Pregateam review-uri pentru mai multe ceasuri, o sa emit intr-un topic dedicat cateva pareri de neavizat si o colectie de referinte bibliografice, interesante zic eu.
Calibrul este 751, mai multe informatii despre el pot fi gasite AICI (este un fisier PDF care se va descarca automat) sau AICI.
Imi permit sa citez din RANFFTdescrierea familiei 750-751-752, deja amintita de Gabi1:
Features
automatic
sweep second
day
date: quickset by repeated pulling the crown
750: 17 jewels, day/date
751: 24 jewels, day/date, chronometer
752: 24 jewels, day/date
Referinta exacta a ceasului este 168.029 iar dupa serial (chronomaddox) pare a fi asamblat in 1967. Mai multe informatii despre Constellation-urile anilor '60 pot fi gasite AICI (un alt PDF interesant).
Liste aproape complete cu accesorii pot fi gasite AICI (catarame) si AICI (bratari) - tot fisiere PDF, se afiseaza in browser.
Bezel-ul (zimtat, specific referintei .029 - "fluted") si cadranul sunt din aur alb, restul carcasei din inox. Setarea datei se face prin tragerea succesiva a coronitei in pozitiile 1-2-1, mecanismul nu are functie hack.
La pagina 7 a ultimului PDF citat anterior gasim si bratara pe care am cautat-o la un pret decent din octombrie incoace: "While most stainless and gold capped watch heads left the factory as watch heads with leather straps, the 1040/518 bracelet was a popular add-on at point of sale". N-am gasit din pacate chiar ce cautam, inca imi trebuiesc end-links-urile potrivite (518), bratara aceasta fiind cumparata cu endlinks-urile 131. DIferenta este de 2 mm si sincer nu ma deranjeaza foarte mult
In general il purtam pe cureaua din poza, cu o catarama originala Omega dar referinta moderna, nu vintage.
Acum nu-mi mai ramane de facut decat sa definitivez odata tentativa de review, care va contine multe poze.