Vezi si http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=382752 pentru o determinare rapida la precizie - ideal cu un aparat foto ce are si video (metoda cea mai avansata de acolo, eu recomand 1 saptamana purtat continuu si respectiv 1 saptamana lasat continuu la temperatura camerei - metoda prin care se determina clar si limitele pe unde ar putea ajunge in cel mai rau caz), dar chiar si cu un cronograf banal cu sutimi de secunda se pot obtine niste rezultate rapide despre 'tendinta medie' a ceasului in vreo 2 saptamani de purtare normala ...Zar scrie:Cand am mai mult timp voi face un review detaliat, dar mai intai trebuie sa-l port o perioada ca sa-mi fac o parere complexa.
Ultima achizitie
Re: Ultima achizitie
Zar ceasul postat este in proprietatea ta?Acum chiar ca sunt curios sa il vad(nu ar fi tocmai o minciuna frumoasa ,stiu ca iti doresti mult modelul respectiv dar....)
Un bun coleg a semnalat sursa imaginii postate de tine pe forumul nostru:
http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=262002
Nu esti dator sa dovedesti ca ai achizitionat acest ceas dar nu este frumos sa lasi indoiala sa iti umbreasca "prestigiul"
Un bun coleg a semnalat sursa imaginii postate de tine pe forumul nostru:
http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=262002
Nu esti dator sa dovedesti ca ai achizitionat acest ceas dar nu este frumos sa lasi indoiala sa iti umbreasca "prestigiul"
Cred ca Zar are in posesie un ceas exact ca cel din imagine si a folosit pentru exemplificare o poza de pe net.
Am vazut de multe ori in putinul timp petrecut pe acest forum aceasta practica, e de dorit sa fie mentionata sursa pozei indiferent de situatie, macar atat pentru cei care au bagat bani in aparatura si au investit in pasiunea lor ca apoi sa le arate si altora pozele pe net.
Am vazut de multe ori in putinul timp petrecut pe acest forum aceasta practica, e de dorit sa fie mentionata sursa pozei indiferent de situatie, macar atat pentru cei care au bagat bani in aparatura si au investit in pasiunea lor ca apoi sa le arate si altora pozele pe net.
Pana una alta pune cateva poze la repezeala sa ne clatim si noi ochii!Zar scrie:Cand am mai mult timp voi face un review detaliat, dar mai intai trebuie sa-l port o perioada ca sa-mi fac o parere complexa.
Si mie imi place sa cred ca are in proprietate acest ceas.
Daca il are imi cer scuze pentru cele de mai sus si nu pot decat sa il respect ,este un ceas pe car doar un pasionat adevarat l-ar achizitiona daca nu il are atunci ......
Au mai fost si altii pe aici care au pretins ca au si chiar nu pot intelege cand cineva face asa ceva,explodez de furie chiar.
Daca il are imi cer scuze pentru cele de mai sus si nu pot decat sa il respect ,este un ceas pe car doar un pasionat adevarat l-ar achizitiona daca nu il are atunci ......
Au mai fost si altii pe aici care au pretins ca au si chiar nu pot intelege cand cineva face asa ceva,explodez de furie chiar.
Pina cand apar pozele de la Zar, sa ne bucuram (?) de un Glashutte Stossgesichert, Cal. GUB 60.1.
Nu-mi ies pozele ce sa fac! Ceasul arata mm bine in realitate, mai ales ca a primit si un polish. Cadranul este un pic murdar/ imbatranit, dar pot supravietui cu asta. Nu i-am schimbat geamul, insa am inlocuit coronita originala, care era tocita (dar am pastrat-o).

Nu-mi ies pozele ce sa fac! Ceasul arata mm bine in realitate, mai ales ca a primit si un polish. Cadranul este un pic murdar/ imbatranit, dar pot supravietui cu asta. Nu i-am schimbat geamul, insa am inlocuit coronita originala, care era tocita (dar am pastrat-o).

Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
-
iuli_dizzy
Salut!
Sunt membru nou aici pe forum si as dori sa imi prezint si eu inceputul de colectie:)Pozele nu sunt la rezolutie prea buna deoarece le-am facut cu telefonul, ne avand aici pe vapor camera cu mine....Casio il port la munca si celelalte 2 in timpul liber.
Ultimul achizitionat e Omega Seamaster Planet Ocean care cred ca pot sa il port zi de zi.

Sunt membru nou aici pe forum si as dori sa imi prezint si eu inceputul de colectie:)Pozele nu sunt la rezolutie prea buna deoarece le-am facut cu telefonul, ne avand aici pe vapor camera cu mine....Casio il port la munca si celelalte 2 in timpul liber.
Ultimul achizitionat e Omega Seamaster Planet Ocean care cred ca pot sa il port zi de zi.

Bine ai venit pe forum!
Frumos Omega, dar nu inteleg ce este cu folderul acela alb cu cardul de garantie, cel pe care scrie Pictograms, si celalalt - Chronometer Certificate.
Eu nu am mai vazut asa ceva.
Celalalt este un TAG-Heuer?
Frumos Omega, dar nu inteleg ce este cu folderul acela alb cu cardul de garantie, cel pe care scrie Pictograms, si celalalt - Chronometer Certificate.
Celalalt este un TAG-Heuer?
Pentru ca si initiatii mai au cate ceva de explorat, iata draga Adrian ca am facut aici un articolas referitor la aceste carduri. EnjoyAchraf scrie:Frumos Omega, dar nu inteleg ce este cu folderul acela alb cu cardul de garantie, cel pe care scrie Pictograms, si celalalt - Chronometer Certificate.
Btw, bun venit pe forum iuli_dizzy !
the path of the true warrior is peace
Status : every sound is magic ... just listen ...
Status : every sound is magic ... just listen ...
-
iuli_dizzy
Bine v-am gasit!
Acela e un Tissot quartz....e dragut ca design dar nu e ceva foarte special...
Acela e un Tissot quartz....e dragut ca design dar nu e ceva foarte special...
Si pe mine m-a surprins Achraf aici
Ii spune mai exact "card holder", iar cee e interesant este ca de multi ani are 3 compartimente, dar ceasurile care nu au mecanism in grad de cronometru vin cu buzunarul respectiv gol, mi-ar fi placut o chestie de finete sa fi fost toata treaba adaptata pe fiecare ceas. Oricum, in ultimii ani cred ca Omega scoate numai cronometre, asa ca nu mai e o mare problema acum.
Ii spune mai exact "card holder", iar cee e interesant este ca de multi ani are 3 compartimente, dar ceasurile care nu au mecanism in grad de cronometru vin cu buzunarul respectiv gol, mi-ar fi placut o chestie de finete sa fi fost toata treaba adaptata pe fiecare ceas. Oricum, in ultimii ani cred ca Omega scoate numai cronometre, asa ca nu mai e o mare problema acum.
Merci iEdi, nu stiam povestea ... Preocuparile mele sunt in aria Omega vintage, nu modern.
Am vazut pe la targ vreo 2 portofele din astea cu carduri (unul cu 2 carduri si unul cu 3) si mi s-au parut fake-uri.
Imi dau seama ca nu erau (mi s-a spus ca erau insotite de 2 cutii Omega, dar alea s-au vandut).
Ma asteptam ca acele portofele sa fie din piele si nu din vinilin, ca tot dai un sac de bani pe un Omega!
Am vazut pe la targ vreo 2 portofele din astea cu carduri (unul cu 2 carduri si unul cu 3) si mi s-au parut fake-uri.
Imi dau seama ca nu erau (mi s-a spus ca erau insotite de 2 cutii Omega, dar alea s-au vandut).
Ma asteptam ca acele portofele sa fie din piele si nu din vinilin, ca tot dai un sac de bani pe un Omega!
Simplu: TISSOT Seastar mecanism eta 2892-2 !
Este ceasul care mi-a implinit toate visele si asteptarile de pana acum, ii multumesc Dl. Teodoru pe aceasta cale !

Este ceasul care mi-a implinit toate visele si asteptarile de pana acum, ii multumesc Dl. Teodoru pe aceasta cale !

ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
Un Glycine High-Grequency este una dintre ultimele achizitii ...
Nu este NOS, dar este intr-o stare foarte buna, venind in cutia originala si cu actele de provenienta.
Trebuie sa recunosc ca l-am luat in special deoarece sellerul a spus ca este un 36.000 BpH, fara insa sa ofere imagini cu mecanismul sau date despre calibru.
Odata ajuns pe masa mea, am constatat ca este echipat cu un ETA 2724 - primul 28.800 de la ETA. Interesant ce scrie pe prospectul lor: acuratete garantata de +/- 2 sec/zi. Il am pe birou de 36 de ore si abaterea este de
0 secunde!
I-am polishat geamul (dar tot a ramas o zgarietura mai adanca), si putin carcasa spate, i-am schimbat bratara (care nu cred ca era originala) si i-am pus o curea. Rezultatul? Iata-l!!!

Nu este NOS, dar este intr-o stare foarte buna, venind in cutia originala si cu actele de provenienta.
Trebuie sa recunosc ca l-am luat in special deoarece sellerul a spus ca este un 36.000 BpH, fara insa sa ofere imagini cu mecanismul sau date despre calibru.
Odata ajuns pe masa mea, am constatat ca este echipat cu un ETA 2724 - primul 28.800 de la ETA. Interesant ce scrie pe prospectul lor: acuratete garantata de +/- 2 sec/zi. Il am pe birou de 36 de ore si abaterea este de
I-am polishat geamul (dar tot a ramas o zgarietura mai adanca), si putin carcasa spate, i-am schimbat bratara (care nu cred ca era originala) si i-am pus o curea. Rezultatul? Iata-l!!!

Incredibil cum poate sa arate si sa functioneze dupa atata timp!
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu