Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
nihilx

Re: Ultima achizitie

Mesaj de nihilx »

Salutari,

Pregateam review-uri pentru mai multe ceasuri, o sa emit intr-un topic dedicat cateva pareri de neavizat si o colectie de referinte bibliografice, interesante zic eu.

Calibrul este 751, mai multe informatii despre el pot fi gasite AICI (este un fisier PDF care se va descarca automat) sau AICI.
Imi permit sa citez din RANFFTdescrierea familiei 750-751-752, deja amintita de Gabi1:

Features
automatic
sweep second
day
date: quickset by repeated pulling the crown

750: 17 jewels, day/date
751: 24 jewels, day/date, chronometer
752: 24 jewels, day/date

Referinta exacta a ceasului este 168.029 iar dupa serial (chronomaddox) pare a fi asamblat in 1967. Mai multe informatii despre Constellation-urile anilor '60 pot fi gasite AICI (un alt PDF interesant).

Liste aproape complete cu accesorii pot fi gasite AICI (catarame) si AICI (bratari) - tot fisiere PDF, se afiseaza in browser.

Bezel-ul (zimtat, specific referintei .029 - "fluted") si cadranul sunt din aur alb, restul carcasei din inox. Setarea datei se face prin tragerea succesiva a coronitei in pozitiile 1-2-1, mecanismul nu are functie hack.

La pagina 7 a ultimului PDF citat anterior gasim si bratara pe care am cautat-o la un pret decent din octombrie incoace: "While most stainless and gold capped watch heads left the factory as watch heads with leather straps, the 1040/518 bracelet was a popular add-on at point of sale". N-am gasit din pacate chiar ce cautam, inca imi trebuiesc end-links-urile potrivite (518), bratara aceasta fiind cumparata cu endlinks-urile 131. DIferenta este de 2 mm si sincer nu ma deranjeaza foarte mult :).
In general il purtam pe cureaua din poza, cu o catarama originala Omega dar referinta moderna, nu vintage.

Acum nu-mi mai ramane de facut decat sa definitivez odata tentativa de review, care va contine multe poze.
nihilx

Mesaj de nihilx »

N-am mai putut edita mesajul, imi cer scuze pentru dublul post:

@Gigel113: Superb Sinn, felicitari pentru achizitie!

Trebuie insa neaparat sa-ti iei si un Speedmaster :D Ca sa te impulsionez, pun o poza reprezentativa cu 3570.50-ul din dotare (neaparat hesalit, atat pentru "autenticitate" cat si pentru satisfactia de a indeparta zgarieturile fara efort cu putin polywatch sau pasta de dinti - a se observa semnul de la ora 20:00 pe care acum l-am scos in 15 secunde):

Imagine
gigel113

Mesaj de gigel113 »

nihilx scrie:N-am mai putut edita mesajul, imi cer scuze pentru dublul post:

@Gigel113: Superb Sinn, felicitari pentru achizitie!

Trebuie insa neaparat sa-ti iei si un Speedmaster :D Ca sa te impulsionez, pun o poza reprezentativa cu 3570.50-ul din dotare (neaparat hesalit, atat pentru "autenticitate" cat si pentru satisfactia de a indeparta zgarieturile fara efort cu putin polywatch sau pasta de dinti - a se observa semnul de la ora 20:00 pe care acum l-am scos in 15 secunde):
Cumva am impresia ca nu vrei sa-mi usurezi viata :lol: .
Clar, Speedmaster-ul ramane pe lista scurta de achizitii. Oscilez intre versiunea clasica si fie ceva modat, fie un Alaska Project 311.32.42.30.04.001 ... Dar am cam epuizat bugetul de inceput de an, asa ca va trebui sa mai astepte un pic, poate chiar un pic mai mult :lol: .
ate14

Mesaj de ate14 »

Astept cu nerabdare sa vad pacatosul in realitate.
Sa te bucuri de el!
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
supliciu

Mesaj de supliciu »

Bravo!Foarte frumos JLC-ul.

ps:Cand se da click pe poza vi se acceseaza toate pozele de pe flickr,inclusiv cateva de familie. :|
adl

Mesaj de adl »

Felicitari pt JLC!
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

bar scrie:Din Germania cu aprox. 740 euro de pe amazon ( sper să nu fiu acuzat de reclamă).
puteai gasi si in Romania

chiar recent am gasit una similara(dar cu 2 gauri) si cu carcsa un pic mai frumoasa, mult mai ieftina, 200 Euro last price...dar mi s-a parut scumpa pt ceva recent....am fost la un pas sa o iau pt ca imi placea, dar pretul m-a dat inapoi stiind ca daca mai pun inca 200 iau ceva vechi cu valoare.
Dar de frumoasa e fff frumoasa. Mie mi-a ramas gandul la ceea am vrut sa cumpar, dar stiam ca sunt bani pierduti si n-am luat-o. Problema la aceste pendule e mecanismul..au un mecanisn atat de mic si firav in comparatie cu cele vechi...
E pe sufa, nu? nu pe nylon.
nihilx

Mesaj de nihilx »

Superb JLC-ul felicitari pentru achizitie!

Am avut ocazia sa ma joc cu unul la un prieten. Diametrul OK chiar si pentru incheieturi mai firave, pare un pic cam inalt in mana dar la incheietura mi s-a parut comod, in special datorita formei carcasei. Sunt curios daca incurca cele trei coronite la o purtare zilnica...
adilungu

Mesaj de adilungu »

Foarte frumos !!!!
emanuelcrina

Mesaj de emanuelcrina »

Foarte frumos JLC-ul.
Sa te bucuri de el.
it's nice to be important but is more important to be nice
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Un ceas pe care il caut de foaaaarte multa vreme:

FELCA GOLDEN SANDS AUTOMATIC 36000 BpH (AS 1920)

Imagine
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

tissot twotimer
Imagine
alexceas

Mesaj de alexceas »

ultima achizitie...cureaua
Imagine
Imagine
"Nu cred in nimic, dar iau in considerare totul."
Imagine- - - - - -Imagine
andrei.ionut

Mesaj de andrei.ionut »

...si eu la fel..o bratara super engineer II :D
Imagine
Aurel

Mesaj de Aurel »

andrei.ionut scrie:...si eu la fel..o bratara super engineer II :D
Foarte frumoasa bratara ! Ce latime are la anse?
Scrie răspuns