Ceasuri rusesti vintage
- gherghin nicolae
- Moderator
Re: Ceasuri rusesti vintage
Da, asa este dar in Elvetia a dictat economia de piata. Nu ai produse bune , fiabile, competitive , atunci mori !
Pe cind la rusi ...au fost sprijiniti de stat , produsele lor ne erau bagate pe git noua celor din tarile blocului comunist...
Sigur sint fiabile...ieftine si nu au avut rival pe piata estica.
Pe cind la rusi ...au fost sprijiniti de stat , produsele lor ne erau bagate pe git noua celor din tarile blocului comunist...
Sigur sint fiabile...ieftine si nu au avut rival pe piata estica.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
Urofa 59 nu a fost dauna de razboi. Ala il putem considera "suvenir" dupa periplul prin Europa. Americanii (chiar si englezii) s-au ales cu astfel de "cadouri". Iar rusii nu au produs ceasuri derivate din acest calibru. Chiar tu ai spus, au produs calibrul ala atata timp cat au avut piese. Eu cred ca au luat ce ramasese nebombardat, in speta au golit ceva depozit de componente. Daca aveau toata linia, prodeceau calibrul. Sa nu uitam cum arata Glashutte depa bombardament..... A fost teroare acolo.Alexvintage scrie:1: Urofa 59razvyy scrie:...1. Cu ce calibre s-au ales drept daune de razboi? 2. Ce calibre au fost achizitionate la pret de chilipir?
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
Sunt suficiente ceasuri elvetiene de proasta calitate. Au coborat stacheta mult, s-au bagat si in piata concurentiala a ceasurilor ieftine (cu consecintele de rigoare).gherghin nicolae scrie:Da, asa este dar in Elvetia a dictat economia de piata. Nu ai produse bune , fiabile, competitive , atunci mori !
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
-
Alexvintage
Cred ca e cam greu de imaginat ca demontarea si transportarea unei fabrici intregi, inclusiv piesele/subansamblele aflate in depozite, ar putea fi considerat "suvenir".razvyy scrie: Urofa 59 nu a fost dauna de razboi. Ala il putem considera "suvenir" dupa periplul prin Europa. Americanii (chiar si englezii) s-au ales cu astfel de "cadouri". Iar rusii nu au produs ceasuri derivate din acest calibru. Chiar tu ai spus, au produs calibrul ala atata timp cat au avut piese. ...
Cert e ca in ciuda necesarului enorm de cronografe ptr armata sovietica, rusii au fost incapabili sa continue productia dupa momentul amintit. Le-a lipsit know how-ul care se obtine....odata cu licenta.
http://de.wikipedia.org/wiki/Erste_Moskauer_Uhrenfabrik
- gherghin nicolae
- Moderator
Sigur ,aici discutam despre ceasuri ,nu despre persoane.Insa multe dintre ceasurile rusesti pot usor sa fie considerate franken in lipsa unor cataloage ,in lipsa unor evidente...Cert este ca au facut si ei ce au putut cu ce au avut.
Cam asta e .
Cam asta e .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
- gherghin nicolae
- Moderator
Legatura cu mine este ca v-ati inselat si atunci si acum...
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Câteodată și polemicile sunt constructive dacă nu sunt împinse la extreme. Mă bucur totodată că postarea mea cu ceasul RAHETA a dezvoltat păreri care pentru mulți dintre noi sunt cunoscute. Eu cerusem numai o informație legată de prezența acelui model de ceas și în alte colecții. Să trag concluzia că este unicat, nu a mai apărut prin România încă acel model sau este franken? - ultima variantă eu chiar o exclud, chiar dacă nu există o evidență clară legată de producția ceasurilor rusești. Despre acesta se poate spune că este franken, numai pentru că nu are nici o inscripție de la Vostok și echipeză un Komandirskie?

In primul rand o zi buna.
Despre ceasul pe care il postati mai sus dimpotriva, din unica poza cu reversul acestuia eu unul pot afirma ca mecanismul este original si corespunzator unui ceas Komandirskie. Neinscriptionarea mecanismelor Vostok 2414 din ceasurile Komandirskie intr-o anumita perioada a fost regula iar nu exceptia. Un semn de originalitate pentru mine este si lipsa marginilor tesite ale mecanismului.
Despre ceasul pe care il postati mai sus dimpotriva, din unica poza cu reversul acestuia eu unul pot afirma ca mecanismul este original si corespunzator unui ceas Komandirskie. Neinscriptionarea mecanismelor Vostok 2414 din ceasurile Komandirskie intr-o anumita perioada a fost regula iar nu exceptia. Un semn de originalitate pentru mine este si lipsa marginilor tesite ale mecanismului.
- Raul Bordas
Cum nu am scris de mult timp (desi zilnic sunt cu ochii pe forum) ma simt dator sa multumesc prin poze celor 2 colegi care mi-au facut o bucurie. Asadar, domnule Moonhack asa arata ceasul in clipa de fata,merge bine dupa ce a fost dus la 2 ceasornicari. Inca nu este complet proiectul,nu i-am gasit o bratara sa ma multumeasca si cadranul l-as schimba, orice ajutor/sfat este bine primit 
Va rog nu aruncati cu rosii, postez un ceas rusesc drag mie din cauza mecanismului

Al 2-lea proiect este unul care imi da cateva batai de cap, dar si o satisfactie, iar pe aceasta cale iti multumesc Bogdane pentru gest, apreciez asa de mult ceasul incat i-am comandat o curea speciala din Cluj de care sunt destul de multumit. Batai de cap deoarece cadranul nu este in cea mai fericita stare si nu gasesc nici un cadran de cumparat in Baia Mare (cu toate ca avem 8 ceasornicari)
Viitor/prezent proiect 2408 (am aflat ca 2409 are in plus incablock/antishock)

Si un proiect frumos de curea pe Amphibia:

Incaodata multumesc mult celor 2 colegi si celor ce au suflet si sambure de pasiune pentru ceasurile rusesti si care vor sa ma ajute cu sfaturi in cele 2 proiecte
Va rog nu aruncati cu rosii, postez un ceas rusesc drag mie din cauza mecanismului

Al 2-lea proiect este unul care imi da cateva batai de cap, dar si o satisfactie, iar pe aceasta cale iti multumesc Bogdane pentru gest, apreciez asa de mult ceasul incat i-am comandat o curea speciala din Cluj de care sunt destul de multumit. Batai de cap deoarece cadranul nu este in cea mai fericita stare si nu gasesc nici un cadran de cumparat in Baia Mare (cu toate ca avem 8 ceasornicari)
Viitor/prezent proiect 2408 (am aflat ca 2409 are in plus incablock/antishock)

Si un proiect frumos de curea pe Amphibia:

Incaodata multumesc mult celor 2 colegi si celor ce au suflet si sambure de pasiune pentru ceasurile rusesti si care vor sa ma ajute cu sfaturi in cele 2 proiecte
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Ce-mi place cureaua de la Amphibia !!!
Ceasul rusesc merge foarte bine cu o cămaşă din Suedia! 

Un Sportivnie
De ce cred eu ca acest ceas este unul colectabil? Pentru ca are o versiune a mecanismului Pobeda cu hack/stop second (17 rubine) care echipeaza si vestitele Sturmanskie (modelul purtat in primul zbor au unui om in spatiul cosmic de Iuri Gagarin).
De ce cred eu ca acest ceas este unul colectabil? Pentru ca are o versiune a mecanismului Pobeda cu hack/stop second (17 rubine) care echipeaza si vestitele Sturmanskie (modelul purtat in primul zbor au unui om in spatiul cosmic de Iuri Gagarin).
Un ceas cu un design deosebit. Felicitări!
Multumesc! Pe mine ceea ce ma atrage la el in primul rand este mecanismul. La acest model ma atrage si ciudatenia (comuna in acele vremuri) a folosirii radiului pentru fosforescenta. Insa imi plac si cele cu cadran alb cu sportivi (alergator, inotator, etc.).basty scrie:Un ceas cu un design deosebit. Felicitări!