbunatatire importanta in serviciile B&B, atat
vanzare cat si post-vanzare/service :roll:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Si mecanismul lui 60th, se pare, pozat de un rus. Sursa: forum.watch.ru

Imagine
(C. Brancusi)
Scrie răspuns