Ultima achizitie
Re: Ultima achizitie
Recunosc ca nu ma pricep prea bine la mecanisme...E foarte posibil sa fie Eta 251.262 Rattrapante modificat de TAG.. L-am deschis la ceasornicarul meu dar nu am avut inspiratia sa fac poze. Intrebarea mea este ce rol are al doilea secundar central?(unul este cu terminatia rosie iar celalat este normal)Zar scrie:Pare a avea un ETA 251.262
Later edit:
Am cautat pe google si cred ca este exact 251.262
Ultima oară modificat 02 Apr 2010, 14:06 de către vladpappa, modificat de 3 ori în total.
Eppur si muove...!
Este minutarul cronografului. Da un search pentru lemania 5100 si ai sa intelegi despre ce spun. Numai ca, calibrul folosot de Tag Heuer este un Eta modificat.Intrebarea mea este ce rol are al doilea secundar central?(unul este cu terminatia rosie iar celalat este normal)
SATELLITE WAVE
Deci este modificat de TAG...nu sunt eu nebun
. Ma bucur sa aflu asta..
Eppur si muove...!
Care sunt modificarile aduse la 251.262? Eu nu vad niciuna!Poseidon scrie:Numai ca, calibrul folosot de Tag Heuer este un Eta modificat.
Superb ceas...felicitari!
Poti centra indicatorul de 1/10sec si cel al secundelor de la crono, tragi 1 data de coronita apoi apesi pe butoanele de la crono pana ajunge la 0, mai tragi 1 data spre exterior si o sa poti regla si indicat. de minute in acelasi fel.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

Multumesc frumos!
Revin cu doua poze in care am reusit sa surprind cel mai spectaculos detaliu al aceastui ceas. Cadranul are fibra de carbon asezata intr-o structura 3d (cred) care in lumina directa a soarelui il face sa arate cu totul diferit fata de umbra sau lumina slaba (unde cadranul are culoarea normala a carbonului). Modalitatea de obtinere sincer ma depaseste...

Revin cu doua poze in care am reusit sa surprind cel mai spectaculos detaliu al aceastui ceas. Cadranul are fibra de carbon asezata intr-o structura 3d (cred) care in lumina directa a soarelui il face sa arate cu totul diferit fata de umbra sau lumina slaba (unde cadranul are culoarea normala a carbonului). Modalitatea de obtinere sincer ma depaseste...

Eppur si muove...!
Sunt numai interne si tin de design mecanism, probabil decorat. Personal le consider absolut nesemnificative, practic sunt doar ca o ''semnatura'' a marcii. Functiile sunt identice ca la un ETA 251.262 nemodificat.zaytsuca scrie:Care sunt modificarile aduse la 251.262? Eu nu vad niciuna!
AR1070-56E
In mod aproape sigur modificarile sunt minore.Zar scrie:Sunt numai interne si tin de design mecanism, probabil decorat. Personal le consider absolut nesemnificative, practic sunt doar ca o ''semnatura'' a marcii. Functiile sunt identice ca la un ETA 251.262 nemodificat.zaytsuca scrie:Care sunt modificarile aduse la 251.262? Eu nu vad niciuna!
Ce este cu adevarat interesant este ca exista practic pe aceasi mecanica 4 calibre - 251.262 , 251.263 , 251.232 si 251.233 - dar numai ultimele doua sunt cu adevarat high-end cu termocompensare - exista cateva thread-uri interesante la HEQ de ex. http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=325800 ...
Acest mecanism a fost folosit de breitling certificat cosc wr 1000m. Si este 251.262.
Cele enumerate de tine sunt rattapante?
N. Paulescu

N. Paulescu

Ultimul ceas achizitionat: Philip Watch Avalon, cu mecanism Pesseux 7001. Sunt foarte multumit de el, deocamdata dupa 5 zile functioneaza la secunda.

Nice dressy watch 
5 tics per second
If only I had known, I should have become a watchmaker." Albert Einstein
"It's a fugazi, forget about it"
If only I had known, I should have become a watchmaker." Albert Einstein
"It's a fugazi, forget about it"
Din cate stiu eu Breitling a folosit 251.232 si 251.233, care sunt singurele ce se pot certifica COSC pe quartz (din seria ETA thermoline), seria 251.262 (desi am impresia ca mecanic identica) este 'ETA flatline' care nu este termocompensata si NU poate fi adusa in parametrii de COSC pentru quartz.zaytsuca scrie:Acest mecanism a fost folosit de breitling certificat cosc wr 1000m. Si este 251.262.
Si asa cum ziceam - cam pe aceeasi mecanica (5 steppere, 27 rubine care e un pic exagerat dar nu de speriat) exista circuit integrat la care indicatorul al doilea din centru este pentru minute si altul in care este al doilea secundar = rattrapante ... si cel mai probabil circuite integrate separate pentru versiunile termocompensate si pentru cele normale.
http://www.breitlingsource.com/watch_de ... ne_38.html
Asta e ceasul, mecanismul este breitling 73 care are la baza eta 251 232. Mecanic cred ca e asa cum zici tu, la fel ca 251.262, tot 27 rubine, 5 motoare, etc'
O sa ma mai documentez!
Ceasul lui Teo e aici
Asta e ceasul, mecanismul este breitling 73 care are la baza eta 251 232. Mecanic cred ca e asa cum zici tu, la fel ca 251.262, tot 27 rubine, 5 motoare, etc'
O sa ma mai documentez!
Ceasul lui Teo e aici
N. Paulescu

N. Paulescu

-
alexxx_andru
ultimul ceas primit: Tissot Classic Dream, safir, 30m, quartz 805.112

Tissot arata dragut si elegant ...