Ceasuri abuzate

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
mariusster

Ceasuri abuzate

Mesaj de mariusster »

Probabil acest subiect ar fi fost mai nimerit la ceasuri outdoor; ba chiar mai mult, este posibil sa starnesc resentimente bine-meritate printre colegii de forum, insa ascultati-ma pana la capat va rog:
Unul din ceasurile mele de weekend a suferit astazi un accident oarecum minor care mi-a dat ideea acestui topic:
In timp ce-mi exersam talentul in a lustrui o bucata de lemn cu un lac pe baza de plante, am uitat pur si simplu ca port ceas.
Viteza rotii de pasla si darnicia mea in umezirea ei s-au asigurat ca orice obiect pe raza de vreo doi metri a primit o portie sanatoasa de lac.
Drept urmare m-am trezit cu ceasul plin de stropi uscati de lac...
In timp ce cautam o solutie la problema asta, mi-a venit alta idee: ce-ar fi sa nu-l curat ? Este un ceas comun, purtat in cele mai nepotrivite situatii, asa ca ce-ar fi ca fiecare cicatrice de pe el sa-mi aduca aminte de ceva ?
Ceasul este un Casio PAS410 foarte drag mie dealtfel, pe care-l port aproape la orice iesire in aer liber, singurul ceas cu care fac dus. Probabil e de vina si pretul sau, insa cert este ca nu-i acord aceeasi grija ca si celorlalte achizitii.
Mi-ar placea ca prin acest topic sa smulg si alte confesiuni ale colegilor de forum, insotita de poze care-mai-de-care mai sadica :twisted:
cnd

Re: Ceasuri abuzate

Mesaj de cnd »

Pai sa pui si o poza sa vedem impricinatul :D
mariusster

Mesaj de mariusster »

Din fericire a lacul a fost vegetal, asa ca a iesit dupa un frecus cu putin sapun :)
n-am avut inspiratia sa-i fac o poza inainte.
razvyy

Mesaj de razvyy »

Campionul cred ca-s eu. Am abuzat de un ceas cum nimeni nu a mai facut. Un Casio Edifice a trecut prin tot felul de torturi: am vrut sa masor o temperatura cu el intr-o noapte si a ramas inghetat peste noapte (erau cca -12 gr.C, am zis ca-i mai frig de atat si am uitat de ceas), extraordinar de multe zgarieturi pe bratara si cristalul mineral (purtat la unele lucrari la care a fosrt necesara spargerea unor pereti din beton), praf, vibratii de tot felul (scule prcutoare cu energii de percutie incepand de la 2,7J...4J... 8,5J 12J ...si terminand cu 27J), apa termala cat cuprinde, aburi, camp electromagnetic cu valori care depasesc in unele cazuri 15 kV/m respectiv 4mT), lazuri de exterior (cires, nuc mediu si stejar, daca are importanta nuanta :) :) ), deruginol, bronz, vopsele alchidice pt metal, lemn, perete.... Pilitura de la polizorul unghiular, spalaturi in diluant, vopsele lavabile, ciment (asta a facut cea mai buna priza pe bratara si capac!!), glet sau praf fin rezultat in urma slefuirilor repetate, am mai uitat ceasul in soare anul trecut, s-a incins foarte tare (cred ca peste 55 gr. C), astfel incad am crezut ca voi avea probleme cu display-ul ceasului. Scapat din mana de cateva ori, insa nu de la inaltime mai mare de 1,2-1,5 m.

Si... ce este mai important, desi greu de crezut: FUNCTIONEAZA in continuare.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
cnd

Mesaj de cnd »

Wow :shock:
razvyy

Mesaj de razvyy »

Este singurul ceas cu care mi-am permis sa lucraz pe mana. Am vazut ca rezista, l-am purtat in continuare. In trecut mai lucram cu un Seiko automatic, foarte robust si ala. Imi doream un G-Shock, insa nu cred ca rezista mai bine la cele descrise de mine decat acest Edifice.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
mihai20

Mesaj de mihai20 »

pozeeeeeeee. cred ca toti suntem curiosi sa vedem cum mai arata ceasul dupa atatea materiale cu care a luat contact
razvyy

Mesaj de razvyy »

Imagine
Imagine
Imagine

Imagine

De acum incep fotografiile cu urmele lasate:

Imagine

Am mai gasit urme de lazura (cires si stejar mediu :) )
Imagine

...urme de vopsea pt lemn, intre cristal si carcasa, intre orele 4 si 6:
Imagine

Cristalul mineral..... zgarieturi fara numar, de lungimi si adancimi diferite:
Imagine

Marele raspuns: " Still working"
cnd

Mesaj de cnd »

Hehe asta da ceas rezistent :p
Scrie răspuns