Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
valentin1234

Re: Ultima achizitie

Mesaj de valentin1234 »

Felicitari Clipper si Verzone! Sa le purtati sanatosi!

Imagineupload picture and get url
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Mircea

Mesaj de Mircea »

Clipper scrie:
bonheur scrie:Felicitari! Cadranul cred ca e wow in realitate.
Ce spui, dupa 2 GS? Finisajele sunt la inaltimea review-urilor care spun ca GS are finisaje de ceas de 10k?
Nu stiu cum este cu ceasurile de 10k deoarece nu am niciunul care sa coste atat. La ce ceas te gandesti cand spui ceas de 10k? Sa luam un exemplu la intamplare, sa zicem Glashutte Original, la care daca te uiti cu atentie vei vedea ca ansele de jur imprejur arata exemplar deoarece sunt finisate de mana ca sa arate asa. La majoritatea ceasurilor de lux exista diverse interventii ale omului fie la mecanism, fie la nu stiu care surub pe care nici macar nu il vezi cand este ceasul montat, la carcase, toate aceste prelucrari necesitand mana de lucru foarte scumpa, de aici vine in mare parte si ideea de lux.

Exista Grand Seiko atat de 10k cat si mult peste, 10k GS comparam deja cu un elvetian de 30 sau cum? :D Ideea e ca fiecare trebuie sa cumpere ce ii place cel mai mult, nu ce e musai la moda pe x forum sau pe y platforma de socializare. Privind si alte aspecte, nu toate GS sunt construite la fel, nu la toate sunt limbile la fel de bine lucrate, nu la toate carcasele arata la fel de bine. La acest GS de exemplu titanul nici nu cred ca permite o finisare precum poate sa fie otelul finisat, daca vrei sa iei un GS care sa fie foarte bine finisat la carcasa in mod cert in opinia mea cred ca trebuie inceput cu un GS in carcasa din otel. Tot din punctul meu de vedere, cea mai spectaculoasa carcasa este 62GS, apoi ar fi 44GS si la final ce am eu de doua ori, carcasa standard Heritage. Mie mi-a luat luni de zile ca sa ma hotarasc ce sa cumpar, de exemplu intre ce am luat vs SBGA373 care este acelasi mecanism dar in carcasa 44GS din otel, deci intr-un final am optat pentru cadran > carcasa din considerente financiare, daca mi-as fi permis le-as fi luat pe ambele dintr-un foc. Ceasurile mai trebuie si probate in viata reala, din ce stiu la carcasele 44GS sunt unii care se plang ca toata carcasa este prea plata si ansele prea drepte, pot aparea probleme la cei care au incheietura subtire, deoarece ca la orice Seiko, bratarile nu sunt punctele forte si daca mai combini si cu o carcasa care nu iti imbratiseaza incheietura e posibil sa nu te simti bine cu un GS pe mana.
Verzone scrie:PS. foarte frumos GS-ul, felicitari Clipper! Un ceas extraordinar! La urmatoare achizitie mai serioasa, modelul asta se afla si pe lista mea.
Multumesc la fel, iti doresc si tie sa porti cu placere noul ceas.
Felicitari si mersi de opinii. Ceasul e f frumos, mai ales cadranul.

Cum se simte pe mana? Nu am inteles foarte bine. Bai zi-ne. Cum e ceasul zi de zi? Mare, mic? Ce circumferinta are incheiatura ta?
Eu am auzit ca bratara e f buna, zici ca nu e asa?
Vrem nu vrem, price-wise, il comparam cu ceasul similare la pret. Rolex, Omega......
Mircea

Mesaj de Mircea »

Mircea scrie:
Felicitari si mersi de opinii. Ceasul e f frumos, mai ales cadranul.

Cum se simte pe mana? Nu am inteles foarte bine. Bai zi-ne. Cum e ceasul zi de zi? Mare, mic? Ce circumferinta are incheiatura ta?
Eu am auzit ca bratara e f buna, zici ca nu e asa?
Vrem nu vrem, price-wise, il comparam cu ceasul similare la pret. Rolex, Omega......
“*mai, zi-ne!”....asa am vrut sa scriu.
Clipper

Mesaj de Clipper »

Este un ceas care se simte bine pe mana, este foarte usor fiind din titan, la 41m diametru, 48mm intre anse (care sunt usor curbate ca sa cuprinda mai bine incheietura) este un ceas destul de compact. Ce am scris despre alte carcase este un indemn de a proba diversele carcase GS, deoarece sunt diferente mari intre ele si de aspect si de cum vin pe mana. Bratarile la orice Seiko mi se mi se par a fi punctul slab, mai ales daca le compari cu Omega sau Rolex. Arata bine, sunt functionale, dar nu de nivelul carcasei sau cadranului. Doar cele care de divers au extensie sau micro ajustare, care nu se compara sub nicio forma nici ca functie nici ca aspect ca cele de la Omega, Rolex, Tudor. Circumferinta incheieturii cred ca este in jur de 17.5mm in ideea de nici prea mare dar nici prea mica, nu am momentan la indemana cu ce sa masor.

GS in opinia mea este un ceas pentru pasionati, pentru cei care au asa bani de dat pe ceasuri dar nu stiu prea multe despre ele cred ca Omega sau Rolex sunt intotdeauna alegerile mai sigure.
Mircea

Mesaj de Mircea »

@Clipper
Am inteles, merci. GS e, clar, ceas de nisa. Ca orice ceas, idiferent de pret, are plusuri si minusuri. Important e sa cumperi in cunostinta in cauza, asa cum ai facut tu.
Sa-l porti sanatos, e un ceas foarte frumos.
bonheur

Mesaj de bonheur »

Clipper scrie:
Nu stiu cum este cu ceasurile de 10k deoarece nu am niciunul care sa coste atat. La ce ceas te gandesti cand spui ceas de 10k? Sa luam un exemplu la intamplare, sa zicem Glashutte Original, la care daca te uiti cu atentie vei vedea ca ansele de jur imprejur arata exemplar deoarece sunt finisate de mana ca sa arate asa. La majoritatea ceasurilor de lux exista diverse interventii ale omului fie la mecanism, fie la nu stiu care surub pe care nici macar nu il vezi cand este ceasul montat, la carcase, toate aceste prelucrari necesitand mana de lucru foarte scumpa, de aici vine in mare parte si ideea de lux.
Mersi pt raspuns. Ma refeream la faptul ca GS a beneficiat de niste review-uri foarte pozitive, inca de cand e disponibil worldwide, iar unii review-eri si forums users au fost atat de entuziasmati de calitatea GS overall (fara a ma referi la o referinta anume) incat am vazut astfel de comparatii: un GS la circa 5000 EUR e comparativ cu un elvetian la 10000. Cred ca as putea numi aici un JLC Master Control, de exemplu, un model nu exclusivist sau rar care ar fi in categoria ceasurilor elvetiene high end in jurul a 10k.
Pana la urma totul e subiectiv, asa ca nu as lua de bun tot ce citesc.
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Hai ca "ne-a luat fața" Clipper cu cele doua achizitii ale lui si au trecut neobservate si alte ceasuri frumusele, precum:
andreylungu scrie:Un Certina din anii '50 cred care mi-a placut datorita cadranului 'two tone':
Imagine
Frumos batranelu', banuiesc ca bate in el un KF.
bongiorno scrie:De curand mi-a venit asa un chef de square.
Asa ca m-am repezit la primul aparut in cale.
Imagine
Un patratos pe gustul meu, fain, banuiesc ca-l motorizeaza un 2824 ...
spawni scrie:Era Wilhelmina, armata olandeza :?
Imagine
spawni scrie:Breitling din 1943
Imagine
Ce mecanise au, @Spawni?
Robertmxm scrie:Primul cronograf, primul Longines :D :D :D
L4.661.4 NOS
Imagine
Fumos exemplar [ma refer la ceas], bine ai venit in club [ma refer la Robert]!
Achraf scrie:Imagine
Achraf scrie:... si un nou proiect ... greu de materializat, dar cine stie ...
Imagine
[ma intreb cand ati vazut "in the flesh" ultima data un 602 si un 715 ...]

... si ultimul pe lista, cu voia Dvs., un Spanak-er [nu m-am putut abtine ... Valentin! :D - poate ne dai niste detalii ... in dulcele tau ... stil!]
valentin1234 scrie: Imagine
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Multumesc Adrian, da, o sa fac o scurta prezentare...pentru ca ceasul....merita 2...3....cuvinte :)
Din pacate, nu am avut lumina pentru poze....in efemera si deloc fascinanta Irlanda....
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

S-a reintors la vatra un Ebel!
Este un model mai rar, 'osebit in felul lui, datorita cadranului, dar si mecanismului (Longines 994 / Lemania 8810 / Ebel 080).

L-am avut in colectie prin 2012, dar cadranul era usor oxidat si nu avea nici curea (stiti ca la Ebel curelele sunt particulare, fara telescoape, iar o curea se gaseste greu si costa o avere ... fara catarama!), asa ca l-am vandut cu mare regret - mai ales ca achizitionasem unul nou cu mecanismul Lemania - prezentate ambele pe forum aici:

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... start=3990

Acum, cel nou, are si bratara! Curelele la Ebel sunt de o excelenta calitate, de obicei din piele de aligator / crocodil, dar nu sunt indestructibile, nu le poti pune la pastrate si inlocui cu unele generice, si mai este si tipul de catarama care lasa urme etc. etc.

Din pacate Ebel acum e ca si mort, ceea ce mai fabrica este departe de ce facea in anii 2000 si inainte ...

Citeam zilele trecute (din nou) despe istoria Ebel si mi-a atras atentia aceasta comparatie:

When compared with other brands, the build quality of Ebel watches is very high and thus the bang-for-the-buck you can achieve by buying an Ebel watch at a Movado outlet is incredible. Buying them at deep discount can really spoil the buyer. Any competitor's watch that retails at $2000 cannot even begin to touch the quality of an Ebel that retails at $4500 - $7500 but has been discounted to below $2000. The Ebel 1911 models are often compared it to the TAG-Heuer Link. But when viewed close up it is clear the quality of the Ebel is vastly superior. For example, the bracelets are of much better quality, and the cases are not even in the same ballpark. The 1911 Ebel has also been compared it to a Ball, but on close examination, the Ball is thick and clunky compared to the elegant lines of the Ebel 1911.

Cititi pe larg, daca vreti, aici:
https://www.trovestar.com/generic/blog.php?Article=391

si o istorie cronologica aici:
https://masterhorologer.com/2018/06/29/ ... llections/

Imagine

Imagine

Lemania 8810 este un mecanism exclusivist, putine firme au folosit acest mecanism, dupa informatiile mele, pe repede inainte, cam acestea (completati voi, daca mai stiti si altele):

Breguet
Chopard
Claude Meylan
Ebel
Girard Perregaux
Longines
Nivrel
Parmigiani Fleurier
Paul Picot
RGM
Roberge
Roger Dubuis
Vianey Halter
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
nicola56

Mesaj de nicola56 »

andreylungu

Mesaj de andreylungu »

Achraf scrie:Hai ca "ne-a luat fața" Clipper cu cele doua achizitii ale lui si au trecut neobservate si alte ceasuri frumusele, precum:
andreylungu scrie:Un Certina din anii '50 cred care mi-a placut datorita cadranului 'two tone':
Imagine
Frumos batranelu', banuiesc ca bate in el un KF.
Este un 321 in acela.

Achizitie noua azi, tot un Certina, mai rar:
Imagine
spawni

Mesaj de spawni »

Nou in colectie.

Hamilton L.L.Bean

Imagine
DGTime

Mesaj de DGTime »

spawni

Mesaj de spawni »

Imagine
flexibil29

Mesaj de flexibil29 »

Achraf ........, felicitari pt Ebel. Cand am vazut mecanismul din Ebel am ramas surprins de asemanarea cu unul dintre mecanismele din ceasurile mele. Citind mai departe descrierea ta, m-a lamurit: "Longines 994 = Lemania 8810 = Ebel 080". Asi fi curios totusi cam care este diferenta dintre L990 si L994 ?

O poza cu ceasul meu ( cal. L 994 ) pe care din intamplare chiar ieri l-am purtat :

Imagine
Scrie răspuns