Seiko + Diver + New Turtle = In Love - scurta prezentare!

Ceasuri Japoneze - Japan Made
valentin1234

Seiko + Diver + New Turtle = In Love - scurta prezentare!

Mesaj de valentin1234 »

Rar mi-a fost dat sa vad, adunate intr-un singur ceas, atatea calitati: pret accesibil, personalitate, un minunat aer vintage, functionalitate, precizie, rezistenta, onestitate…..sa mai spun? Daca va intrebati deja despre ce bat campii, ei bine, e vorba de noul Seiko Turtle, aka…SRP777….IN LOVE!

Povestea lui incepe in 1976 odata cu lansarea modelului 6309 Turtle – fabricat 12 ani, pana in 1988, in milioane de exemplare si continua, iata, 40 de ani mai tarziu, cu noul – aproape identic ca dimensiuni si design, 777 - un gest de mare curaj si brutal - riscanta sinceritate din partea Seiko.

N-am sa ofer prea multe date tehnice, pentru ca ele se gasesc din abundenta pe net dar am sa amintesc totusi de relativ noul mecanism 4R36, un upgrade mai mult decat necesar, mult superior ca precizie si constanta vechiului 7Sxx si de faptul ca noul Diver Seiko indeplineste standardele ISO 6245.

Acuma….pentru ca introducerea a fost facuta, sa trecem la fapte:

Imagine

Imagine

Carcasa – conform site-ului Seiko USA are 45mm latime fc si 14mm grosime. Forma cushion o vede toata lumea, iar datorita ei Turtle se aseaza incredibil de bine pe mana, chiar si cu o curea NATO. Partea exterioara e finisata mat iar cea interioara, lucios/mat. Coronita ( pe filet) e pe jumatate ingropata, are un grip excellent si-i nesemnata dar foarte inspirata ca forma si finisare. In fine, bezelul (120 de clicks) spectaculos de inalt, se manevreaza foarte usor, fara opinteli si ingroapa oarecum cristalul Hardlex dand profunzime cadranului. Capacul spate e cel cu care suntem obisnuiti, cu observatia ca o noua inscriptie – Air Diver – a fost adaugata pentru amatorii de scuba. Am apreciat in mod deosebit faptul ca ansele sunt strapunse, ceea ce face schimbarea bratarilor si a curelelor o joaca de copii.

Imagine

Cureaua – pe Seiko USA e descrisa ca fiind silicon – e extrem de prietenoasa/confortabila si flexibila, vine cu o catarama noua si cu inelul de fixare din metal. Practic, prima curea cu adevarat foarte buna, dar si mai discret/interesanta pe care o intalnesc la Seiko in echiparea de serie. Pacat ca, eu cel putin, nu prea suport cauciucul…mai ales vara.

Imagine

Cadranul este (chipes, daca ar trebui sa folosesc un singur cuvant) un alt punct forte al lui Turtle. Seiko nu a schimbat aproape nimic fata de seria 6309 insa marele plus e adus de efectul discret 3D generat de markerii orari usor in relief. Nu mai trebuie sa spun ca lumina (LumiBrite)/lizibilitatea sunt incredibile in orice conditii si nici ca fereastra de data nu are chenar (sic!)…iar secundarul…are gogoasa la….spate.

Imagine

Mecanismul 4R36 (de care am vorbit mai sus) cu hack si incarcare manuala functioneaza, direct din cutie, cu +4s/zi, ceea ce-i foarte bine si mai mult decat satisfacator cred, chiar si pentru cei mai exigenti fani Seiko.

In loc de concluzie: am avut nenumarate Divere Seiko in ultimii 20 de ani si, la fiecare am gasit, fara sa ma obosesc prea tare, defecte care ma faceau sa renunt la ele, fie ca vorbeam de inconstanta enervanta a mecanismului 7S26 si de cadranul parca scos la imprimanta in 007, de guguloiul de la ora 12 la StarGate sau de modul in care se aseaza pe mana si de greutatea mare a lui Sumo.

New Turtle insa, pare sa fi rezolvat toate aceste probleme – in opinia mea, cel putin – si se anunta un Diver “de maturitate” al producatorului japonez, fara concesii de design, tehnice sau de control al calitatii care (el, ceasul), in sfarsit, merita sa fie iubit fara “dar”, “poate” sau “vom mai vedea”. De altfel, ii si prevad un viitor stralucit atat pentru perioada probabil foarte lunga in care va fi in productie, cat si dupa aceea…ca si obiect de colectie.

Un review mult mai inspirat/informat ca al meu si cu poze mult mai frumoase, aici:
http://wornandwound.com/review/seiko-pr ... 75-review/

Multumiri gratioase dealerului national - pe care inca nu mi-a trecut supararea 8) - pentru ca a facilitat, intr-un fel,
scrierea acestui review.

Spor in toate!
Si....multumesc daca ati citit :)
Ultima oară modificat 09 Iun 2016, 08:05 de către valentin1234, modificat 1 dată în total.
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
supliciu

Re: Seiko + Diver + New Turtle = In Love - scurta prezentare

Mesaj de supliciu »

Nu stiu daca e permis dar o sa adaug o critica si o poza.
Critica: bratara de cauciuc e magnet pentru praf.
Poza:
Imagine

P.S. : Desi il am de cateva ore pot spune ca imi place enorm. Chiar ma gandeam sa ii fac o prezentare dar am pierdut startul :mrgreen:
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Nu stiu daca e permis
Sigur ca e permis :) Iar cureaua, fiind de silicon, era de asteptat sa adune praful.
Eu am scos-o imediat de pe ceas....dar din motivul invocat mai sus :)

Cat despre review, cred ca ar fi foarte interesant pentru toata lumea sa poata citi
si un alt punct de vedere, nu neaparat in concordanta cu al meu chiar in acest topic...deci.....scrie-l :)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
controller

Mesaj de controller »

L-am văzut și eu în magazine, mi-a plăcut, însă din păcate e muuuult prea mare pentru mine. :(
Spre sa găsesc unul vintage într-o stare cât mai corectă, iar dacă am noroc poate chiar unul din '81, așa, ca pentru o aniversare rotundă. :)
If time is money, I'll spend my money on time.
Clipper

Mesaj de Clipper »

Pretul o fi accesibil asa ca valoare absoluta pe buzunarul unora (ca doar Seiko 5 cred ca poate fi considerat accesibil in termen larg), dar de ce nu i-or fi pus si ei cristal safir?
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

Clipper scrie:Pretul o fi accesibil asa ca valoare absoluta pe buzunarul unora (ca doar Seiko 5 cred ca poate fi considerat accesibil in termen larg), dar de ce nu i-or fi pus si ei cristal safir?
Pt ca nu ar mai vinde deloc SKX007/009, Monster, Sumo etc :).
Ultima oară modificat 09 Iun 2016, 12:22 de către satiriadis, modificat 1 dată în total.
SBLA047
timetwister

Mesaj de timetwister »

In primul rand, felicitari pentru achizitie.

Poate ca sunt prea traditionalist, insa nu as putea sa cumpar ceasul pentru urmatoarele aspecte:
- bezelul prea gros
- aratatoarele deloc placute (invoc acelasi motiv si la Citizen)
- si argumentul fundamental, cadranul cu fereastra pentru zi si data (abia daca gasesc necesitatea pentru data la un diver)

Hardlex, plastic ori mineral, fie plane, fie bombate, cadran negru luminos, ace inspirate din trecut, carcasa cu sau fara anse sudate si cat mai originala, ori coroana mare pe filet ar trebui sa reprezinte cateva dintre motivele pentru care sa iti doresti un diver.
Clipper

Mesaj de Clipper »

satiriadis scrie:
Clipper scrie:Pretul o fi accesibil asa ca valoare absoluta pe buzunarul unora (ca doar Seiko 5 cred ca poate fi considerat accesibil in termen larg), dar de ce nu i-or fi pus si ei cristal safir?
Nu vad unde e legatura, 007/9 cat si Monster sunt mai ieftine si au oricum target-ul lor (mai ales Monster), iar Sumo parca e mai scump si dupa cum stiam eu era JDM, cu un alt mecanism, daca s-ar fi schimbat mult situatia l-am fi gasit si la noi in magazine.
florin.stanciubz

Mesaj de florin.stanciubz »

frumoasa prezentare, frumos ceas, sa te bucuri de el cat mai mult timp. :)
"Timpul este imaginea mobila a eternitatii imobile."
Platon
impala2328

Mesaj de impala2328 »

si mie imi place, demult ma gandesc la un diver Seiko !
Valentin, sa-l porti sanatos !
Imagine
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

Clipper scrie:
satiriadis scrie:
Nu vad unde e legatura, 007/9 cat si Monster sunt mai ieftine si au oricum target-ul lor (mai ales Monster), iar Sumo parca e mai scump si dupa cum stiam eu era JDM, cu un alt mecanism, daca s-ar fi schimbat mult situatia l-am fi gasit si la noi in magazine.
Skx007 cu 7S26 era 1000lei pe bratara la BB.
Monstrul 2 era 1500lei cel portocaliu, fara safir si cu 4R36.
Turtle pe curea e pana in 1700lei parca. Daca puneau si safir la 1700lei nu se mai vindeau celelalte.
Sumo se vinde si in Europa. Eu am vazut in Seiko boutique in Franta si in Germania. Probabil si in alte tari.
SBLA047
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Desigur, incadrarea in marja "accesibil" are un factor pur subiectiv. Cum insa Diver-ele cu reputatie incep pe la 250$ (chiar 200 la Orient) si ajung linistit la peste 25.000$, probabil ca intervalul 250-500 poate fi numit...de buget....pentru orice buzunar...etc....

Legat de safir....observ ca acesta da dependenta :? . Cu toate astea, eu nu am reusit niciodata sa zgarii un Hardlex si, daca-mi amintesc bine e si mai putin casant decat safirul. In ultima luna, de exemplu, am purtat Amphibia cu....plexi...si nu am reusit sa-l
"marchez" in vreun fel. Sigur ca e mai fragil....dar se si schimba cu 6$. Deci...avantaje si dezavantaje :)

Multumesc colegilor pentru aprecieri :D :oops: :D
(C. Brancusi)
adl

Mesaj de adl »

Frumos Seiko, felicitări!
dbonddental

Mesaj de dbonddental »

Valentin, cu tot respectul, - 500 nu poate fi numit " de buget"....Nici in State, nici in Canada, nici in Monaco. My 5 cents
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Cum le am pe amandoua in casa...cum se vor incaiera probabil toata vara pentru a mi se aseza pe
incheietura....cum amandoua sunt Divere de traditie, avand milioane de fani in intreaga lume..m-am
gandit sa n-ar strica sa le pun alaturi, fara a-mi propune neaparat sa stabilesc care are un raport mai bun
calitate/pret...pentru ca, in definitiv, Turtle e de 4-5 ori mai scump decat Amphibia....despre care am spus
cateva vorbe in linkul de mai jos...ci doar asa....ca sa vedem ce iasa....

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... u+Amphibia

Imagine

Pentru a multumi pe toata lumea (vad ca "de buget"...."accesibil" nu a prins), o sa incep prin a spune ca,
atat Turtle cat si Amphibia pot fi cumparate, chiar si pe pietele emergente, fara a dona neaparat un rinichi 8) ,
se gasesc relativ usor in mediul on-line si reprezinta piese de baza in oferta Seiko, respectiv Wostok. Asadar:

Mecanism: +4s/zi la Turtle, +7s/zi la Amphibia, rusul neavand hack, dar oferind 7(sapte) rubine in plus.
Pentru mine, ambele se incadreaza in limite normal/acceptabile si, mai important, se conformeaza regulei de
aur, atunci cand ma raportez la Divere: desfacerea filetului coronitei - pentru reglaj - o data pe saptamana.

Carcasa/cristal: SS la amandoua, rusul fiind usor penalizat de bezelul mai putin rezistent la uzura. Aceasi
observatie e valabila si la cristal, Hardlexul lui Turtle fiind infinit mai greu de zgariat decat plexicul de la
Amphibia. Pe de alta parte, daca forma carcasei la Seiko il face pe acesta sa se aseze foarte bine pe orice
incheietura, cu ocazia acestei incercari de comparatie am inteles de ce carcasa Ministry de la Wostok e
atat de iubita/apreciata: cu 78 grame, un profil relativ jos si un capac spate foarte ergonomic...nici nu se
simte la mana si se potriveste impecabil oricui are indrazneala sa o incerce.

Asadar, doua Divere 200M imposibil de departajat, apreciate si cautate, (acum stiu si de ce), originale,
provenite din areale culturale foarte complexe si care au condus la solutii tehnice diametral opuse, care
merita sa fie iubite atat pentru valoarea lor intrinseca cat si pentru...vitejia cu care infrunta valurile :)

Desigur, e doar o parere personala 8)
Spor!
(C. Brancusi)
Scrie răspuns