cateva ceasuri apartinind familiei mele

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
User
Membru Special

Mesaj de User »

galaxy scrie: S-o fi gandit producatorul sa conceapa un alt disc rotativ cu alti ani care sa corespunda cu calendarul de pe cadran? :roll:
pe ebay se gasesc discuri pentru Raketa din 2012 pana ...
si mai exista un model de ceas asemanator de la Myr , dar are mecanism quartz si calendar pana in 2049 parca
User
Membru Special

Mesaj de User »

user scrie:
galaxy scrie:Frumoase ceasurile! :D Mai vrem poze.... Exista si de buzunar in colectie?

Si eu am demult dilema asta si nu v-am intrebat: cine a facut primul modelul acesta de ceas-calendar? Raketa sau Orient? Nu stiu de ce eu intotdeauna am crezut ca rusii s-au luat dupa japonezi. Asa am crezzut eu... :D
Raketa a aparut in 1985
Orient cam in aceeasi perioada anii '80, insa modelul din poza este de productie 2000+
am mai rascolit putin netul si iata ce am gasit

primul ceas de acest gen - cu acest design a fost facut de ....

Wittnauer in anii 70 poate chiar 60 - automatic
Imagine

Enicar calendar tot prin 70 ( :?: neconfirmat)

apoi cam in aceeasi perioada a fost Orient in anii 70 - si este automatic
Imagine
Imagine

si apoi Raketa din 85 - nu e automatic

iar Luch a fost ultimul in 2004 - quartz
Linux

Mesaj de Linux »

Omega De Vile este cel mai adevarat (ca mecanism ma refer) restu sunt clasice si cu preturi sub 100 euro :D
ps: si doxa ala este frumos cred ca are carcasa de aur :D
cosmin

Mesaj de cosmin »

de omega de ville sincer nu stiu daca este original. tata zice ca este, dar eu pana nu am confirmare de la un ceasornicar 'adevarat' nu cred. cu prima ocazie cand ajung la arad eu sau cineva din familia mea, mai mari sanse are mama sa ajunga acolo, o sa ii dau cateva din ceasurile fotografiate de mine mai sus pt a fi curatate sau reparate dupa caz. omega este si el printre cele care au nevoie de service.
User
Membru Special

Mesaj de User »

am mai gasit cateva poze cu Wittnauer multi-calendar...
Imagine

Imagine
Imagine
Scrie răspuns