Ceasornicar.ro

Totul despre ceasuri !
Acum este 19 Apr 2024, 21:08

Ora este UTC + 2 [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
MesajScris: 19 Ian 2018, 15:36 
Neconectat

Membru din: 23 Sep 2009, 14:15
Mesaje: 45
A trecut deja jumatate de an de cand mi-a cazut 8700le de la mana din cauza faptului ca m-am zgarcit sa cumpar o curea si telescoape noi si...acum incep sa realizez ca s-ar putea sa trebuiasca sa cumpar altul la fel, intrucat modelul in chestiune e un ceas destul de complet. Detalii mai jos.

De ce mi-e greu sa trec peste acest model de la citizen? E destul de simplu. E foarte precis, nu are nevoie de acumulator nou decat dupa 10-15 ani, bratarile sunt masive si iti spune tot ce ai nevoie sa stii: data, ziua din saptamana, daca e dimineata sau seara(util in cazul in care esti rapit si tinut intr-o pestera), pana si luna din an. Toate aceste informatii imi erau utile si nu trebuia sa umblu la el decat odata pe an, la schimbarea orei.

In afara de asta, cadranul e frumos lucrat si se afla la granita dintre nou si traditional, ceea ce pentru mine era un compromis ideal.
Pentru persoanele sensibile la zgomote, precizez de asemeni ca odata ce secundarul e setat ca indicator luna, ceasul devine aproape complet silentios si puteti dormi linistit noaptea. Chiar si in modul timp, secunodarul emite un grad redus de zgomot si sunetul nu e la fel de "metalic" si enervant ca la alte ceasuri.
Nu il ultimul rand, ceasul asta e ieftin. Fie ca il cumperi nou cu 12-14 milioane, fie ca dai 4-5 milioane folosit, e o afacere foarte buna. La banii astia majoritatea aleg ceasuri complet neinteresante cum ar fi tissot, fossil sau mai stiu eu ce bomba. Iarasi, din ce stiu eu seiko nu face nici un ceas comparabil cu citizen 8700 la gama asta de pret.


Si acum, dezavantaje. Nici un ceas nu e perfect, eco drive 8700 nu face exceptie:
1. Contrar reclamei, odata incarcat acumulatorul nu furnizeaza suficient curent decat pentru vreo 2-3 saptamani, dupa care trebuia ori sa trec secundarul pe functia indicator luna ca sa consume mai putin, ori sa-l tin la lumina cateva ore pe zi. Acest lucru devine problematic pe timpul iernii, cand ceasul e acoperit de haine si soarele nu e puternic. Daca nu este lasat sa se incarce, ceasul se opreste in fiecare noapte si porneste din nou cand prinde lumina a doua zi. Ora se autoajusteaza pe loc, dar e enervant oricum si banuiesc ca acest procedeu scade durata de viata a acumulatorului.

2. Bratara e masiva(ceea ce e bine) dar in acelasi timp e si foarte grea. E atat de grea incat eu a trebuit sa renunt la ea din cauza asta, iar o curea de calitate nu e ieftina deloc. O alta problema este ca bratarile nu prea se vand separat de ceas, si daca le gasiti vor costa aproape cat ceasul cu totul. Urat !

3. Nu stiu altii cum sunt, dar in toti anii cand am folosit acest ceas, am avut nevoie de manual si am pierdut cateva ore bune incercand sa-mi dau seama cum sa-l reglez. Ideea e ca daca una din functii nu merge cum trebuie si restul erau afectate si trebuia sa resetez si sa repotrivesc ceasul, ceea ce era o adevarata corvoada din cauza complicatiilor prezente. Odata ce invatati cum si ce e mai usor, dar in orice caz setarea nu e simpla ca la un quartz cu cronometru si data obisnuit. Pastrati o copie a instructiunilor la indemana.

4. Nu am gasit nicaieri informatii despre mecanismul acestor ceasuri, dar suspectez ca nu contin rubine si nu sunt facute sa tina mai mult de 15-20 de ani. N-am testat inca ipoteza aceasta, dar vom vedea.
In plus, odata ce acumulatorul oboseste, trebuie sa dati 3-4 milioane pe unul nou. Dar intrucat eu platesc vreo 25 de lei la ceasornicar pentru o schimbare amarata de baterie la un ceas obisnuit si am mai multe ceasuri, as prefera sa dau 350 de lei odata la 10 ani decat 25 de lei odata la 4 luni.

5. Cheita de la acest model nu este traditionala, ci "electronica". E bine lucrata si nu ar trebui sa aveti probleme cu ea sau cu butoanele(functioneaza ca orice alta cheita dar se simte ciudat cand invartesti), dar daca reusiti sa o avariati, s-ar putea sa va para rau. Nu cred ca aceste mecanisme se repara si banuiesc ca inlocuirea lor va costa aproape cat ceasul in sine.

Cam asta a fost recenzia mea pentru calibrul 8700 de la citizen. In opinia mea sunt ceasuri foarte versatile si suficient de durabile/ieftine incat sa merite pastrate pe termen lung- sau pana il pierdeti, cum am facut eu. Partea cu adevarat esentiala este ca sunt de incredere si nu o sa va dea batai de cap. Odata ce va obisnuiti cu particularitatile lor, s-ar putea sa fie greu de uitat.
Pe de alta parte, daca va plac ceasurile traditionale s-ar putea ca citizen 8700 sa va devina antipatic intrucat nu e un ceas obisnuit si are nevoi specifice tehnologiilor inglobate in el. Din fericire exista si modele eco-drive mai simple.
Imagine


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 19 Ian 2018, 21:41 
Neconectat
Moderator
Avatar utilizator

Membru din: 08 Ian 2009, 21:55
Mesaje: 6393
Localitate: petrosani
Un acumulator nou nu are cum să coste mai mult de 150 lei cu tot cu montat.

_________________
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 20 Ian 2018, 14:25 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 01 Noi 2014, 11:11
Mesaje: 185
Eu am modelul H820 radiocontrolat si nu am probleme cu incarcarea acumulatorului.
Din cand in cand il las o zi intreaga pe pervazul geamului si in ziua aia port alt ceas. Asta iarna. Daca este vara nu-i duc grija, se multumeste cu soarele pe care-l prinde.
Noaptea secundarul se opreste (de fapt cand sta la intuneric, cred ca o ora, sper sa nu ma insel) pentru a economisi inergie si pentru a nu face zgomot. Am si un Casio solar cu bluetooth care se comporta identic.


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 22 Ian 2018, 23:56 
Neconectat

Membru din: 23 Sep 2009, 14:15
Mesaje: 45
Nu ma contrazic in privinta pretului acumulatorului, am citit o singura data despre un domn care a platit pana in 300 de lei pentru un acumulator nou panasonic, din fericire eu nu am simtit nevoia sa-l schimb pe al meu.

Cat priveste modelul H820, vad ca in manual e prevazut modul salvare energie prin oprirea secundarului, insa nu-mi amintesc sa fi citit despre asta la 8700. Corectie, exista functia, dar nu-mi amintesc sa o fi vazut in actiune. Ceea ce demonstreaza inca odata cat de complexe sunt ceasurile astea. Tin minte ca imi venea sa plang cand trebuia sa reglez ceasul tocmai pentru ca stiam ca mai inainte sa fac ceva trebuia sa ma zgaiesc la manual vreo 20 de minute ca sa ma asigur ca nu fac vreo greseala. Pe atunci mi-era dor de ceasurile quartz normale, dar e greu sa revii la un ceas normal dupa ce ai avut un eco drive :)


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
MesajScris: 18 Mar 2018, 15:59 
Neconectat

Membru din: 14 Mar 2018, 13:21
Mesaje: 4
Atentie la schimbarea "bateriei", la eco-drive este trebuie folosita doar o celula special destinata ceasului respectiv (care este cel mai probabil un capacitor - vezi https://www.ifixit.com/Guide/Citizen+Ec ... ment/85046)


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România