Arată ceasul rusesc pe care il porti.
Re: Arată ceasul rusesc pe care il porti.
Cu acela si cu alte multe ceasuri cu stil militar.
Are insa o calitate nebanuita de multi. E relativ mai rar deoarece din cauza aspectului prea militaros un astfel de ceas nu avea prea multi cumparatori in fosta URSS (la acea vreme acolo nu erau la moda ceasurile cu acest aspect). Probabil majoritatea dintre ele s-au facut pentru export.
Asa ca e interesant insa altfel decat gandeste majoritatea.
Felicitari colegului pentru ceasul prezentat.
Are insa o calitate nebanuita de multi. E relativ mai rar deoarece din cauza aspectului prea militaros un astfel de ceas nu avea prea multi cumparatori in fosta URSS (la acea vreme acolo nu erau la moda ceasurile cu acest aspect). Probabil majoritatea dintre ele s-au facut pentru export.
Asa ca e interesant insa altfel decat gandeste majoritatea.
Felicitari colegului pentru ceasul prezentat.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Asta chiar ca e o surpriza.
Placuta insa
Placuta insa
-
PigBrother
Komandirskie "Zakaz"..

-
PigBrother
..si un Amphibia..

-
ares_gabriel
Slava automatic 27 jewels, day-date.
O duminica seara frumoasa va doresc!

O duminica seara frumoasa va doresc!

Homo sapiens non urinat in ventum. (saggezza popolare...)
- calin gabi
Felicitari, impecabil!
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
-
ares_gabriel
Multumesc, multumesc! 
In primul rand vreau sa spun ca e de-a dreptul formidabil si felicitari pt ca l-ai pastrat/gasit in aceasta stare!Poate ma lamuresti te rog(sau daca stie altcineva),daca e posibil sa fie modelul de prin anii `70,pt ca daca e asa inseamna ca in `79 a fost primul meu ceas mai de Doamne-ajuta,doar ca varianta pe galben.Pe-atunci (pe langa aspect)criteriul pt care l-am ales era(la bugetul pe care-l aveam de 630 lei,exact atata costa)cel mai mare nr. de rubine.Trebuie sa recunosc ca de atunci acest criteriu ma bantuie incaares_gabriel scrie:Slava automatic 27 jewels, day-date.
O duminica seara frumoasa va doresc!![]()
Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
-
ares_gabriel
Buna seara tuturor si multumesc pt felicitari!
Domnule Tibaldi, ceasul l-am cumparat acum o saptamana din Berlin. Recunosc, ca de mult timp pandeam un Slava automatic 27 rubine, made in USSR, pe Ebay.de, Ebay.it sau Ebay.co.uk. Am pierdut multe ocazii, ori erau preturile exagerate, ori nu eram satisfacut de starea ceasurilor. Cu multa rabdare si un dram de noroc l-am gasit in starea aceasta, aproape perfect.
Nu as putea sa va spun exact daca a fost fabricat in anii 70, eu as crede mai degraba, undeva in anii 80, designul si conceptia tehnica ma fac sa cred asta. Oricum nu sunt un expert: poate domnul Heimdalg ar putea sa ne vorbeasca despre performantele si detaliile tehnice ale acestui model. Rog colegii de forum care cunosc acest ceas si au bunavointa, sa ne impartaseasca din cunoasterea dumnealor, oricand este ceva nou de invatat.
Recunosc, prea multe detalii tehnice despre acest model de Slava nu cunosc, doar ceea am gasit pe Ranftt.de referitor la calibrul 2427. Ce pot sa spun, din propriile observatii de pana acum, ceasul este destul de silentios, cam grosut dar este de inteles pt un automatic, suficient de exact (nu am facut inca o testare minutioasa).
Inca nu am inteles pe deplin avantajele celor 27 de rubine (sau dezavantajele
) dar mai studiez...
Domnule Tibaldi, ceasul l-am cumparat acum o saptamana din Berlin. Recunosc, ca de mult timp pandeam un Slava automatic 27 rubine, made in USSR, pe Ebay.de, Ebay.it sau Ebay.co.uk. Am pierdut multe ocazii, ori erau preturile exagerate, ori nu eram satisfacut de starea ceasurilor. Cu multa rabdare si un dram de noroc l-am gasit in starea aceasta, aproape perfect.
Nu as putea sa va spun exact daca a fost fabricat in anii 70, eu as crede mai degraba, undeva in anii 80, designul si conceptia tehnica ma fac sa cred asta. Oricum nu sunt un expert: poate domnul Heimdalg ar putea sa ne vorbeasca despre performantele si detaliile tehnice ale acestui model. Rog colegii de forum care cunosc acest ceas si au bunavointa, sa ne impartaseasca din cunoasterea dumnealor, oricand este ceva nou de invatat.
Recunosc, prea multe detalii tehnice despre acest model de Slava nu cunosc, doar ceea am gasit pe Ranftt.de referitor la calibrul 2427. Ce pot sa spun, din propriile observatii de pana acum, ceasul este destul de silentios, cam grosut dar este de inteles pt un automatic, suficient de exact (nu am facut inca o testare minutioasa).
Inca nu am inteles pe deplin avantajele celor 27 de rubine (sau dezavantajele
Ok asteptam parerea colegului mentionat.
Rubine multe=pret mai mare.Iar dintre avantaje:fiabilitate mai mare,uzura mai mica ale lagarelor unde se afla rubine.
Rubine multe=pret mai mare.Iar dintre avantaje:fiabilitate mai mare,uzura mai mica ale lagarelor unde se afla rubine.
Lume multa...oameni putini.
Ca sa vezi cat difera kilometrajele: ce place unora poate sa fie indiferent sau sa displaca altora care il au. Am acest ceas dar nu este chiar in starea mint as putea spune precum cel de fata, nu l-am mai purtat de muuulta vreme. Stiu clar ca l-am purtat in anii 1998-2001 (in 2001 am alunecat de pe niste stanci la Costinesti si baldabac cu el la mana in mare... tot pe-atunci purtam si un Slava cu 26 rubine doar cu armare manuala, modelul ala dreptunghiular si cu data pe verticala la ora 6... Intr-adevar cam grosut pentru gustul meu si mana mea. Si cam greu...
Detalii tehnice nu cunosc, sigur Heimdalg are habar, el este enciclopedia ceasurilor rusesti.
Detalii tehnice nu cunosc, sigur Heimdalg are habar, el este enciclopedia ceasurilor rusesti.
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
Detaliile tehnice ale mecanismului bineinteles ca le gasim in primul rand pe Ranftt.
Mecanismul face parte din familia Slava 24xx fiind varianta automatica cu data si zi careia, potrivit clasificarii mecanismelor rusesti, ii corespunde codificarea 2427. Ca toate mecanismele din familie are dublu arc remontor.
Partea mai slaba este cea automatica mai precis acel pinion pe care se fixeaza rotorul si care tinde a se deforma la socuri puternice.
Ceasul in discutie in opinia mea pare produs candva dupa anul 1985.
Sa il purtati cu placere!
Mecanismul face parte din familia Slava 24xx fiind varianta automatica cu data si zi careia, potrivit clasificarii mecanismelor rusesti, ii corespunde codificarea 2427. Ca toate mecanismele din familie are dublu arc remontor.
Partea mai slaba este cea automatica mai precis acel pinion pe care se fixeaza rotorul si care tinde a se deforma la socuri puternice.
Ceasul in discutie in opinia mea pare produs candva dupa anul 1985.
Sa il purtati cu placere!