Arată ceasul rusesc pe care il porti.

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
nicola56

Re: Arată ceasul rusesc pe care il porti.

Mesaj de nicola56 »

Imagine
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Ajuns astazi la mine.
Imagine
Silviu BT

Mesaj de Silviu BT »

nicola56 scrie:Imagine
Acest model de ceas l-am avut pe la sfârșitul anilor '80 - începutul anilor '90. Nu mai țin minte exact... Mi-a fost tare drag! Mă mândream cu calendarul și mărimea lui!
Toate bune, inclusiv ceasurile!
radu80

Mesaj de radu80 »

Salut pasionatilor de ceasuri.E primul mesaj pe acest forum.De ceva vreme port acest Vostok,din simplul motiv ca de fiecare data cind il privesc,simt nevoia de a-l aduce la o stare mai buna.Bezel lipsa (nu am vrut sa-i pun de la o alta Amfibie,inca mai caut unul adecvat modelului).Cheita are urme mai mult decit evidente de purtare (ceva mai cromat i-ar prinde bine).In rest e foarte bine,sint multumit de el si am satisfactia unei bijuterii mecanice,o bucatica de istorie pina la urma.Imagine
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Felicitari pentru ceas si pentru pasiunea dumneavoastra.
marcelmarian

Mesaj de marcelmarian »

Buyalov RR01 Black-Yellow

Imagine
Imagine
hpavictor

Mesaj de hpavictor »

Prima mea Amfibie :

Imagine

Imagine
catalin.ionut

Mesaj de catalin.ionut »

Buna ziua,

Sunt nou pe aici, imi plac ceasurile rusesti de cand ma stiu. Zilele trecute mi-am cumparat un vostok amfibia cu mecanismul 2416b

https://i.postimg.cc/rwVP8N1Z/IMG-20190501-110726.jpg

https://i.postimg.cc/s2tmZYWr/IMG-20190501-110742.jpg

I-am schimbat cureaua, pentru ca eu am mana mai subtire si acea curea metalica chiar nu-mi placea.
Am si eu o intrebare, daca il intorc manual, nu pare sa ajunga arcul la capat. Am citit ca dupa 25-30 de miscari arcul este incarcat, dar nu pare sa fie la capat. imi este si teama sa nu il rup. Am senzatia ca nu misc destul mana pentru a se incarca si de asta am zis sa il mai incarc manual.
Ma gandesc, este posibil sa existe o protectie la arc, iar cand ajunge spre maxim sa nu il mai incarce si sa mearga in gol, desi eu aud rotile cum se prind.

Paste Fericit!
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Nu se forteaza arcul mai mult decat e necesar, nu are nici o protectie, daca e fortat risti sa-l strici. Se intoarce 1 data pe zi la aceeasi ora, nu o sa ai probleme cu mecanismul.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
catalin.ionut

Mesaj de catalin.ionut »

Multumesc frumos pentru raspuns
catalin.ionut

Mesaj de catalin.ionut »

Am inteles, nu il voi mai întoarce manual daca il port toata ziua la mana. Eu ma gândeam ca nu misc suficient mana si imi era ca nu se incarca.
Va multumesc mult pentru sfaturi

O seara plăcuta
catalin.ionut

Mesaj de catalin.ionut »

Stiu ca nu-i locul aici pentru astfel de discutie, de aceea imi cer scuze de la început.
Eu am purtat pana acum doar ceasuri pe care le armam manual dimineata. As vrea sa stiu, rotorul, pentru a incarca, trebuie sa faca o miscare completa, ori poate doar sa balanseze pe un sector de cerc.

Multumesc frumos
catalin.ionut

Mesaj de catalin.ionut »

Va multumesc tare mult pentru explicatii.
Am inteles cum trebuie miscat, desigur cu miscari lente. Il am de o saptamana si mie se pare extraordinar, imi place foarte mult.

O zi frumoasa
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Colegi, vorbim de un Vostok Amfibia mecanism 2416.B. Acesta se incarca manual prin rotirea coronitei de 20-25 de ori atunci este pus la mana dupa o perioada in care nu a fost purtat. Este normal ca sa se poata invarti cheita la infinit. E o protectie a mecanismelor automatice pe care o gasim la mai multe astfel de mecanisme nu numai la automaticul Vostok. Puteti sa rotiti de acea coronita cat vreti fara grija nu se va intampla nimic rau, dar probabil va veti plictisi. 20 de rotiri sunt suficiente pentru a arma acest mecanism complet. Cand ceasul este purtat zilnic cel putin 6 ore la o activitate normala nu este necesara armarea prin cheita. Daca in aceste conditii ceasul se opreste are o problema in sensul ca nu functioneaza corespunzator.
Silviu BT

Mesaj de Silviu BT »

Nu-i trebuie o rotație completă.
Scrie răspuns