Ei nu cred ca o sa dau cu el chiar de pereti , si nici nu sa plonjez in vre-o baltoaca de pe carosabil !! Tavaleala=purtat zilnic normal cu socuri mecanice normale
Asumandu-ti responsabilitatea pentru actiunile pe care le intreprinzi poti salva Romania !!A te eschiva de actiuni si responsabilitati = a te minti singur ! nmbcatega@yahoo.com Tel 0729980207
"You have to make the good out of the bad because that is all you have got to make it out of." Robert Penn WARREN Ceasuri de vanzare: http://achraf.ceasuridemana.ro
Stiti care este problema...si eu sint mindru ca natia mea,adica poporul roman a reusit sa fabrice un ceas ,chiar daca sa-l ansambleze doar. Acest lucru era atunci,adica acum citiva ani.Aceste ceasuri merita fiecare dintre noi sa le avem in colectie.Dar doar acolo,pentru a fi pastrat.Eu nu contest ca nu ar putea sa functioneze bine...dar cit timp.Mai bine daca tot doriti sa purtati un ceas fabricat in Romania va sfatuiesc atit pe dvs cit si pe membrii forumului sa intrebam pe stimabilul nostru coleg Montana,ce a mai reusit sa realizeze din proiectul de a fabrica un ceas in tara.Unii dintre noi ,printre care si eu am vazut ceasul prototip anul acesta la intilnirea de la Moeciu. Ei bine sint sigur ca acel ceas o sa indeplineasca multe dintre calitatile cerute unui ceas.Dar sa vedem daca ne raspunde cineva,poate stie mai multe decit mine vis-a-vis de acest proiect.Adi sau Claudiu sau oricine dintre colegi...
Cred ca am fost interpretat gresit, si probabil nu ma cunoaste-ti! Va apreciez ca sunte-ti un nationalist convins.... si eu sunt la fel, ceasul acesta l-am luat ca sa-l port cu grija asa cum ma comport cu toate ceasurile mele, pentru ca mai am cateva ceasuri benrus la care tin foarte mult si sunt ceva mai in varsta decat acesta ! Cat despre ceasul orex am indoieli ca este unul asmablat in romania! Imi pare rau daca am fost interpretat gresit!
Asumandu-ti responsabilitatea pentru actiunile pe care le intreprinzi poti salva Romania !!A te eschiva de actiuni si responsabilitati = a te minti singur ! nmbcatega@yahoo.com Tel 0729980207
Nu trebuie sa aveti indoieli ca a fost ansamblat in Romania.Chiar asa este. Mecanismele sint Chinezesti sau rusesti (la cele mecanice),Chinezesti si rusesti la cele quartz sau mai rar japoneze (Miyota daca nu ma insel) si mai exista si cu mecanism german GUB la ceas mecanic de dama .Precizez ca ceea ce spun stiu sigur, am si eu multe ceasuri Orex. Iar despre Benrus... am si eu ,si dupa cum cred ca si dvs stiti,a fost montat in america,cu componente elvetiene,patronii firmei fiind evrei provenind din zona Iasi. Toate aceste lucruri le puteti afla chiar de pe acest forum. Eu am toata stima si admiratia pentru colectionarii de Benrus dar si de Orex.
Hai c-am dat-o-n sentimentalisme! Recunoasteti! Cei care ma cunoasteti cred ca stiti unde am vrut sa bat, dar sunt deja usor off topic ...
Mai bine postez un Vostok!
"You have to make the good out of the bad because that is all you have got to make it out of." Robert Penn WARREN Ceasuri de vanzare: http://achraf.ceasuridemana.ro
Multumesc. Preturile variaza intre 70-250 lei, depinde de noroc!
Pentru TXZ - calibrul 7006 este un 7009 dar nu cu 17rubine ci cu 19 rubine. A urmat 7o19 cu 21 rubine inaintasul lui 7S26, 7S36, 4R15, 6R15. E un ceas de pastrat - 7009 este un automatic foarte bun care isi face foarte bine treaba cu cele 17 rubine folosite numai in zona ceasului, mecanismul de armare automata nu are rubine si se pare ca nici nu este nevoie deoarece aceste ceasuri functioneaza si 30 ani fara revizie
multumesc mult Rubin pentru informatii. L-am cumparat bineinteles pentru a-l pastra. Cred ca va avea nevoie de o revizie, am incercat sa il armez la maxim balansandu-l in mana, cam 20 -25 de miscari, si am constatat ca a mers 8 ore (in comparatie cu un alt seiko 7006A care la aprox 15 balansari tine 24 de ore). Mai mult, in ultimele zile a inceput sa se opreasca dupa 1-2 ore de mers. Ar fi interesant de aflat anul de fabricatie pe baza seriei, aici poate ma ajuta colegii mai experimentati... Multumesc!