Ceasuri rusesti vintage

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
danny

Re: Ceasuri rusesti vintage

Mesaj de danny »

Foarte frumoasa bratara! S-ar potrivi si la al meu asa ceva. Dar il am de prea putin timp ca sa stiu daca-i cuminte sau nu :lol: Mai vedem pe viitor :D
danny

Mesaj de danny »

Am o intrebare, pentru cei poate mai avizati decat mine in ceasuri rusesti. Mereu mi-a placut chrono-ul Strela, cel vintage, cu 3017...Dar nu inteleg. de ce sunt asa de scumpe pe ebay?! Sunt mai scumpe decat un chrono cu carcasa de 18kt la noi...Sunt asa de rare?
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

danny scrie:Am o intrebare, pentru cei poate mai avizati decat mine in ceasuri rusesti. Mereu mi-a placut chrono-ul Strela, cel vintage, cu 3017...Dar nu inteleg. de ce sunt asa de scumpe pe ebay?! Sunt mai scumpe decat un chrono cu carcasa de 18kt la noi...Sunt asa de rare?
Atat de rare nu, colectabile cu siguranta mai ales unele modele emblematice pentru explorarea spatiului cosmic.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Da , sint foarte rare .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
razvyy

Mesaj de razvyy »

danny scrie:Nu sunt neaparat un fan al ceasurilor rusesti...doar 3 modele mi-am dorit...Wostok Amphibia, Poljot Kosmos si Strela Chronograph...pe primul am reusit sa-l gasesc in stare foarte buna...Nu e un ceas extraordinar, dar mi s-a pus pata inca de-acum mai bine de 10 ani cand eram in liceu si un prof de-al meu avea exact acest model de Amphibia. Imi pare rau ca pozele nu arata frumusetea lui, nici aparatul nu ma ajuta...dar o sa incerc sa fac unele mai bune. L-am luat fara bratara, dar intamplator aveam eu una de Wostok.
Un ceas de o frumusete rara! Carcasa din otel inoxidabil cu o forma care-ti da o senzatie aparte la purtare. Desi nu sunt adeptul bratarilor metalice, ceasul asta numai asa poate fi purtat, este suficient de greu sa deplaseze usor o curea din piele (de exemplu).
Am unul asemanator insa ceasurile astea au stat intotdeauna in topul ceasurilor urmarite de mine.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
danny

Mesaj de danny »

Ai dreptate, razvyy, eu cel putin de cativa ani caut sa-l gasesc in starea asta, si a meritat asteptarea! La noi nu l-am gasit, asa ca a trebuit sa-l iau de pe ebay. Cautand pe net am vazut ca se mai poarta si cu curele de cauciuc sau nato, dar iti dau dreptate, nici macar o secunda n-am luat in considerare altceva decat bratara. Chit ca nu aveam de wostok, ii puneam de altceva pana gaseam :) Imi pare rau ca n-am un aparat suficient de bun cat sa-i surprind frumusetea.
geogwww

Mesaj de geogwww »

Cornavin cumpărat recent. Oare de ce aşa un nume franţuzesc la un ceas fabricat în fosta URSS?

Imagine
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

geogwww

Mesaj de geogwww »

Multumesc! Am gasit o explicatie mai clara aici: http://forums.watchuseek.com/f10/cornav ... 71339.html

"The Cornavin company was founded in Geneva, Switzerland back in the 1920s. They made a wide variety of watches of various grades. In the 1970s, they started outsourcing; movements from Russia, dials from Taiwan, cases and assembly in Hong Kong etc, etc. By the end of that decade they were sourcing complete watches from the Soviet Union, mostly from the Petrodvorets Watch Factory (makers of Raketa). Your watch is an example of this, and apart from the dial markings is identical to Raketa-branded watches. Many Cornavin-Raketas seem to have been sold within the USSR, although they were obviously intended as an export product."
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Si eu cu un "Tanchist"din inox acum ca se agita lumea a razbel.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
bonheur

Mesaj de bonheur »

Un Pobeda sosit azi cu 2602 finisat Cotes de Geneve, antisoc la balans, capac pe filet, carcasa in stare foarte buna (cred ca e inox), cadran foarte frumos - sifefat (poate aftermarket? nu scrie nimic de URSS sau ZIM!), in stare buna si functional. Ce sa mai, un rusesc care chiar imi place si care cred ca o sa stea ceva timp la mine:
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Buna dimineata!
Cu speranta ca nu voi fi gresit inteles voi proceda si aici asa cum procedam pe WUS cei care participa la sectiunea dedicata ceasurilor rusesti din dorinta de a ne imbunatati colectiile si a evita ceasurile Franken.
Deci voi fi sincer si va voi spune ca acest ceas este in mod evident un Franken, ce are la baza cel putin alte 3 ceasuri.
De unde rezulta asta? In primul rand din lipsa marcajelor de pe cadran care ma duce cu gandul la un cadran produs la ZIM Samara, in contradictie cu marcajul de pe punte care arata ca mecanismul provine de la ChCZ (Cistopol, Vostok). Apoi roata arcului remontor marcata specific ceasurilor Pobeda produse la Prima Fabrica de Ceasuri din Moscova (Poljot), prezenta protectiei antisoc la acest mecanism marcat in sensul ca are 15 rubine precum si faptul ca decoratiile nu au continuitate intre punti. (Liniile ar trebui sa se continue de la o punte la alta).
Una peste alta pentru un ceas de purtat nu e o problema pentru ca toate piesele de Pobeda, chiar produse in fabrici diferite, erau interschimbabile si nu afecteaza performantele ceasului.
Pe de alta parte daca este achizitionat ca un ceas pentru colectie, nici in aceasta situatie nu e mare problema pentru ca ne bucuram de avantajul colectorilor de ceasuri rusesti, daca ne pacalim odata valoarea "pierderii" nu este semnificativa si putem invata multe din ea. Va voi spune si ca acest model de carcasa nu este din otel ci doar foarte bine cromata.
La final va spun ca tot patitul e priceput. :oops:
bonheur

Mesaj de bonheur »

Multumesc pentru informatii! Nu observasem aceste diferente la mecanism dar pot sa spun ca nici nu ma deranjeaza. Nu are o valoare foarte mare si cel putin in cazul asta, tin mai mult la aspectul estetic decat la cel tehnic sau la originalitatea modelului. :)
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Ma bucur ca am fost corect inteles de dumneavoastra si va rog sa nu ma iertati exprimandu-va opinia atunci cand si eu postez ceasuri achizitionate, deoarece din dezbateri (daca sunt constructive) se naste adevarul.
bonheur

Mesaj de bonheur »

Sigur, nicio problema! Desi cel putin la rusesti nu cred ca as avea cu ce sa vin in plus si sa nu stiti deja!
Scrie răspuns