Heroes and villains

Aveti ceva de vinzare, sau vreti sa cumparati ?
ATENTIE la regulamentul de postare de pe aceasta arie !!!

Moderator: gherghin nicolae

Reguli forum
ATENTIE! Incepand de astazi 10.02.2010 nu se mai pot deschide topicuri noi decat pe sectiuniile dedicate. Anunturile deja postate se regasesc acolo (in caz ca nu le gasiti).
Scrie răspuns
andreylungu

Re: Heroes and villains

Mesaj de andreylungu »

razvyy scrie:
Alexandrion scrie: Ce s-ar fi intampat daca se deschidea coletul la Posta ? Ar fi fost facuta o constatare oficiala a obiectelor aflate in colet si ar fi fost mai usor de recuperat paguba.
Foarte corect. Considerati ca puteati returna coletul? NU. Pentru ca ati platit suma si ridicat coletul. Considerati ca va incadra intr-un articol din regulamentul postat, si va returna asa zisa suma mult reclamata. NU. Pentru ca sunt o sumedenie de lucruri ce nu depind de oficiul postal respectiv. Posibil sa fi fost expediat coletul exact asa cum l-ati primit. De unde sa stie ce se afla in colet si cu ce putea dovedi ca intradevar expeditorul a trimis obiectul respectiv?
Eu cred ca cei de la Posta ar fi spus ca ei nu au nicio vina ptr ca expeditorul aia a trimis... Asa oricine ar trimite colete goale, altcineva le-ar deschide la ghiseul postei si apoi ar solicita despagubiri sustinand ca obiectele au fost furate de angajatii postei... (poate dau idei infractorilor :)) ) Eu nu inteleg cu ce ar fi fost mai usor de recuperat paguba, ca doar nu au vazut angajatii postei si ce a pus vanzatorul in colet inainte de a il trimite

Si oricum nimeni nu sta dupa tine la Posta la coada sa te astepte pana desfaci tu coletul si verifici ce e in el... L-ai luat si operatorul deja preia urmatorul client, nu ii intereseaza pe ei ce ai tu in colet...
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Pai este foarte simplu. Odata constatate obiectele atunci toata vina cade in spatele vanzatorului si datoria de recuperare a banilor va fi tot a lui. Pentru ca eu trebuia sa primesc ceas si am constatat ca am sigurante auto.
M-ati intrebat ce as fi facut. As fi incercat sa imi recuperez paguba de la Posta, asta daca as fi avut dovezi. Nu pot sa ii imput vanzatorului plata. Asa gandesc eu problema.
Cat despre reclamatie ati vazut art 6.4.5. , niciodata sa nu aveti incredere in angajati. Ei incearca sa scape de problema cat mai simplu si mai rapid, cu flit.
andreylungu

Mesaj de andreylungu »

Inca ceva ce am uitat sa mentionez:
am cumparat si eu de la zaytsuca mai demult, nu am avut probleme, nu mai tin minte cum a ambalat coletul, insa eu personal, cand trimit colete, fie le ambalez in plic cu bule de aer cu SCRISUL MEU PE ELE (daca il desface cineva, va trebui apoi sa rescrie, iar eu pot dovedi ca s-a deschis prin faptul ca nu e scrisul meu, iar plicuri desfacuute si relipite nu sunt acceptate, deci riscul= 0), fie le impachetez in hartie alba si, la fel scriu pe ele, putand apoi demonstra la fel ca si in cazul plicului (in cazul in care se rupe ambalajul)... Prin aceasta modalitate nu cred ca se mai risca vreun angajat al postei sa umble in colete... Cel putin daca trimiteti in plic cu bule consider ca nu mai exista riscul de a umbla cineva in el !!!

Deci, daca a fost impachetat, verificati si scrisul de pe ambalaj daca este al vanzatorului... Si pe viitor incercati sa trimiteti in plic ! Exista si de marimi mai mari
Ultima oară modificat 16 Dec 2011, 23:22 de către andreylungu, modificat de 3 ori în total.
kazzaciov

Mesaj de kazzaciov »

Alexandrion scrie:Pai este foarte simplu. Odata constatate obiectele atunci toata vina cade in spatele vanzatorului si datoria de recuperare a banilor va fi tot a lui. Pentru ca eu trebuia sa primesc ceas si am constatat ca am sigurante auto.
M-ati intrebat ce as fi facut. As fi incercat sa imi recuperez paguba de la Posta, asta daca as fi avut dovezi. Nu pot sa ii imput vanzatorului plata. Asa gandesc eu problema.
Cat despre reclamatie ati vazut art 6.4.5. , niciodata sa nu aveti incredere in angajati. Ei incearca sa scape de problema cat mai simplu si mai rapid, cu flit.

Da, insa deschiderea coletului se poate efectua numai dupa ce cval rambursului a fost platita. Dupa ce plata s-a efectuat , posta nu mai poate returna banii, deci tot cu vanzatorul trebuie vorbit... Sau reclamatie la posta, plangere la politie, etc.

In continuare consider ca responsabilitatea expeditiei cade in datoria vanzatorului. Asimilati, va rog, aceasta situatie uneia in care obiectul a fost deteriorat la transport... caz in care tot cu vanzatorul trebuie negociat. In aceasta situatie tot cumparatorul ar fi vinovat?!?

Observati, de asemenea, mentiunile din contract referitoare la deteriorarea obiectului:

"2. cu cota-parte corespunzătoare greutăţii lipsă din valoarea declarată, pentru trimiterile
poştale depuse închise, care fac obiectul unui serviciu de trimitere cu valoare declarată;"
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Da, trebuie sa platiti rambursul mai intai dar dupa aceea va puteti lua de vanzator ca nu a trimis ceea ce trebuie, sau chiar daca a trimis nu a ajuns si sa va returneze banii. In cazul in care nu vrea, este clara reaua vointa.
In caz de stricaciuni se imparte paguba.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Razvan , in ultimii 4-5 ani au scumpit de cateva ori tarifele ! Daca tu ai inteles ca a scumpi inseamna 100% de fiecare data este o alta problema , eu nu am avansat nici un procent dar diferentele de tarif sunt reale - si aici nu m-am referit numai la coletarie(remarca era la balanta institutiei +/-) . Referitor la " Afirmatii gratuite " daca poti fi mai explicit cred ca te pot lamuri !

P.S Nu ma provoca , nu pot sa rad ( am buzele crapate )
kazzaciov

Mesaj de kazzaciov »

Alexandrion scrie:Da, trebuie sa platiti rambursul mai intai dar dupa aceea va puteti lua de vanzator ca nu a trimis ceea ce trebuie, sau chiar daca a trimis nu a ajuns si sa va returneze banii. In cazul in care nu vrea, este clara reaua vointa.
In caz de stricaciuni se imparte paguba.
Pai in aceasta situatie, cu ce difera deschidera coletului in oficiul postal de deschiderea coletului in masina?!?
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Deschiderea la oficiu poate fi transformat intr-un act oficial. In masina nu. Nu poate fi demonstrat.
kazzaciov

Mesaj de kazzaciov »

Pai da, insa nu tot cu vanzatorul trebuie sa ne tocmim?

Si plangerea la politie nu tot act oficial este? Am declarat acolo ca acel colet a venit fara continutul promis...

LE: eu sunt convins de faptul ca angajatele de la ghiseu tot catre reclamatie ne-ar fi indemnat, deci tot aceeasi chestie ca si plangerea la poltie ar fi...
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Daca deschideti coletul in masina nu puteti dovedi ca nu ati scos ceasul si nu ati pus altceva, dorind ulterior sa recuperati niste bani. Este o problema de martori si de cai oficiale.
Oricum, sperand ca dati de un politist intresat sa rezolve ceva, orice, va intreba unde ati deschis coletul si daca aveti martori ca la deschidere ati gasit siguranta auto. Daca nu, atunci cazul se complica. Ce trebuia sa fie in colet? Un ceas. Pai scrie Diverse. Siguranta auto este diversa. Case closed. :D
kazzaciov

Mesaj de kazzaciov »

Mda, si prietena mea a stat 3 ore in sectia de politie pt a recupera 300 de lei. Ce mai suma! Sa fim seriosi, nu vorbim de sume de mii de EUR...

Si oricum eu nu va inteleg - pe de o parte spuneti ca daca ati fi avut dovezi ati fi incercat recuperarea sumei de la posta, pe de alta parte afirmati ca "va puteti lua de vanzator ca nu a trimis ceea ce trebuie, sau chiar daca a trimis nu a ajuns si sa va returneze banii"...
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

kazzaciov scrie:Da, corect, mea culpa cu art respectiv. Noi am incercat la posta insa de acolo ni s-a spus de catre sefa oficiului postal ca doar expeditorul poate reclama, de aici am ramas cu aceasta informatie.
Revin cu completari: coletele NU se cantaresc la intrare in oficiul postal decat daca prezinta deteriorari ale ambalajului. Deci nu avem de unde sti cat cantarea coletul atunci pentru ca doamna Roxana nu l-a pus pe cantar cand l-a ridicat. E imposibil sa cantaresti sutele de colete care intra zilnic in posta. As mi s-a zis de catre diriginta, tot ea mi-a zis ca eu nu pot face decat o sesizare dar destinatarul trebuie sa faca plangerea si ce demersuri mai crede el de cuviinta.

Eu am depus azi plangere la politia economica, nu am plangerea pt. ca am lasat-o la ei dar am nota de inregistrare, se vede stampila lor insa.
Nu mi-am batut joc de dvs. (nu e genul meu) am fost pe cat se poate de serios cand am zis sa cautati in masina poate a cazut din greselala, pur si simplu nu mi-a venit sa cred ca a disparut ceasul...in fine, nu are rost sa insist pe tema asta.

Nicaieri in lumea asta vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru pierdere, daca va trimiteam un ceas de 1000 euro, atunci ce faceam? Pe ebay, ca tot am vb. de el, paypal despagubeste pe cumparator daca vanzatorul dovedeste ca a trimis coletul. A fost o discutie si aici pe forum unde vanzatorul, coleg de-al nostru, a fost in aceasta situatie.

http://i43.tinypic.com/20tqdn7.jpg

http://i43.tinypic.com/m9vyut.jpg

EDIT: faptul ca deschideti coletul in fata postariteti va da dreptul sa faceti plangere si sa aveti si matror in ceea ce sustineti. Atunci banii raman blocati la ei pana se rezolva cazul. Daca difera si greutatea atunci e clar ca cina e a celor de la posta. Daca ati deschis coletul in masina posta zice simplu ca dvs. vrei si banii si ceasul. Doar nu o sa isi invinuiasca angajatii...

EDIT: acum am vazut un nr. detelefon in josul chitantei unde zice de fapte de coruptie..nu stiu daca disparitia ceasului se incadreaza dar maine sun:)
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Gata inchei, ca sunt obosit. :)
Da, recuperam daca deschideam la posta. Pentru ca puteam sa ii demonstrez vanzatorului ca mi-a dat teapa.
Nu, nu puteam sa ii cer lui banii pt ca am deschis coletul in masina. Pot insa sa incerc sa recuperez de la posta paguba prin diferentele de greutate.
Eu va sustin sa faceti tot ceea ce este posibil sa va recuperati banii. Mie mi-au spart masina si mi-au furat portofelul. Stiam ca nu recuperez nimic si totusi am stat la politie cateva ore deci stiu cum este si imi pare rau ca prietena dumneavoastra a trebuit sa suporte asta. Sper din toata inima sa va recuperati banii.

O seara buna.
kazzaciov

Mesaj de kazzaciov »

Nu este chiar asa de simplu cu ebay - a se vedea si buyer protection-ul lor care este foarte bine pus la punct!

Bun, am inteles ca nu va asumati absolut nimic, niciun fel de pierdere, lucru de altfel pe de altfel care il anticipam (asa se desfasoara afacerile in Romania, d-aia la noi s-a inventat business planul fara riscuri). Iar daca cumva se intampla, ca de obicei altcineva este de vina... Iar faptul ca generalizati inseamna ca este si adevat ceea ce spuneti, nu?
Clipper

Mesaj de Clipper »

Alexandrion, parerea mea e ca insisti obsesiv pe treaba asta cu deschisul pachetului la posta, ce rezolvi cu asta daca il deschizi in fata lucratorului de la ghiseu? Omul in cauza poate sa spuna ca nu e treaba lui, daca primesti o caramida in loc de un ceas asta e situatia, omul nu are de unde sa stie ca trebuia sa fie acolo un ceas si nici nu poate sta ca martor esential in stabilirea locului sau persoanei care a comis frauda.
Scrie răspuns