Heroes and villains

Aveti ceva de vinzare, sau vreti sa cumparati ?
ATENTIE la regulamentul de postare de pe aceasta arie !!!

Moderator: gherghin nicolae

Reguli forum
ATENTIE! Incepand de astazi 10.02.2010 nu se mai pot deschide topicuri noi decat pe sectiuniile dedicate. Anunturile deja postate se regasesc acolo (in caz ca nu le gasiti).
Scrie răspuns
razvyy

Re: Heroes and villains

Mesaj de razvyy »

kazzaciov ne-a pus problema in brate si nu mai coopereaza. Dupa ce vad factura de la zaytsuca si foto cu inscrisele de pe coletul lui kazzaciov (ma rog, a amicei lui) ma pot pronunta. Pana atunci ramane o mare dilema. Cu datele pe masa 90% din mister este elucidat.
Edit (ca tot este activat): Pana atunci sunt simple presupuneri, pareri, banuieli, ipoteze, etc.
ate14

Mesaj de ate14 »

De seriozitatea lui Bogdan sunt convins ca nu ne putem indoi!
Si partea cealalta cred ca este la fel de nevinovata.
Insa la iubita Posta Romana lucreaza anumite personaje ce trebuiesc incadrate la categoria HOTI!
Am patit-o de doua ori!
1. curea de ceas de la Watchbandcenter, trimisa acum 3 luni, nu a ajuns nici pana azi, evident nici nu mai ajunge!
2. bijuterii Swatch luate din Olanda, acum un an, credeti ca mai ajung?!
Eu nu vreau sa mai aud de ei, prefer sa platesc mai mult la transport si sa stiu ca ajunge.
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Sunt la servici si am la mine numai factura pt. coletul 2 disparut. Cealalta pt. ceasul colegului kazzaciov e acasa. In amandoua cazurile a fost vorba de ceasuri seiko aviator, deci 250lei valoare 300-310 lei ramburs.
Am pus poza mare, scuze decalitate e facuta cu telefonul.

[IMG]http://i42.tinypic.com/27x0nd.jpg[/IMG]

Se pare ca nu merg pozele aici in topic, link:

http://i42.tinypic.com/27x0nd.jpg
kazzaciov

Mesaj de kazzaciov »

Buna dimineata!

Nici nu se pune problema sa nu cooperez – dar mai am si eu servici si nu pot sa stau conectat non-stop la forum.

Foto am doar cu declaratia de la politie si cu coletul, doar partea pe care scrie adresa expeditorului si, de asemenea, cred ca si dupa chitanta de plata a cval rambursului (oricum toate in momentul de fata sunt la politie, pozele fiind facute cu telefonul in sectie). Alte inscrisuri nu am, la posta sefa de post (sau cum s-o numi) ne-a transmis ca nu poate elibera avizul de expeditie, fiind secret postal acesta se poate elibera numai la solicitarea politie.

Daca dl Zait a mai intampinat probleme in trecut in legatura cu posta, corect mi se parea sa ne spuna din start si ne alegeam alta metoda de distributie (concret la Fan Curier costa 37 de lei cu tot cu TVA expeditia cu asigurare si ramburs, deci nu ar fi fost cu mult mai mult ca posta).

Eu nu acuz pe nimeni de teapa, departe de mine acest lucru (dupa cum se poate vedea si in postul meu anterior!), vreau doar sa rezolvam acest incident.

Si cum dl Zait nu i se pare corect sa „ramana pierdut”, nici noua nu ni se pare corect sa ramanem cu paguba si sa fim acuzati ca greseala este a noastra (in fond nu noi am expediat coletul). Asa il pot acuza si eu pe dansul ca greseala este a lui ca nu ne-a informat ca au existat probleme cu posta in trecut sau ca nu a ambalat bine coletul (sunt convis ca un colet extrem de bine ambalat, eventual pe sistemul „matrioska” ar fi prezentat un challange pt posibilul hot de la posta). De asemenea, diferenta dintre noi si dl Zait este ca dansul desfasoara afaceri cu aceste ceasuri si, ca in orice afacere exista si riscuri, care nu mi se pare normal sa fie imputate integral cumparatorului!

Si puneti-va si in situatia noastra (nu numai a dl Zait, inteleg ca afectiv ii tineti oarecum partea pt ca pe dansul il stiti iar pe noi nu ne cunoasteti), ati accepta pierderea integrala in calitate de cumparator!? Ati accepta sa vi se spuna direct ca vina e a voastra?!? Repet, nu noi am expediat coletul!

LE: din pacate nu pot posta poze direct pe forum iar site-urile de hosting poze imi sunt blocate, sunt la serviciu acum.

LE2:

Recitind comentariile, de-abia acum am vazut acest pasaj:

[quote="zaytsuca"]
kazzaciov- în discuţia cu dvs. sau prietena mi-aţi spus că a fost făcută plângere la poliţie şi eu v-am zis clar că aştept rezolvarea lor, iar în mailul următor mi-aţi scris citez:"Nu am facut plangere impotriva ta la Politie, poti sa stai linistit, am vrut doar sa iti arat ca exista dovada faptului ca eu nu am primit ceasul, ceea ce ai cerut in mailul anterior."
[/quote]

V-am scris acel comentariu pt ca dvs ne-ati spus in mailul precedent:

„Eu nu iti pot trimite bani pentru simplu motiv ca stiu ca ti-am trimis ceasul si nu am nicio dovada ca tu nu l-ai primit si acum incerci sa ramai si cu banii si cu ceasul.”

In ultimul mail de la Dvs ati reiterat aceeasi idee:

„Eu acum nu am nicio dovada ca tu nu vrei si ceasul si banii si din acest motiv nu iti pot returna suma si nici da alt ceas.”

Si v-am si intrebat, de altfel, in ultimul nostru mail daca nu considerati ca plangerea la politie nu constituie o dovada clara asupra faptului ca noi nu vrem sa dam teapa. Intrebarea evident a ramas fara raspuns...

Acum imi spuneti ca Dvs ati platit acest ceas si ca nu vi se pare corect sa ramaneti cu paguba, cum ramane insa cu ceea ce ne-ati scris mai sus? de unde se vede clar ca singura Dvs retinere in a remedia incidentul este cea ca ne considerati tepari...
Ultima oară modificat 16 Dec 2011, 13:32 de către kazzaciov, modificat de 2 ori în total.
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

Inteleg supararea ambelor parti, dar topicul ar trebui sa ramana cat mai curat.
In aceste cazuri mi se pare corect sa se incerce o impacare directa partilor implicate, daca nu se poate se poate deschide un topic (desi nu cred ca ajuta la mare lucru), eventual Politie si abia cand nu mai este nici o posibilitate de rezolvare/intelegere sa se dea un calificativ persoanei in cauza, hero / villain.
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Daca Bogdan a ambalat corect coletul, atunci vina apartine exclusiv cumparatorului deoarece era obligatia lui (pentru siguranta lui) sa cantareasca coletul si sa il desfaca in fata ofiterului de la posta. Necunoasterea legii nu ne absolva de raspunderea ei. Daca dumneavoastra cumparati o masina si nu franati la timp este vina producatorului ca nu a spus ca trebuie sa folositi frana sa incetiniti ?

Bogdan, ai doua ceasuri furate, se poate afla foarte simplu unde este "afaceristul" pentru ca sunt sigur ca exista cel mult un angajat comun la cele doua expeditii. Mai mult ca sigur exista un angajat nou, care face avere.

Eu prefer sa ii ofer o adevarata aventura cumparatorului sa ajunga la bunul trimis, ambaland produsul respectiv in tone de banda adeziva si pungi. Sunt sigur ca nu odata am fost injurat de destinatar. :) Dar merita. Coletul ajunge bine si toti sunt multumiti la final.
roxana

Mesaj de roxana »

Buna,
Eu sunt persoana care a primit coletul gol - Epure Iuliana-Roxana din discutiile anterioare.
Mi-am creat astazi contul pentru a putea interveni pe forum daca va fi cazul.

Rugamintea mea este sa imi spuneti daca stiti cum pot rezolva o astfel de situatie.
Daca Politia isi va face treaba se va rezolva corect (atat timp cat eu am plangere, Bogdan are plangere, e clar ca problema e la Posta), dar pana atunci eu am banii platiti si bunul lipsa.

Din punctul meu de vedere in astfel de situatii expeditorul ar trebui sa isi asume si el o parte din pierderi, nu credeti ? Mai ales in conditiile in care a existat precedent.

Eu nu acuz pe nimeni de nimic - sa nu ma intelegeti gresit - vreau doar sa remarc faptul ca in cazul in care as fi cumparat un produs de la o firma de tipul celor care au participat la Black Friday astfel de probleme nu ar fi existat pentru ca acele firme isi asuma si ele pierderi in situatii similare acesteia, asa se fac afacerile.

Va multumesc pentru atentie!
O zi placuta va doresc.
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Firmele respective probabil isi asuma paguba ca o politica de a atrage clientii, cu toate ca ma indoiesc ca sunt chiar asa deschisi.
Nu puteti sa puneti pe cineva sa isi asume raspunderea asupra faptelor dumneavoastra. Pe bune acum, trebuia sa verificati. Nu numai pentru ca traiti in Romania si aici dispar flote, uzine si mai stiu eu ce, daramite un ceas, ci pentru ca era partea dumneavoastra din afacere.
Cat despre politie, imi pare rau sa va spun urmatoarele: in 2008 mi-a fost furat portofelul si cardurile au fost incercate la bancomate. Am sunat la banci am obtinut orele si adresele bancomatelor am dat toate detaliile la comisarul care a preluat cazul. Abia in 2010 a fost data inceperea urmaririi penale pentru AC (autor necunoscut) si acum o luna am primit scrisoare ca ei nu se mai ocupa de caz ca este prea putin important. Asa ca nu va asteptati la politia romana sa rezolve ceva.
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

În anunţuri eu am dat instrucţiuni, iar al 2-lea colet a dispărut după ce mi-aţi spus voi, nu înainte. Fiţi siguri că vă anunţam dacă erau probleme şi evitam această situaţie.

Dacă aveţi alte soluţii....
kazzaciov

Mesaj de kazzaciov »

Dle Alexandrion observ ca sunteti usor inversunat pe noi.

Haideti sa o luam in ordine cronologica:

Ref la argumentul Dvs cu necunoasterea legii, nu se aplica aici deci argumentul Dvs nu este valid.

La fel exemplul Dvs referitor la masina nu este valid – la masina avem un manual de utilizare, care prevede foarte clar cum anume functioneaza respectiva masina! Daca producatorul/vanzatorul nu pune la dispozitia cumparatorului manualul de utilizare (evident vorbim numai de masini noi aici), atunci intra sub incidenta producatorului/vanzatorului absolut tot ce se intampla cu masina respectiva! Sunt in jurisprundeta americana niste cazuri cel putin amuzante in care cumparatorii au castigat procese cu producatorii/distribuitorii pe tot felul de chichite ce nu erau pe deplin prezentate in manualele de utilizare/etichete/etc (inclusiv eticheta cu „atentie bautura fierbinte” de pe cafeaua de la un lant de fast-food-uri a fost pusa acolo tot printr-un incident similar).

De asemenea si modul corect de ambalare al coletului este o notiune foarte subiectiva... ce inseamna „corect ambalat” pt mine poate sa fie la 180 de grade fata de ce inseamna „corect ambalat” pt altcineva! Tonele de banda adeziva + multe alte obstacole ar insemna intr-adevar o „ambalare corecta” dpmdv. Cine s-ar obosi de la posta sa desfaca tonele respective de banda adeziva? In plus, mai mult ca sigur ar fi existat urme clare de desfacere al coletului si automat s-ar fi pus semne de intrebare din start, fara a fi nevoie de alte investigatii. Prietena mea nu a mai avut pana acum incidente cu oficiul postal respectiv, coletul nu prezenta urme de deschidere, deci totul parea ok.

Va intreb de ce considerati ca raspunderea ne revine integral noua?!? Ce argumente aduceti in sprijinul afirmatiei Dvs? Eu consider asa: este de datoria vanzatorului ca produsul sa ajunga la cumparator, eu asa stiam ca functioneaza in general comertul si se aplica oriunde in lume. Daca vanzatorul este aware de anumite disfunctionalitati ale canalului de distributie atunci este de datoria lui sa anunte cumparatorul! Este de datoria vanzatorului distributia, nu eu ca si cumparator sa fac distributie si sa verific canalele de distributie! Daca dlui Zait nu ii convenea expedierea prin Posta pt ca a mai avut experiente similare in trecut, noi eram perfect de acord cu orice alta varianta. Trebuia doar sa fim informati!

Daca dl Zait trecea urmatorea fraza in mailul catre noi (disclaimer daca vreti sa-i spuneti asa):

„Vezi ca am avut probleme cu posta (au existat in trecut situatii de furt din colete), daca vrei sa-ti trimit asa te rog sa verifici urmatoarele:
- Sa cantaresti coletul de fata cu lucratorul postal, daca nu este la fel ca pe avizul de expeditie nu-l ridica, da-i retur si instiinteaza-ma (eu imi recuperez banii pe asigurarea postei),
- Sa vezi daca nu cumva sunt urme de deschidere,
- Orice alte suspiciuni, returnati coletul cu incredere, eu imi recuperez banii in orice situatie de furt, deterioare, pierdere a coletului, etc.

Daca nu urmezi pasii de mai sus eu nu imi asum nicio responsabilitate!

Daca doresti livrarea prin posta iti pot trimite prin curier rapid, cu posibilitatea desfacerii coletului.”

Si noi nu urmam intocmai instructiunile puteam afirma „da, am fost idioti, e NUMAI vina noastra”! Dar asa ce vina avem noi?!?

Repet – puneti-va in situatia noastra – cum ati reactiona? V-ati resemna ca Dvs sunteti de vina si cu asta basta? Vi se pare normal ca intr-o relatie comerciala care implica doar incredere doar cumparatorul sa poarte tot riscul?!?

Referitor la carduri – ele trebuie blocate imediat, degeaba incearca hotii cardurile la atm-uri, ele vor fi retinute. Cam toate atm-urile au si camere de supravegere, probabil politiei ii era lene sa le verifice.

Tinand cont de toate cele de mai sus precum si de faptul ca dl Zait insusi a recunoscut ca el nu poate rezolva situatia pt ca nu are dovezi ca noi nu suntem tepari, consider de datoria dansului sa rezolve problema. Eu in acest moment sincer prefer ceasul, mi l-am dorit de la inceput iar pierderea pt dansul sa fim seriosi, nu este foarte mare! Repet, in orice afacere exista riscuri, nu este normal ca doar o singura parte sa le suporte integral!

Dle Zait, Gabi1 pe pagina 13 spunea ca ati mai avut probleme cu Posta, deci era de datoria Dvs sa ne informati, dupa cum am precizat mai sus! Ierta-ti-ma, dar degeaba spuneti ca pe Luna ati dat instructiuni, din moment ce nici in anuntul pe care vi l-am idicat in mail nu exista si nici pe mail nu ne-ati spus nimic!

Din punctul nostru de vedere, solutia v-am mai spus-o si in mail si am reiterat-o si in acest post.
Ultima oară modificat 16 Dec 2011, 15:23 de către kazzaciov, modificat 1 dată în total.
razvyy

Mesaj de razvyy »

Alexandrion scrie:Daca Bogdan a ambalat corect coletul, atunci vina apartine exclusiv cumparatorului deoarece era obligatia lui (pentru siguranta lui) sa cantareasca coletul si sa il desfaca in fata ofiterului de la posta. Necunoasterea legii nu ne absolva de raspunderea ei. Daca dumneavoastra cumparati o masina si nu franati la timp este vina producatorului ca nu a spus ca trebuie sa folositi frana sa incetiniti ?
Nu poti face o asa comparatie, pentru ca ceasul nu a ajuns la posesor sa-l 'conduca'..... Este total deplasata. Daca faci o comanda si se fura pe drum.... achiti masina? Asta era mai apropiata de realitate. :)

Vina nu apartine exclusiv cumparatorului. Uite, Zaytsuca nu a verificat daca greutatea CORECTA a coletului ii apare in factura. S-a pus acolo o greutate generica (0,100 gr.), cu putina atentie aparea greutatea reala, cantarita in fata lui. Eu am zis ca pana nu vad fotografii cu factura respectiv coletul cu inscrisurile de rigoare nu ma pronunt, insa din cauza unei neglijente nu mai poti proba mare lucru. Coletul putea fi foarte bine fraudat acolo si pusa greutatea de dupa frauda, pentru ca zaytsuca nu mai are o dovada clara a coletului.....

Pe de alta parte nu poti sa-l pui sa achite el coletul, pentru ca in ritmul asta poate scapa de ceasuri fara sa primeasca nimic in schimb.
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Verifica anuntul de pe forum si cel de pe ceasuridemana, ultima editare e din septembrie si acolo scrie ce trebuie facut.
Eu intreb pe fiecare client cum vrea sa ii trimit coletul, asa am intrebat+o si pe prietena dvs. nu eu aleg metoda de livrare ci voi cei care luati de la mine. Eu nu am ceface de aici, ma stiu cu diriginta postei si am fost la ea si am intrebat-o, nu am ce face.
Si nici de la voi nu se poate face nimic din moment ce exista semnatura voastra acolo. Mergeti si verificati daca la intrare in unitate coletul avea aceeasi greutate cu cea scrisa de aici de la Piatra.

O fi de datoria mea sa va trimti coletul, din moment ce a plecat de la mine eu nu mai am niciun control asupra coletului..nu pot eu fi responsabil ca cineva l-a furat iar voi nu ati verificat coletul atunci cand trebuia. Daca luati de la un necunoscut nu e normal sa ai urme de indoiala deci sa desfaci coletul acolo la posta?

Propuneti o solutie care sa impace si capra si varza, eu nu vreau sa existe dubii ca nu incerc sa rezolv situatia. Si nu e doar cuvantul meu impotriva cuvantului dvs. mai sunt cateva zeci de clienti care pot garanta ca nu imi bat joc de oameni si de banii lor.

Razvy, greutatea de 100g e reala...nu e pusa din burta. Eu pun coletele pe cantar nu postarita. Un ceas seiko cu bratara textila si cateva hartii atat cantaresc.
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Ok, poate comparatia cu masinile nu a fost cea mai fericita.

Totusi dl Kazzaciov, nu sunt inversunat pe dumneavoastra, departe de mine asa ceva. Dimpotriva imi pare rau ca a avut loc incidentul, si eu fac comert prin posta si imi imaginez ce poate insemna sa platesti ceva si sa nu primesti.
Totusi, dumneavoastra spuneti ca distributia era raspunderea lui Bogdan, si eu spun ca aveti dreptate. Si Bogdan a rezolvat aceasta parte cu succes. Insa, pentru ca nu a venit el, a trimis un intermediar, Posta Romana. Dumneavoastra inainte sa semnati trebuia sa verificati integritatea produsului, ca doar nu ati achizitionat o cutie, ati achizitionat un ceas. Asa se face oriunde. Dumneavoastra ati semnat de primire pentru un ceas fara ca sa verificati daca marfa este macar acolo. Unde este vina lui Bogdan aici ? Ca nu a mentionat in mail ? Pai si daca mentiona ca atat el cat si alti colegi au pierdut ceasuri cu fiecare din firmele de curierat din Romania, cu ce ati fi primit ceasul ? Cu microbuzul ? Si acolo se fura. Deci , raman la opinia mea, dumneavoastra ati gresit.
Inca odata, imi pare rau de pierderea dumneavoastra dar, in opinia mea, pierderea este a dumneavoastra.
Iar politia stiu ca nu isi face treaba. Nici in cazul dumneavoastra nu ma astept sa o faca.
adl

Mesaj de adl »

ma bag si eu ca musca in lapte... intrucat am avut si eu o problema saptamana aceasta cu un coleg de forum caruia i-am trimis un ceas, dar care s-a rezolvat in urma dialogului!
de Bogdan nu pot sa spun decat cuvinte de lauda, este un om deosebit. Ce imi da mie de gandit este urmatorul fapt: cele doua colete au plecat de la acealasi oficiu postal si au ajuns pachete goale la doua oficii diferite (Bucuresti si Constanta daca nu ma insel)!? cred ca problema este la plecarea din oficiul de unde au fost trimise si nu la oficiile din tara, altfel ar fi prea mare coincidenta.
kazzaciov

Mesaj de kazzaciov »

Pe poza cu coletul, undeva in lateral apare un G = 0,125, presupun ca este vorba de masa.

Spuneti-mi, va rog, unde vedeti Dvs in anuntul de mai jos instructiuni?!?

http://zaytsuca.ceasuridemana.ro/seiko- ... 41063.html

Noi despre anuntul aceasta v-am informat! Daca Dvs acum faceti referire la ALTE anunturi sau ALTE posturi de pe forum, pe care nu ni le-ati adus la cunostinta este egal cu ZERO! Este ca si cum eu v-as vinde Dvs un produs defect, fara sa mentionez in conversatia cu Dvs sau in anunt ca este defect, iar, ulterior, cand ma contactati sa-mi spuneti ca este defect sa va spun ca defapt am mentionat pe blogul meu acest aspect...

Din pacate am mers pe incredere si recomandari, coroborat cu faptul ca nu am mai intampinat probleme cu oficiul postal respectiv.

In continuare consider ca este de datoria Dvs ca vanzator sa ne fi informat complet si corect si totodata este de datoria Dvs sa remediati incidentul aparut (cum de altfel presupun ca ar face orice om care desfasoara o astfel de afacere! credibilitatea si increderea se castiga nu numai prin tranzactii corecte ci si prin rezolvarea unor astfel de situatii mai putin placute ce este drept!). Eu v-am propus din start sa ne expediati un ceas nou sau suma pe care v-am trimis-o ramburs. In momentul de fata eu imi doresc ceasul mult mai mult decat banii. (oricum nu este vorba de o suma uriasa)

LE:

Dle Alexandrion este cu totul alta situatie expeditia prin curier - dupa cum stiti aici se poate instructa ca pachetul poate fi deschis de fata cu curierul, prin posta se plateste apoi se verifica! Eu am fost cumparator de buna credinta si in continuare nu vad argumente in sprijinul afirmatiei Dvs - eu v-am adus, astept si de la Dvs.
Scrie răspuns