Quartz de colectie !
Re: QUARTZ de colectie !
Certina - DS First nu are cadran din Ag. Este la fel celelalte modele din gama : tabla vopsita (gri metalizat). 
AR1070-56E
ca si (scuze, am obs. prea tarziu lipsa).Zar scrie:Este la fel [...] celelalte modele din gama : tabla vopsita (gri metalizat).
AR1070-56E
Un CASIO interesant cu carcasa din ebonită, montat prin Malaezia. Funcţionează foarte bine cu +30 sec/an. Eu îl am în colecţie de 5 ani şi a fost alimentat continuu. Nu ştiu ce vechime ar putea avea, dar l-am păstrat deoarece mi s-a părut interesant. Nu este o piesă veritabilă dar are farmecul lui.

imi pare rau dar nu pot sa atasez poze si ca atare nu pot sa particip mai departe.exista un secret?
Zar,i-ti multumesc foarte mult.am reusit sa atasez poze.nu a fost greu dar imi trebuia un impuls,pe care mi l-ai dat tu.multumesc
un ceas elvetian Winchester.nu il am de mult timp si nu stiu prea multe despre el.va rog ,daca stiti mai multe spuneti-mi.asa cum am mai spus sunt novice in al ceasurilor,dar am vointa si vreau sa invat cat mai multe.binenteles cu ajutorul dumneavoastra.multumesc

E un ceas facut pt. celebra firma americana de arme cu repetitie Winchester - sigla veche.
Mecanismul este sigur un ETA, dar nu disting clar calibrul (cifrele).
Mecanismul este sigur un ETA, dar nu disting clar calibrul (cifrele).
AR1070-56E
Pare a fi 955.412 - http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... SA_955_412 
AR1070-56E
dupa cum vad eu(am inceput deja sa nu mai vad de aproape)este 959 414.multumesc
ei...da.cu certitudine e 955 414.si are vreo valoare?nu ca l-asi vinde dar asa pentru cultura mea
cx Swiss Military SW1 :
no. 310/400 from 2008.
Case/bracelet: Stainless steel
Case back: Stainless steel, screwed
Movement: Swiss Made ETA G10.711
Functions: Hour, minute, central second, date; chrono
Dials: Silver, black, blue, yellow
Case diameter: 44.0mm
Height: 17mm
Weight: 244gr
Hands: h/m/s fluorescent
Crown: screw-down
Pushers: screw-down
Bezel: two-tone, 60' graduation
Crystal: scratch resistant sapphire crystal 5mm
Buckle: double pusher safety clasp
Water resistance ISO 2281: 100 ATM = 1000 meters = 3300 feet

no. 310/400 from 2008.
Case/bracelet: Stainless steel
Case back: Stainless steel, screwed
Movement: Swiss Made ETA G10.711
Functions: Hour, minute, central second, date; chrono
Dials: Silver, black, blue, yellow
Case diameter: 44.0mm
Height: 17mm
Weight: 244gr
Hands: h/m/s fluorescent
Crown: screw-down
Pushers: screw-down
Bezel: two-tone, 60' graduation
Crystal: scratch resistant sapphire crystal 5mm
Buckle: double pusher safety clasp
Water resistance ISO 2281: 100 ATM = 1000 meters = 3300 feet

Citizen - Perpetual Calendar BL1230-52L (cal. E764)
Cateva detalii tehnice :
- Acelasi calibru echipeaza modelele diver (300M) din gama Signature.
- Permite corectia timpului in pasi de 1 ora fara a opri secundarul, deci manevra nu influenteaza precizia.
- Secundarul este perfect aliniat din fabrica cu bataie ferma, practic nu are joc in danturi.
- Are un motor care tine numai calendarul, separat de cele 2 principale.
- Ca la orice PC data este intotdeauna perfect centrata in fereastra, niciodata mai sus sau mai jos, discul se poate roti manual bidirectional (in caz de nevoie – pt. setare).
- Minutarul face 1 pas la fiecare 15 sec.
- Data se schimba la fix 00:00 si instant.
- Lasat la intuneric secundarul parcheaza la ora 12. Readus la lumina avanseaza automat si rapid pana la ora si data curenta – nu pierde setarile indiferent de timp.
- Coroana nu este legata mecanic (cu stanga clasica) in nici un fel de acele indicatoare. Transmisia se realizeaza prin impuls electric (''fly by wire''). Sistem mostenit de la A660 si E510.
- Precizia este de 15 sec./luna – data de producator. Personal sunt sigur ca in realitate are mult sub aceasta valoare datorita proiectarii …
- Acumulatorul incarcat full tine 5 ani, inclusiv lasat la intuneric.

Cateva detalii tehnice :
- Acelasi calibru echipeaza modelele diver (300M) din gama Signature.
- Permite corectia timpului in pasi de 1 ora fara a opri secundarul, deci manevra nu influenteaza precizia.
- Secundarul este perfect aliniat din fabrica cu bataie ferma, practic nu are joc in danturi.
- Are un motor care tine numai calendarul, separat de cele 2 principale.
- Ca la orice PC data este intotdeauna perfect centrata in fereastra, niciodata mai sus sau mai jos, discul se poate roti manual bidirectional (in caz de nevoie – pt. setare).
- Minutarul face 1 pas la fiecare 15 sec.
- Data se schimba la fix 00:00 si instant.
- Lasat la intuneric secundarul parcheaza la ora 12. Readus la lumina avanseaza automat si rapid pana la ora si data curenta – nu pierde setarile indiferent de timp.
- Coroana nu este legata mecanic (cu stanga clasica) in nici un fel de acele indicatoare. Transmisia se realizeaza prin impuls electric (''fly by wire''). Sistem mostenit de la A660 si E510.
- Precizia este de 15 sec./luna – data de producator. Personal sunt sigur ca in realitate are mult sub aceasta valoare datorita proiectarii …
- Acumulatorul incarcat full tine 5 ani, inclusiv lasat la intuneric.

AR1070-56E
Si nu esti in stare sa pui o poze de-a ta...ca tot e de "colectie". mda....
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu