Arată ceasul rusesc pe care il porti.

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
theidle86

Re: Arată ceasul rusesc pe care il porti.

Mesaj de theidle86 »

dino_z scrie:Luate saptamana trecuta . 2 surori :
Imagine

Frumoasa poza, langa Opinelul cu maner de nuc? sau alt tip de lemn?
dino_z

Mesaj de dino_z »

Da...este nuc ....
danimur

Mesaj de danimur »

Un ceas Pobeda cu "vechi state de serviciu în câmpul muncii", marginalizat de unii apreciat de alții. Ajuns la mine din pură întâmplare, nefuncțional. A fost făcut să funcționeze. Insă pe mână are o întârziere de cca 40 de secunde/zi. Va mai trebui reglat.

Imagine
Clipă rămâi eşti atât de frumoasă !
Doruceas

Mesaj de Doruceas »

Azi port Rosu, Aur si Albastru
Imagine
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Felicitari colegilor pentru ceasurile bune petrecute impreuna cu un Pobeda, Raketa sau Mir. Fiecare dintre ele exprima cate o optiune interesanta.
Si pentru ca in ultimul timp s-a creat parca un curent Pobeda, mi-ati facut mare pofta sa pun si eu unul de-al meu la mana. M-a insotit astazi.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

In sfarsit, pot si eu sa postez un rusesc! :D ! Da, stiu, nu e inox carcasa, dar albastrul e superb, lumina
foarte buna, coronita pe filet iar mecanismul manual...deci pot sa ma joc cu el cel putin o data pe zi :D

Se pare ca a apartinul comandantului submarinului Nestreliaite (clasa Taifun) - Ivan Grigorovici Gogolmaz - scufundat
in timpul unei misiuni de patrulare in largul coastelor atlantice ale Americii de Nord :!: Din epava, ceasul a fost recuperat
de scafandrii americani imperialisti si predat fiicei comandantului - Irina Gogolmazeva maritata Puskin....
Restul povestii poate fi dedus din inscriptiile de pe cadran.

Imagine

Multumiri gratioase colegului heimdalg pentru prieteneasca indrumare si lui dumcatalin, care a furnizat materialul didactic :!:
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Bine ati venit in clubul exclusivist al posesorilor de Vostok iar "povestea" ceasului e extraordinara :D .
Seamana cu unele prezentari de ceasuri rusesti de pe un binecunoscut site de vanzari.
Problema e ca acolo e prezentata la modul serios.
O singura remarca numele Puskin pe lanaga faptul ca e al unui mare poet romantic are influente nobiliare, iar Gogol e cam in aceeasi arie.
Povestea mie imi sugereaza mai mult Ilf si Petrov si m-a amuzat ca si romanele acestora.
Mai ramane o problema:
Un singur Vostok nu e niciodata de ajuns.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Cu precizarea ca pe capitan il chema nu Ivan Grigorovici Gogolmaz - ci Ivan Grigorovici Gogonatov. :lol:
dino_z

Mesaj de dino_z »

Alexvintage scrie:Cu precizarea ca pe capitan il chema nu Ivan Grigorovici Gogolmaz - ci Ivan Grigorovici Gogonatov. :lol:
Asta a fost buna.. :lol:
danimur

Mesaj de danimur »

heimdalg scrie:Felicitari colegilor pentru ceasurile bune petrecute impreuna cu un Pobeda, Raketa sau Mir. Fiecare dintre ele exprima cate o optiune interesanta.
Foarte frumos Pobeda. De invidiat pentru starea în care se află.
Clipă rămâi eşti atât de frumoasă !
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Multumesc, dar e tanar, fabricat abia in 1955 :D
In acea perioada cred ca se faceau pentru a rezista cel putin 3 generatii.
Ca pasionati cate o Pobeda este imperios necesara iar eu recunosc ca am o slabiciune pentru Prima Fabrica de Ceasuri din Moscova.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Multumesc, dar e tanar, fabricat abia in 1955
Intr-o conditie superba intr-adevar - cred ca si coronita e a lui - felicitari!
Un singur Vostok nu e niciodata de ajuns
DA, am o banuiala cum ca ati putea avea dreptate :) Multumesc pentru aprecieri...

Si cateva impresii la cald:
Imagine
Desi carcasa are 40mm fara coronita, la mana pare mai mica din cauza bezelului lat. Frumos cromata
si fara defecte/muchii ascutite, aceasta e usoara si se aseaza excelent pe mana. Coronita se infileteaza
fara efort iar manevrarea e simpla si foarte interesanta - atat la incarcare cat si la potrivirea orei trebuie aplicata
o usoara presiune spre exterior. Bezelul (bi-directional) e cel mai urat pe care l-am vazut vreodata dar si cel mai
original. Cristalul e acrilic iar designul cadranului...cum am spus - absolut superb! Un mare plus pentru capacul
spate inspirat decorat si un mic minus pentru curea (imediat inlocuita)...probabil foarte rezistenta....

Mecanismul e 2414 - cred, are un fel de setare semi-rapida a datei, se opereaza usor si a luat in primele 12 ore
5 secunde avans...deci promite. Mai multe detalii aici:
http://forums.watchuseek.com/f54/vostok ... 26237.html

Una peste alta - la pretul aproape ridicol de sub 250 lei - Komandirskie ofera mult ceas, povesti militare
de spus la gura sobei...oricui vrea sa le creada si nenumarate satisfactii acelora care doresc un ceas de
buget, mecanic, cu istorie si foarte original
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
bonheur

Mesaj de bonheur »

Nu prea mai apuc sa port ceasuri rusesti dar continui sa le pastrez si sa am grija de ele.

In schimb, le poarta prietena mea, o avantajeaza diametrul 34 mai mult :)

Un ceas asemanator cu al domnului Heimdalg, din aceeasi perioada, tot un frumos 2608, antisoc, Cotes de Geneve. Are cadranul schimbat cu unul neoriginal si coroana. Inca o am pe cea originala dar e in punguta cu piese de schimb, alaturi de inca un 2608 in carcasa identic.

Imagine
basty

Mesaj de basty »

POBEDA 1MЧЗ(4-52)
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Oooo. Un Pobeda cu 12 rosu!!
Felicitari!
Al meu din trimestrul 2 anuil 1953 ii transmite salutari!
Scrie răspuns