Ceasuri rusesti vintage

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
catalin.v

Re: Ceasuri rusesti vintage

Mesaj de catalin.v »

Un ceas pe care nu l-am mai prezentat:

Este cel mai vocal dintre toate cate am, ticaitul lui se aude intr-o camera in tihna noptii. Si are si de ce sa fie asa vocal, imi amintesc de acest ceas ca il purta tatal meu, pe cand eu aveam vreo 6-7 anisori. A numarat timpul vazandu-si de ale lui, putin pasandu-i de anii care mi i-a adaugat.
Un ceas de care sunt legat fara-ndoiala, ce sade pe primul dictionar enciclopedic romanesc din 1930:

Acum indecsii nu se mai vad bine, insa pe timpuri erau frumos auriti, a imbatranit si el, am imbatranit si eu, doar cu o buna lumina mai disting albul minutarelor, de cele mai multe ori ele imi par sterse pe alocuri.
Un ceas cu o poveste trista.
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Un ceas cu un design frumos si o carte remarcabila!
Felicitari si multumiri pentru prezentarea sa.
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Va multumesc, Heimdalg. Stiti cat de mult va apreciez pentru trezirea interesului fata de aceste ceasuri?
Mereu politicos, intotdeauna cu o vorba buna, sunteti o prezenta mai mult decat agreabila. Sper ca aveti 90 de ani...
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Multumesc drag coleg, dar sper sa apreciati mai mult mica dar frumoasa noastra comunitate de pasionati de ceasuri rusesti.
Eu unul recunosc ca sunt mult mai pasionat de povestile ce se ascund in spatele ceasurilor noaste dragi decat de aspectul strict tehnic al acestora.
Cat despre cei 90 de ani, :D nu am ajuns nici la jumatatea drumului, si sincer, nu ma grabesc :D .
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Multumim Catalin,
Si pentru poze si pentru poveste!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
dino_z

Mesaj de dino_z »

Frumos dialog , domnilor...
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

S-a trezit ursul! Frumos ceasul, Catalin, chiar arata bine, fata de alte ceasuri sovietice e parfum. Se uita foarte des de cine au fost purtate aceste ceasuri, acesti oameni cu ceasurile lor ieftine si muncite au construit o tara. Aia cu Rolex, Patek si Vacheron au vandut-o la fier vechi dupa ce au muls-o, ma opresc aici, nu e nici momentul, nici topicul si nici forumul ca sa dezvolt ideea, enuntam doar un fapt real si pe care-l vom regreta multe generatii de aici incolo. Pentru tine e mai important ca multe alte ceasuri celebre. De ce poveste trista? Multi oameni isi uita parintii, ceasul asta e acolo amintindu-ti de cineva drag, timpul poate nu ti-l mai arata, da-ti aminteste de alte timpuri bune si dragi, ceea ce nu-i putin lucru, nu?
Mihai P.
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Mihai, dino, Valentin - va multumesc la tustrei pentru cuvintele frumoase!
Heimdalg, dvs. nu va mai multumesc pentru ca am mai facut-o, si n-ar fi corect fata de colegii mentionati sa aveti un numar mai mare de multumiri din partea mea :P . Povestea din spatele ceasului? pai... pe viitor ce vreti sa cititi, varianta scurta sau cea "normala"? De retinut ca eu nu stiu sa spun povesti scurte - asta daca n-ati observat (inca) :oops: !
Mai am cateva rusesti, dar cine stie cand le voi prinde in poze?
Sa stiti ca vorbele voastre mi-au facut placere, iar ale lui Mihai m-au indemnat la cugetare, sa traiesti Mihai!
Interesant este ca duminica, ceasul asta mi-a cazut de la mana... o doamna si fiica ei (probabil - ca pareau impreuna) m-a atentionat, auzisem si eu zgomotul dar facusem doi pasi, se deschisese catarama singura...
Pace sa aveti in suflete, oameni buni!
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

Felicitari domnul Catalin, interesant ceas, interesanta poveste...nu ma pot opri sa nu remarc vorbele domnului Mihai P, pline de adevar..parintii nostrii au construit o tara, jigodiile de politicieni au distrus-o..ceasurile sovietice ne amintesc de vremurile de mult apuse, care, dintr-o alta perspectiva, se poate sa fi fost de aur! :(
Homo sapiens non urinat in ventum. (saggezza popolare...)
bonheur

Mesaj de bonheur »

Domnilor, propun sa ramanem la ceasuri.

Orice asociere a ceasurilor cu politica sau cu politicienii e mai mult decat paguboasa.

Ceasurile nu definesc oamenii care le poarta, la fel cum un ceas nu este definit de purtator.

P.S.: Ceasuri ca Patek, Rolex etc sunt si au fost purtate de artisti, oameni de stiinta si din toate celelalte domenii, chiar si de Dalai Lama, care cica nu prea e cu chestiile materiale :D

Probabil mai multi oameni purtatori de elvetiene decat de rusesti au adus un beneficiu lumii intregi. Statistic, geopolitic si istoric vorbind.
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

@ bonheur, cred ca ai intuit din prima ce-am dorit sa spun, nu esti un incepator pe forum. Bineinteles ca nu ma refeream la ceasuri in sine, nu e vina lor ca unii le poarta pentru pret si faima si nu pentru ceea ce reprezinta ele in sine. Vorbim vorbe, pai nu numai politicienii poarta ceasuri celebre, hotii, criminalii, spagarii, etc., nu au asa ceva?
Oamenii aia care au adus beneficii lumii intregi s-au gandit la lume, nu ca poarta ceasuri elvetiene sau rusesti, asta-i o teorie care nu conteaza pentru nimeni. Vrei sa spui ca Dalai Lama cand cugeta la binele tuturor si calatorea liber prin hatisurile spiritului uman era constient ca avea ceas elvetian la mana? Pai pentru oamenii de o asemenea puritate spirituala tot ceea ce este material e un fir de praf aflat in calea furtunii create de o minte atat de libera si de altruista.
Eu zic sa incheiem, dar sa nu fim ipocriti, adevarul trebuie spus oriunde, si la biserica, dar si la ocna. Elvetienii sunt la ani lumina distanta de oricine de pe pamant, nu numai fata de rusi. E o copilarie sa mai discutam pe acest subiect, pe la inceputurile ceasornicar.ro mai greseam cateodata, eu sau altul sau altii, dar universitatea pe care am facut-o multi dintre noi aici nu mai lasa loc de greseli atat de flagrante si prostesti.
Cu tarie si prietenie, Mihai P.!
Mihai P.
basty

Mesaj de basty »

MOSKVA 2608, 16 jew, 1MЧЗ
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

Ultimul venit: Slava mecanic, 21 rubine. Cunosc prea putine lucrucri despre acest ceas: rog cunoscatorii sau posesorii acestui model sa imi dea mai multe amanunte in privinta preciziei mecanismului si a prezentei celor 21 de rubine. Comparativ cu mecanismele Poljot 17 rubine sau Vostok 17 si 18 rubine, este acesta mai performant sau mai precis? Ce plusuri si ce minusuri are acest mecanism? Multumesc anticipiat tuturor celor care vor binevoi sa imi raspunda, accept si parerile personale! :)
Imagine
Imagine
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Acestea sunt caracteristicile mecanismului.
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... Slava_2414
De altfel s-a mai vorbit de multe ori despre mecanismul Slava 24xx pe aici.
Cea mai interesanta caracteristica a sa o constituie faptul ca are doua arcuri remontor.
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

heimdalg scrie:Acestea sunt caracteristicile mecanismului.
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... Slava_2414
De altfel s-a mai vorbit de multe ori despre mecanismul Slava 24xx pe aici.
Cea mai interesanta caracteristica a sa o constituie faptul ca are doua arcuri remontor.
Multumesc domnule Heimdalg, prompt ca intotdeauna! :) Aceste date tehnice le cunosc, stiu si eu de arhiva lui ranfft si o consult uneori. Dar toate aceste informatii tehnice sunt destul de seci si impersonale. Pe mine ma intereseaza parerile personale, perceptia fiecaruia vis-a-vis de acest model Slava. Prefer sa cred ca un ceas nu este numai un ansamblu de piese si date tehnice, ci ca are si o poveste de spus si intr-un anumit sens si o personalitate proprie. Uneori o surprindem si o intelegem, dar fiecare la modul nostru. As vrea sa aflu parerea dumneavoastra despre acest Slava, sigur aveti una si sunt absolut sigur, ca la baza ei nu stau numai detaliile tehnice (sper sa nu va plictisesc sau sa par sacaitor!) Multumesc!
PS: normal, astept si alte pareri, de la colegii de pe acest forum! Multumesc!
Scrie răspuns