Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
best_x_treme

Re: Ultima achizitie

Mesaj de best_x_treme »

Foarte frumos zaytsuca, felicitari! E deja al doilea Nomos? :)
zaytsuca scrie:Nomos Tangente date, mecanism in house zeta.
vasi.utziu

Mesaj de vasi.utziu »

Super... :shock: de unde le scoti? :lol: felicitari!
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Un ceas cu adevarat elegant si deosebit,iar mecanismul Zeta este mult mai frumos decat Beta. :wink:
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
adl

Mesaj de adl »

superb Nomos! felicitari pentru achizitie!
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

zaytsuca scrie:Nomos Tangente date, mecanism in house zeta.
Un ceas frumos? - superb mai degraba si sunt convins ca Razvee ar fi in acord cu mine.
Felicitari Zaytsuca, felicitari! la picioare am o stecla de Traminer, o cana am lasat-o in "adancuri", daca as avea acest ceas m-as imbata de bucurie (prostii, daca mai beau doua cant la luna - apropo, in Iasi este o luna minunata, mare si de un galben pal).
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Multumesc de aprecieri, modelul e tangomat nu tangente...viteza asta e de vina.
Intr-adevar e foarte frumos, mecanismul si el...singurul discomfort e dat de diametrul cam mare 37mm fara coronita.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

zaytsuca scrie:Multumesc de aprecieri, modelul e tangomat nu tangente...viteza asta e de vina.
Intr-adevar e foarte frumos, mecanismul si el...singurul discomfort e dat de diametrul cam mare 37mm fara coronita.
Pentru destinatia sa 36-37mm este perfect. Unde nu gasesc eu un Juvenia la asa dimensiune !! :wink: (32 mi se pare cam mic iar 34 la limita)

Sa te bucuri de el (nemultumitului....... :lol: ) .
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
dandsoo
Membru Special

Mesaj de dandsoo »

Nu e ultima achizitie, dar acum am reusit sa il pun pe picioare cu ajutorul lui Claudiu

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Imagine Imagine
Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Felicitari ptr. cronograf. Calibrul Lemania 15 TL a fost un mecanism apreciat de ambele tabere beligerante in WWll si folosit pana pe la inceputul anilor `60 in diverse ceasuri militare.
http://nakahiro.parfait.ne.jp/image/ima ... kikai.jpeg
Mecanismul din poza (Omega 33,3) este (dupa cum rezulta din imagine) o varianta modificata.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

In perspectiva cred ca ar merita facut un efort ptr. recromarea carcasei si refacerea cadranului. Nu va fi usor dar va merita. :wink:
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Pozele nu reflecta deloc munca care a fost depusa pentru repunerea in functiune a acestui ceas.
Mecanismul a avut jumatate din parghii lipsa,roti rupte-inclusiv rotile de la cronometru-balansul scos complect din toti parametrii,etc.A petrecut la mine cca 8 luni pentru a reusi sa-l punem in functiune.Refacerea cromului s-a pus in discutie,dar este o loterie,avand in vedere posibilul continut ridicat de aluminiu din materialul carcasei,fapt care ar putea duce la deteriorarea completa a carcasei in cazul incercarii de recromare,asa ca pana la gasirea unei solutii sigure este de preferat sa ramana asa.Cat despre cadran,rescrierea acestuia probabil ca se poate face.Intrebarea este daca este o solutie buna sau nu.Aceste ceasuri sunt atat de rare,incat asa cum se vede in poze,valoarea acestuia poate ajunge la .......nu am sa spun decat cu acordul proprietarului :lol: :lol: :lol: :lol:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Si cand ma gandesc ca acum vreo 2 luni s-a licitat in UK varianta militara cu Lemania 15 TL (cu cadran negru) cu ax balans si unul din arcurile lamelare rupte si cu capac lipsa cu ~250 lire :mrgreen:
Oricum s-ar putea incerca o rhodinare, cu cromarea au mai patit-o si altii 8)
dandsoo
Membru Special

Mesaj de dandsoo »

Ceasul este un Tissot 33.3 aceasi varianta ca si Omega 33.3 pe cand cele doua companii erau unite si vine echipat cu un Lemania 15 TL.
Au fost mai multe variante de cronografe inclusiv cu versiunea cu Lemania 15 flyback, monopusher 15CHT etc.

Avand in vedere valoarea sentimntala a ceasului nu am de gand sa umblu prea mult la el. Risc ca facand rodinare sau cromare a carcasei sa o deteriorez si mai mult si nu vreau acest lucru. Carcasa originala din cate am citit avea la exterior un fin strat de crom-unele variante sau de aur.
Cadranul o sa ramana neschimbat, in nici un caz nu se pune problema rescrierii avand in vedere ca cel putin la noi nu exista aparatura dar nici nivelul de expertiza necesara pt acest lucru, rar am vazut rescrieri reusite la cadrane de acest fel chiar si in afara.
Am reusit sa fac rost de un cadran nos pt acest ceas, insa diferit de original, fara telemetru si cu alte inscrisuri insa am decis sa pastrez ceasul ,, as it is,, doar sa il conserv.
In privinta pieselor....aici e o poveste lunga, intr-un final am gasit ce imi trebuia in Brazilia si Australia la doi colectionari privati care au avut amabilitatea sa ma ajute. In lunga cautare de piese am gasit diversi dealeri care aveau multe piese insa unii cereau comanda minima 250 USD, altii nu trimit in Romania.. Am gasit inclusiv balans de la un Omega 33.3 insa suma ceruta era de 350 Eur
Am decis sa conserv ceasul cat mai bine si sa il pastrez asa cum este. Cel mult as vrea sa fac rost de niste indicaatoare originale..am gasit un ceasornicar in Elvetia specializat in mecanisme Lemania care are un stoc de piese , cadrane si indicatoare insa din pacate nu raspunde la telefon.
Este un ceas drag mie, ce a apartinut bunicului meu, purtat prin razboaie...trecut prin comunism, purtat de mine cand am dat admiterea in liceu, este un ceas extrem de rar, cu un mecanism la fel de rar, functional in parametrii intr-o stare bunicica-se putea si mai rau dar si mai bine.
Valoare lui de piata...greu de spus undeva la nivelul unui SeaDweller 1665/ 5513 Gilt, nesemnificativa pt mine.
Ceaa ce ma bucura este faptul ca ceasul merge, relativ bine.
Tot ce e de facut e sa ii gasesc o curea vintage/ shel cordovan tip bund sa il pot purta ocazional.
Multumesc pt interesul acordat acestui ceas.
Imagine Imagine
Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Aratatoarele chiar nu ar trebui sa fie o problema. Puteti fi sigur ca nici Lemania (Tissot sau Omega) nu si le fabricau singuri.
Se pot gasi seturi cu configuratie corespunzatoare. Important e ca dimensiunile sa corespunda (lungime si diametrul bucsei).
Inca odata felicitari ptr ceas.
eda2k

Mesaj de eda2k »

Bună ziua,

Postez și eu ultima mea achiziție, umilă (față de ceasurile postate aici): Seiko SLL013 HEQ+PC, mecanism 8F32-0049, brățară și carcasă din Titanium, WR 10 BAR, SH.

Poze :

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine[/quote]

Până acum, singura „hibă” este că nu am putut să-i fixez exact limba minutelor pe cadran. ( adică când ajunge secundarul la 00 să arate exact limba minutelor în dreptul semnului, ori e puțin la dreapta, ori puțin la stânga). Secundarul este setat din fabrică exact.

Toate bune !
Scrie răspuns