Ceasuri rusesti vintage
Re: Ceasuri rusesti vintage
Până când au produs sovieticii mecanisme cu "cote de Geneve"?
Cele mai multe pana la inceputul anilor '60, insa am vazut foarte rar si exemple din anii '70 la mecanisme produse de CCZ (Vostok), respectiv mecanisme 2605 care mai sunt uneori si aurite (foarte rare).mihaib scrie:Până când au produs sovieticii mecanisme cu "cote de Geneve"?
Mulţumesc pentru răspuns. Încet şi timid, am început să mă dau şi eu la "rusoaice". Mica mea colecţie:

Aveti grija, puteti sa capatati dependenta!mihaib scrie:Mulţumesc pentru răspuns. Încet şi timid, am început să mă dau şi eu la "rusoaice". Mica mea colecţie:
Mi-a atras atentia Vostok-ul din stanga jos. Banuiesc ca un 2214. Mi se pare interesant.
Toate cele bune si distractie maxima!
Da, e 2214, numai că se opreşte foarte des, necesită o vizită la cesornicar. Însă pe mine m-a fermecat Poljot-ul. E incredibil de precis (cel puţin deocamdată). Referitor la dependenţă, asta era ideea din start:lol:.
P.S.: Cer clemenţă pentru alte eventuale întrebări puerile ce vor veni.
P.S.: Cer clemenţă pentru alte eventuale întrebări puerile ce vor veni.
- Raul Bordas
Toti am fost la inceput, unii isi mai aduc aminte, altii....
Orice intrebare este binevenita si apropos,frumos Poljot-ul. Este calibrul 2408 sau 2409?Si inca o intrebare mai am, aratatoarele la el sunt originale? Ca eu am un 2408 si culmea ca doar secundarul e negru la el. Oricum un dress watch subtire si finut de care si eu sunt multumit. Frumos inceput
Orice intrebare este binevenita si apropos,frumos Poljot-ul. Este calibrul 2408 sau 2409?Si inca o intrebare mai am, aratatoarele la el sunt originale? Ca eu am un 2408 si culmea ca doar secundarul e negru la el. Oricum un dress watch subtire si finut de care si eu sunt multumit. Frumos inceput
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Mulţumesc! E 2804 şi sper că are arătătoarele originale. Eu l-am primit, aşa că pot să întreb fostul proprietar. Când am văzut arătătoarele, mi-am aminti de un Molnia al bunicului meu. Sper să-l mai găsesc!Raul Bordas scrie:Toti am fost la inceput, unii isi mai aduc aminte, altii....
Pot fi originalele, dar au fost vopsite artizanal la un moment dat.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
+ un Zvezda. Varianta barbateasca, desi la standardele actuale poate trece usor drept un ceas de dama mititel. Fabricat la Pezna trim. 4 anul 1958.
O "Stea" interesantă.
Ce mecanism au ceasurile Kama? Tot Pobeda? Era cât pe ce să achiziţionez unul duminică, dar am fost puţin rezervat.
Ce mecanism au ceasurile Kama? Tot Pobeda? Era cât pe ce să achiziţionez unul duminică, dar am fost puţin rezervat.
mihaib scrie:O "Stea" interesantă.
In principiu tot Pobeda, dar modificat. Cu 17 rubine.
Din cate stiu eu au fost vreo 4 modele de baza, cu carcase rotunde si mai rar octogonale. Dimensiuni undeva pe la 34 mm, Fara protectie antisoc, mai rar si cu. Denumirea de fabrica a mecanismului CN-2M.
Claudiu scrie:Pot fi originalele, dar au fost vopsite artizanal la un moment dat.
Adevăr grăieşti, maestre! Aşa a fost! Azi am vorbit cu fostul proprietar şi a confirmat că i-a cerut ceasornicarului să le vopsească atunci când a început să aibă probleme cu vederea. Şi eu care credeam că m-am ales cu ceva deosebit!
Chapeau bas !!!
-
Marius tic-tac
mihaib limbile de la Poljot sa le lasi ceva timp intr-un recipient cu solvent (benzina, diluant etc), dupa asta vopseaua se decojeste. Depinde acuma si care era starea auriului la momentul vopsirii.
Merci pentru informaţie. Mi se pare prea riscant să "îmbăiez" indicatoarele, mai ales că nu am încă un Poljot pt. piese. Şi nici nu vreau să-l demontez eu. Fostul proprietar zicea că ceasornicarul le-a dat cu un marker
.