Ceasuri rusesti vintage
Re: Ceasuri rusesti vintage
De data asta o sa postez un element subversiv, Poljot 2616.1H, care se ascundea sub inofensivul nume de Titan.
L-am demascat si acum e la mine in custodie.
Si o poza de familie ca sa i se vada clar originea sociala.
L-am demascat si acum e la mine in custodie.
Si o poza de familie ca sa i se vada clar originea sociala.
Fantastic! De Titan nu stiam. Faina colectie ai...
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Multumesc mult! Ma bucura foarte mult aprecierile dumneavoastra mai ales pentru ca stiu ca sunteti un bun cunoscator si o persoana care indragiti aceste ceasuri.
Despre ceasurile facute sub denumirea Titan eu stiu ca au fost facute pentru piata spaniola. Am vazut pe net si cronografe 3017 sub aceasta denumire.
Despre ceasurile facute sub denumirea Titan eu stiu ca au fost facute pentru piata spaniola. Am vazut pe net si cronografe 3017 sub aceasta denumire.
Bun, dar Titan au fost si ceasuri elvetiene, si aveau aceeasi sigla...
Dupa cate stiu eu compania este indiana si in trecut "au produs" (a se citi au pus brandul lor) pe ceasuri cu diferite proveniente pe care le-au comercializat astfel. Astfel si ceasuri rusesti au fost vandute sub acest brand.
Am afirmat mai inainte ca banuiesc, cel putin in ce priveste ceasurile rusesti, ca au fost produse pentru piata spaniola deoarece de acolo provin cele mai multe exemple cu aceasta demunire.
In afara acestei denumiri ceasul prezentat e un Poljot automatic 2616.1H 100%. Eu de fapt pentru asta l-am si cumparat.
Am afirmat mai inainte ca banuiesc, cel putin in ce priveste ceasurile rusesti, ca au fost produse pentru piata spaniola deoarece de acolo provin cele mai multe exemple cu aceasta demunire.
In afara acestei denumiri ceasul prezentat e un Poljot automatic 2616.1H 100%. Eu de fapt pentru asta l-am si cumparat.
Domnilor,exista posibilitatea ca primul ceas Raketa postat de mine,cel fara curea/bratara sa nu fi avut secundar ? Sau daca avut,as putea sa gasesc un inlocuitor ?
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
- De ce ai facut asta?
Cu siguranta a avut secundar. De inlocuit veti gasi un secundar numai sa nu fie rupt axul secundarului ca atunci problema e mai mare.Bogdan11 scrie:Domnilor,exista posibilitatea ca primul ceas Raketa postat de mine,cel fara curea/bratara sa nu fi avut secundar ? Sau daca avut,as putea sa gasesc un inlocuitor ?
Multumesc frumos ! De asemenea,va rog sa-mi spuneti daca un ceasornicar poate sa adauge un inel din cauciuc sau ceva ca sa fie ceasul rezistent la apa ? Ma bate gandul sa il repar pe el intai si sa-l port la ocazii/sedinte/intalniri etc.heimdalg scrie:Cu siguranta a avut secundar. De inlocuit veti gasi un secundar numai sa nu fie rupt axul secundarului ca atunci problema e mai mare.Bogdan11 scrie:Domnilor,exista posibilitatea ca primul ceas Raketa postat de mine,cel fara curea/bratara sa nu fi avut secundar ? Sau daca avut,as putea sa gasesc un inlocuitor ?
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
Aceste ceasuri nu au fost rezistente la apa nici cand au fost noi. Bineinteles ca un ceasornicar priceput banuiesc ca ii poate reda acea minima rezistenta la apa pe care ceasul a avut-o dar nu a fost si banuiesc ca nici nu va fi un ceas cu care sa te speli pe maini fara risc.Bogdan11 scrie:Multumesc frumos ! De asemenea,va rog sa-mi spuneti daca un ceasornicar poate sa adauge un inel din cauciuc sau ceva ca sa fie ceasul rezistent la apa ? Ma bate gandul sa il repar pe el intai si sa-l port la ocazii/sedinte/intalniri etc.heimdalg scrie:Cu siguranta a avut secundar. De inlocuit veti gasi un secundar numai sa nu fie rupt axul secundarului ca atunci problema e mai mare.Bogdan11 scrie:Domnilor,exista posibilitatea ca primul ceas Raketa postat de mine,cel fara curea/bratara sa nu fi avut secundar ? Sau daca avut,as putea sa gasesc un inlocuitor ?
Pacat...mare pacat...heimdalg scrie:[ dar nu a fost si banuiesc ca nici nu va fi un ceas cu care sa te speli pe maini fara risc.
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
De ce? E cred ca ar trebui ca pasionatilor in domeniu sa le placa un ceas pentru ceea ce este el iar nu pentru ceea ce nu este.Bogdan11 scrie:Pacat...mare pacat...heimdalg scrie:[ dar nu a fost si banuiesc ca nici nu va fi un ceas cu care sa te speli pe maini fara risc.
Din punct de vedere utilitar e simplu, daca nu sunt bune caracteristicile tehnice ale unui anumit ceas achizitionam un altul ale carui caracteristici tehnice ne convin.
Cu toate acestea cine mai achizitioneaza la acest moment ceasuri doar pentru utilitatea lor?
Sa nu trageti concluzia ca am figuri sau impresii in cap. Am spus "pacat ca nu e rezistent la apa" deoarece ma gandesc sa-l repar si sa-l port,zilnic daca pot. Si dupa cum vi-am spus detaliile legate de job-ul meu, asta m-ar impiedica sa-l port. Daca l-as tine intr-un sertar sau caseta,nu m-as bucura asa mult de el decat daca l-as avea pe mana si m-as uita des la el...Sa-mi iau un Casio G-Shock doar pentru ca e foarte rezistent ? Da,posibil. Va ajunge sa-mi placa la fel de mult ca un ceas mecanic-automatic? Probabil nu...heimdalg scrie:De ce? E cred ca ar trebui ca pasionatilor in domeniu sa le placa un ceas pentru ceea ce este el iar nu pentru ceea ce nu este.Bogdan11 scrie:Pacat...mare pacat...heimdalg scrie:[ dar nu a fost si banuiesc ca nici nu va fi un ceas cu care sa te speli pe maini fara risc.
Din punct de vedere utilitar e simplu, daca nu sunt bune caracteristicile tehnice ale unui anumit ceas achizitionam un altul ale carui caracteristici tehnice ne convin.
Cu toate acestea cine mai achizitioneaza la acest moment ceasuri doar pentru utilitatea lor?
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
Mica mea colecţie a crescut pe parcursul verii. Chiar dacă am fost nevoit să "pun frână" destul de des. Ataşez mai întâi poze cu ceasurile funcţionale:

Slava funcţionează doar "la orizontală"
. Dacă -i schimb poziţia înţepeneşte brusc. Se pare că moşul de la care l-am cumpărat m-a păcălit.

Cele defecte:

Mai am un Raketa aproape identic cu cel de mai sus şi un Poljot quartz, dar n-am reuşit să le pozez pt. că fiică-mea le şterpelea pe rând. Un Molnia de buzunar şi 3 Orex sunt şi ele parte a colecţiei.

Slava funcţionează doar "la orizontală"

Cele defecte:

Mai am un Raketa aproape identic cu cel de mai sus şi un Poljot quartz, dar n-am reuşit să le pozez pt. că fiică-mea le şterpelea pe rând. Un Molnia de buzunar şi 3 Orex sunt şi ele parte a colecţiei.
Interesante achizitii. Nu pot sa nu remarc Pobeda 1MCeZ cu limbi albastrite termic, Kama, Poljot-ul 2414 si Slava cu 21 rubine.
Toate cel bune si cat mai multe interventii cu privire la ceasurile rusesti/sovietice.
Toate cel bune si cat mai multe interventii cu privire la ceasurile rusesti/sovietice.