Ceasuri rusesti vintage

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
gherghin nicolae
Moderator

Re: Ceasuri rusesti vintage

Mesaj de gherghin nicolae »

gherghin nicolae scrie:Ofer posesorului acestui ceas, un cadran nou nout original , din anii aia ...
Gratis !
Doar sa ma contacteze si sa-mi spuna ca-l vrea...

Imagine

A trecut ceva vreme, nu am uitat insa desi am apucat de am promis colegului un cadran nou, am gasit initial doar varianta fara data a acestui exemplar de Wostok .

Imagine

Apoi , dupa sapaturi adinci prin cutiile mele cu piese, stiam ca am ...si am gasit doua variante ale acestui model cu data.
Unul dintre ele este fix ceea ce trebuie.
Pozele nu-s de calitate insa cadranele sint noi, originale, din stocul anilor 60.

Imagine

Imagine

Miine pleaca spre destinatar, cadranul identic cu cel prezentat in ceas.
Sa-l foloseasca sanatos !
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
mihaib

Mesaj de mihaib »

Cadranul a ajuns la mine și va fi, cât se poate de repede, montat. Probabil în vacanță. :cry:
D-le Gherghin, chapeau bas !
gherghin nicolae
Moderator

Sa-l folositi sanatos si sa ne postati o poza sa-l vedem si noi aici .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

Nu stiu cati dintre "colectionarii" de rusesti de pe la noi stiau ca exista asa ceva:

http://www.thewatchforum.co.uk/index.ph ... a-bad-boy/
Jaguar001

Mesaj de Jaguar001 »

Eu stiu de toate ceasurile rusesti , slava transitor am asa model in colectie dar defect la fel si slava duet cu 2 mecanisme si cadrane care nu au fost si nu vor fi in romania la fel si slava amfibia care e rar si tot nu sa vandut in romania ,practic se gasesc pe ebay sau in rusia mama ceasurilor , sunt foarte multe ceasuri care nimeni nu a vazut asa ceva in romania si nu vor vedea nici o data doar din poze.
dino_z

Mesaj de dino_z »

Jaguar001 scrie:Eu stiu de toate ceasurile rusesti , slava transitor am asa model in colectie dar defect la fel si slava duet cu 2 mecanisme si cadrane care nu au fost si nu vor fi in romania la fel si slava amfibia care e rar si tot nu sa vandut in romania ,practic se gasesc pe ebay sau in rusia mama ceasurilor , sunt foarte multe ceasuri care nimeni nu a vazut asa ceva in romania si nu vor vedea nici o data doar din poze.
Chiar nu e nicio sansa ???? :D
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

Jaguar001 scrie:Eu stiu de toate ceasurile rusesti , slava transitor am asa model in colectie dar defect la fel si slava duet cu 2 mecanisme si cadrane care nu au fost si nu vor fi in romania la fel si slava amfibia care e rar si tot nu sa vandut in romania ,practic se gasesc pe ebay sau in rusia mama ceasurilor , sunt foarte multe ceasuri care nimeni nu a vazut asa ceva in romania si nu vor vedea nici o data doar din poze.
Ma indoiesc ca aveti habar de toti colectionarii de rusesti din Romania
basty

Mesaj de basty »

Dacă Slava Transistor Accutron 20214 este mai rar pe la noi să nu disperăm, câte o șansă este pentru fiecare. Deocamdată o șansă să zicem că am avut și eu cu un Raketa Quartz Moonphase, calibru 2359, 8 jewels, f=32768 Hz dar și un Luch echipat cu 2356, 8 jewels. Calibrul 2356 au cumpărat și românii noștrii și au echipat ceasuri Orex.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
dorin 69

Mesaj de dorin 69 »

Superbe rusestile d-voastra,basty,poate ne aratati mai des si mai in detaliu unele din minunatiile d-voastra :)
basty

Mesaj de basty »

Mulțumesc dorin. Pasiunea mă determină să le pun cât mai bine în valoare. Am observat că din fericire suntem mulți pasionați de rusești, admirând postări cu piese foarte atrăgătoare.
Doruceas

Mesaj de Doruceas »

Acest Mir a stat prin sertare si m-am gandit sa-l scot la lumina. Este de la bunicul meu si are valoare sentimentala. Are cadranul tocit de vreme, are si o pata verzuie de oxidare, cureaua cred ca e si ea din epoca cu ceasul. Daca are cineva informatii despre mecanismul acestui ceas, acuratetea, anul fabricatiei sau alte lucruri interesante sunt bucuros sa le cunosc. Multumesc
Imagine
Imagine
Imagine
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Aveti aici datele tehnice ale mecanismului Vostok 2209.
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... ostok_2209

A fost propunerea Vostok pentru un mecanism slim, necesar in acea vreme potrivit modei de atunci.
Primele ceasuri cu acest mecanism s-au numit Mir.
A pierdut "lupta" mecanismelor slim in care au mai fost incluse Poljot 2209, Raketa 2209 si Zaria 2209, in favoarea Poljot-ului 2209, pentru ca nu era chiar asa de subtire, insa a ramas in productie datorita fiabilitatii sale, echipand atat ceasuri comune cat si primele Vostok Amfibia.
Ulterior a fost inlocuit de Vostok 2409, inca in productie.
Doruceas

Mesaj de Doruceas »

multumesc! e util situl indicat de dumneavoastra.
Doruceas

Mesaj de Doruceas »

I-am facut o poza unui Slava primit cadou de la un prieten astfel a capatat valoare sentimentala dar imi place si aspectul lui retro (prietenul meu il cumparase de nou acum ceva timp din magazin). Mentionez ca pe capacul din spate nu este inscriptionat nimic si nici pe mecanism. Ziua este prescurtata in limba rusa, iar sub ora 6 cred ca scrie in ruseste ”fabricat in Rusia”. Poate fi mecanism chinezo-rus ca stiu ca la un moment dat colaborau? Merge destul de bine. Am aceeasi rugaminte de a capata niste informatii despre el daca se poate. Multumesc
Imagine
Imagine
gherghin nicolae
Moderator

Chinejii nu au colaborat cu Rusii...
Nu prea se inghiteau, chiar daca regimurile lor Comuniste par sa ne faca sa credem asta...
Asa ca acel mecanism este Slava rusesc.
Ce stiti dvs. este ca noi, Romanii am folosit in ceasurile noastre Orex atit mecanisme identice cu asta al dvs cit si mecanisme chinezesti.
Ei nu obisnuiesc sa colaboreze...ei copiaza pur si simplu. Politica lor de stat le permite chestia asta, sa fure.Insa de la rusi nu au copiat nimic vis-a-vis de mecanisme de ceasuri . Nici nu au furat.
-Abigail Van Buren
Scrie răspuns