Arată ceasul rusesc pe care il porti.

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
Ahile

Re: Arată ceasul rusesc pe care il porti.

Mesaj de Ahile »

mihaieros scrie:Azi un diver sovietic in carcasa de inox
E primul pe care il vad pe meleagurile noastre, un "rara avis" dupa parerea mea.

Al meu Amphibia, cu un bezel din inox cu o poveste mai lunga; o pot detalia daca trebuie

Imagine
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

E cadranul original, al acestui model de Wostok? Ca nu am mai vazut acest model de cadran la divere... :?:
Homo sapiens non urinat in ventum. (saggezza popolare...)
Ahile

Mesaj de Ahile »

ares_gabriel scrie:E cadranul original, al acestui model de Wostok? Ca nu am mai vazut acest model de cadran la divere... :?:
Nu e cadran pentru Amphibia, insa au fost Amphibia cu un cadran aproape identic, dar cu inscriptii specifice si puncte de "fosfor". Cadranul e corect pentru tipul de mecanism si varsta ceasului.
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

Multumesc, e bine de stiut. Wostok-urile nu sunt chiar punctul meu forte! :)
Homo sapiens non urinat in ventum. (saggezza popolare...)
xmuryx

Mesaj de xmuryx »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Si mai am un PRIM 17 rubin dar l am uitat in Timisoara la camin. Mentionez ca toate ceasurile au fost cadou de la bunicul meu.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Azi, pentru mine, Komandirskie K 35 (350514) Din nou, foarteeee mult ceas pentru banii platiti
la Meranom! Cat a facut pana in Irlanda si cum s-a plimbat prin toata Rusia....e alta poveste :roll:

Imagine

Si cateva impresii:

Contrar a ceea ce se scrie in general pe net, bezelul nu este SS - desi la prima vedere as fi
putut baga mana in foc ca e! Coronita, in schimb, este. Ca si carcasa de altfel, care - desi nu
am avut timp sa verific informatia - pare imprumutata de la o varianta de Amphibia.

Mecanismul automatic 2416 B confirma, cel putin la mine, buna reputatie de la modelele
anterioare, functionand lin si cu o abatere de sub 15s/24h in prima zi.

Carcasa e foarte bine prelucrata si, desi relativ "grasa" la 15mm, se aseaza excelent pe mana,
aproape la fel ca una Ministry. Capacul spate e si el foarte ingrijit prelucrat/marcat.

In sfarsit, cum nimic, niciodata, nu poate fi chiar perfect, voi aminti vopseaua de pe cadran, usor
valurita - lucru neobisnuit la Vostok - si cureaua, surprinzator de buna insa cu finisaje croco-grain/nuca-in-perete
la un ceas de inspiratie militara (!) Deci...in fabrica rusilor mai exista cel putin un bursuc comunist cu parul rar,
la serviciul......Imperecheazaceasulcucureaua 8)
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Multumim pentru o noua prezentare interesanta.
Ma surprinde insa faptul ca bezelul la acest ceas nu este din otel, deoarece detin de cativa ani buni varianta similara de 24h cu aceeasi carcasa si bezel si pot confirma fara niciun dubiu ca bezelul este din otel.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Cu placere! Inainte de a comanda l-am intrebat pe Dmitry si el asa a zis, ca bezelul e
placat dar coronita este SS. Acuma...... 8) daca e SS (asa cum pare), cu atat mai bine.....
Felicitari pentru varianta 24h heimdalg! E mult mai interesanta si as fi optat pentru ea,
din pacate insa e din ce in ce mai greu se gasit :? iar eu nu am avut timp.....

Oricum, aceste modele Komandirskie reduc dramatic distanta fata de Amphibia. Ca si "educated guess"
as opina chiar ca desi K 35 este rezistent la apa 100M.....ar merge si la 200 :)
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Singura diferenta dintre K 35 si Amfibia este geamul, normal la Komandirskie si cel special gros si cu inel la Amfibia.
Carcasele fiind identice cred ca o schimbare a geamului ar putea aduce ceasul la 200 m WR.
ADRI

Mesaj de ADRI »

Azi am primit şi cureaua, pe principiul ”submarinul merge musai cu rechinul...”

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Doamne, ce frumos ticăie...
seba

Mesaj de seba »

ADRI,frumos Raketa,arata ca nou......
Imagine
Si asta este al meu.
ADRI

Mesaj de ADRI »

seba, aşa ceva am vânat şi eu, respectiv cu cadran aurit. Nu s-a nimerit dar am găsit altul în condiţie impecabilă. Exact aceeaşi curea am vrut şi eu pentru ceas (urmează una în acelaşi gen - cusută cu aţă albă) dar am prins o lichidare de stoc la curea de 18 mm din piele de rechin.
La tine cadranul mobil ”zdrăngăne” când mişti brusc mâna?
seba

Mesaj de seba »

Cadranul mobil este ok ,nu cred ca se intampla ce spui tu (probabil la o revizie se remediaza defectul).
ADRI

Mesaj de ADRI »

Mulţumesc pentru sfat.
Nu e deranjant, dar dacă nu se întâmplă şi la alţii însemnă că trebuie să remediez situaţia.
zvonacfirst

Mesaj de zvonacfirst »

Imagine
Scrie răspuns