Ceasuri rusesti vintage

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
Alexvintage

Re: Ceasuri rusesti vintage

Mesaj de Alexvintage »

Un exemplu de razboi rece orologier (1960 +/-):
Cadran aspectuos si bine realizat, carcasa din inox, mecanism poljot 2408 urat ca porcu`dar cu dublu antisoc, balans din glucydur si spiral Breguet. :shock:

Imagine
Imagine
Imagine

Si astfel in vreme ce blocul rasaritean purta Poljot-uri care dupa cativa ani cocleau de toata frumusetea, dusmanii ideologici erau "subminati" cu ceasuri ieftine si de o foarte buna calitate, nu de alta dar sa le mai piara cheful de a fi capitalisti. :mrgreen:
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Interesant subversivul asta conceput sa submineze capitalismul. :lol:
Am vazut cateva din aceeasi serie, 2409 in carcasa de otel, cu niste cadrane absolut spectaculoase.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

D.p.d.v. conceptual nu ar fi o diferenta mare fata de mecanismele producatorilor elvetieni contemporani; aici Ulysse Nardin cu secundar central si dublu antisoc:
Imagine
mihaib

Mesaj de mihaib »

heimdalg scrie:Interesante achizitii. Nu pot sa nu remarc Pobeda 1MCeZ cu limbi albastrite termic, Kama, Poljot-ul 2414 si Slava cu 21 rubine.
Toate cel bune si cat mai multe interventii cu privire la ceasurile rusesti/sovietice.
Mulţumesc, heimdalg.
Referitor la Poljot, cred că sovieticii au aplicat şi aici principiul folosit la tancurile T-34: urât, dar eficient şi durabil. Pentru proletari! :D
mihaib

Mesaj de mihaib »

Poljot-ul quartz despre care vorbeam aseară:
Imagine
Imagine

... şi o parte din "captura" de azi:

Imagine
Imagine

Deşi ultimele două arată teribil, le-am salvat (zic eu) de pe o bucată de cearceaf. Neamţului îi lipseşte capacul, iar Vostok.ul are necanismul jegos de-a dreptul!!!
Surpriza plăcută a fost acel Slava cu cadranul de culoarea coniacului, fără urme de uzură, funcţional şi cred că are şi curea originală.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

mihaib scrie:Referitor la Poljot, cred că sovieticii au aplicat şi aici principiul folosit la tancurile T-34: urât, dar eficient şi durabil. Pentru proletari! :D
Aici nu sunt pe deplin de acord cu dumneavoastra. Poate ceea ce sustineti se aplica ceasurilor facute dupa jumatatea anilor '70, dar anterior nu prea. Prima Fabrica de Ceasuri din Moscova (Poljot) a fost fabrica fanion a orologeriei sovietice. A dezvoltat cateva mecanisme interesante: 2200, 2209 (Vimpel), 2415 (Orbita), 2416 (Kosmos) care nu prea semanau cu tancurile, dimpotriva tindeau mai mult spre gama de lux a vremii.
Si apoi daca T34 e urat (era revolutionar la vremea lui) de KW2 ce ziceti?
mihaib

Mesaj de mihaib »

Mea culpa: nu m-am exprimat suficient de clar! Nu vreau să acord etichete negative tuturor ceasurilor ruseşti! Dar sunt unele care suferă enorm la capitolul estetic -mă gândeam la cele pe care le-aţi (anii '70). Am vrut să subliniez doar mentalitatea sovietică, păguboasă de multe ori. Am prins drag de aceste ceasuri, aşa că nu vreau să le blamez. Iar KV 2 ... brrr! :lol:
P.S.: Putem să ne tutuim?
mihaib

Mesaj de mihaib »

Fiind începător într-ale ceasurilor nu înţeleg multe lucruri, aşa că vă rog să mă lămuriţi: ce înseamnă balans glucidur şi dublu antişoc?
bonheur

Mesaj de bonheur »

Achizitionat in acest weekend din targ: Kama din 1957, cumparat cu cadranul foarte murdar dar bagat rapid la ultrasunete a iesit mai curat (si fara inscrisuri :) ) . Deasemenea i-am schimbat geamul care era spart si galben precum si coroana. Si-a cam pierdut identitatea dar il pot purta:

Toate rusoiacele:
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Baita cu cu ultrasunete in situatia acestui ceas e si de bine e si de rau. E de rau pentru ca astfel cadranul a fost deteriorat. E de bine pentru ca ati scapat de o importanta cantitate de radiu pe care o continea cadanul ce cauzase si ingalbenirea geamului Apropo, cred ca ati luat toate masurile de protectie pentru a nu inhala radon sau ingera din greseala substanta activa de pe cadran. Pe limbi ea inca mai exista dupa cate vad eu.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

mihaib scrie:.... ce înseamnă balans glucidur şi dublu antişoc?
Butonul de "cautare" il gasiti pe prima pagina in dreapta sus.
bonheur

Mesaj de bonheur »

heimdalg scrie:Baita cu cu ultrasunete in situatia acestui ceas e si de bine e si de rau. E de rau pentru ca astfel cadranul a fost deteriorat. E de bine pentru ca ati scapat de o importanta cantitate de radiu pe care o continea cadanul ce cauzase si ingalbenirea geamului Apropo, cred ca ati luat toate masurile de protectie pentru a nu inhala radon sau ingera din greseala substanta activa de pe cadran. Pe limbi ea inca mai exista dupa cate vad eu.
Ceasul a fost achizitionat cu o suma suficient de modica incat sa nu imi para rau de cadran (mai ales ca sunt piese de schimb). In legatura cu ingerarea - curatarea a facut-o altcineva iar eu eram la 1m distanta, nu stiu daca m-a afectat cu ceva acest lucru.
Oricum sunt foarte multumit de cum a iesit cadranul chiar daca logoul si celelalte inscrisuri s-au sters si au mai ramas doar indecsii aplicati. Intr-adevar, substanta a mai ramas doar pe limbi - sper sa fiu ok. :)
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

In cinstea redeschiderii topicului meu preferat sa mai postez cateva "noutati".
Incep cu Poljot 2416.

O incercare de comparatie intre carcasele Poljot 2415 si 2416.

Si o poza de familie.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Si un Kirovskie (Poljot 2408).

Aici alaturi de automaticul din aceeasi familie, Rodina.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Si un Sekonda (Poljot 3017) care actualmente este la amfitrionul nostru si caruia si pe aceasta cale ii doresc: Multa sanatate si toate cele bune!

Din nou o incercare de comparatie cu reeditarea cu P3133 in el.
Scrie răspuns