Desi nu am apucat sa fac poze cum trebuie, am o noua jucarie in colectia mea:
Seiko "Sumo" SBDC001
Pentru forum si pentru cei ce cauta anumite elemente despre acest ceas, in limba romana, va pot spune ca:
1. Finisajul este cu totul si cu totul deosebit. E ca un diamant fatetat. Toate elementele - carcasa, remontor, bezel, bratara - sunt polishate si diamantate intr-un mare stil. Ma uimeste in special precizia liniilor. Nu prea am mai intalnit atat migala pentru cat costa.
2. Mecanismul este 6R15. Are data, 21000 de bph, intoarcere manuala, 23 rubini si mai ales hacking, parerea mea foarte important pentru un ceas. Se aude mult mai bine decat oricare alt 7sxx si pot sa spun decat 4R15. Rezista aproximativ 49-50 de ore fara purtare cu incarcare maxima.
3. Bezelul are 120 de clickuri si chiar are. Este atat de precis, nu are nici un fel de joc si se suprapune perfect peste gradatiile secundelor.
4. Carcasa este mare, dar deosebita ca si design. Desi are in jur de 45 mm fara coronita de la ora 4, faptul ca e convexat in zona incheieturii il face foarte usor de purtat. Ansele sunt gaurite in asa fel incat cu o scobitoare puteti sa scoateti lejer telescoapele si sa schimbati bratara cu una din cauciuc sau textila. Eu unul mi-am cumparat o curea originala Seiko Diver 20mm pentru monstruletul negru pe care il am si este ok si pentru el.
5. Bratara desi este mai subtire decat ma asteptam mi-am dat seama ca e foarte ok asa, iti ofera o foarte buna flexibilitate in miscari, are incuietoarea de la Seiko Monster, iar ca si calitate o ridic un pic mai sus decat la monstrulet. Foarte multi s-au intrebat de ce ansele nu continua cursiv linia bratarii. Dupa mine, il face unic asa. Nu cred ca japonezii nu puteau sa proiecteze niste terminatii pentru bratara mai inalte, ci pur si simplu asa l-au desenat. Altfel cred ca nu ar mai fi iesit in evidenta ceasul.
6. Cadranul este foarte bine lucrat. Am vazut la Seiko Monster de pilda marcajele aplicate cu oarecare erori de pozitionare. In cazut de fata nu se pune problema. Mai mult marcajele sunt cromate su au LumiBrite aplicat in interior, tehnic mult mai greu de aplicat decat sa scufunzi in vopsea niste marcaje si atat. La un macro de calitate se observa aplicarea vopselei florescente pe limbi cat si pe marcajele orare foarte precis. Este cel mai vizibil si lizibil ceas fata de restul "familiei".
7. Cat de bine rezista la apa? Capacul e unul in filet, superb dupa mine si foarte compact, cheita la fel, pe el scrie Air Diver 200m, nu l-am testat decat la 50 cm sub apa, dar din comentariile altora e un diver destul de reusit. E clar ca la scufundari cu aer la adancimi "normale" rezista.
8. Pretul. Pretul este relativ. Depinde de unde il cumperi. Sunt putini care il vand insa. Se tranzactioneaza foarte bine pe forumurile din afara, chiar si in conditii nu tocmai bune. Eu prefer nou.
9. Mare atentie la garantie. Se aplica numai in Japonia. Sau il repari pe unde poti in cel mai rau caz.
10. Ce e mai tare decat el?

Marinemaster! Din pacate e si mai greu de gasit si adus.
Senzatia la mana este de precizie, fara zgomote la zale, fara zgomote la automat, greu si sigur. Eu unul zic ca se merita, mai ales ca nu e un ceas prea comun. Sper ca nu v-am plictisit cu comentariul meu. De abia astept sa il bag in probe in vara asta

Omul si timpul nu au fost niciodata prieteni. Nici nu vor fi vreodata.