OREX - Made in Romania

Ceasuri Romanesti si pentru Romania
Scrie răspuns
Bebe

Re: OREX - Made in Romania

Mesaj de Bebe »

Mi-am adus aminte ca am in casa un Orex. L-am pus in functiune si am constatat ca ramane in urma. In prima zi -50s/24h si pe urma cam -20-30s/24h. Are geamul crapat la orele 7 si 8 si ceva mizerie pe cadran.
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

geamul se schimba la orice ceasornicar. tot la el trebuie sa-i faci si o revizie, curatare si ungere, si pe urma se poate purta. nu are valoare materiala prea mare insa este facut in Romania si, probabil, daca l-ai gasit prin casa, are valoare sentimentala. cu stima, eugen
mnm

Mesaj de mnm »

Stimate Dom' Bebe....
Numai pentru faptul ca scrie Made in Romania pe cadran merita ce a a scris Dl. eugenbt , indiferent ca are mecanism Sea Gull sau sovietic (nu ma pricep la Orex-uri !).
Carcasa arata bine !
Homo suus fortuna faber est.
razvyy

Mesaj de razvyy »

Eu am un Orex mai urat decat al tau si sunt la a doua revizie. Maine scot ceasul, poate pun si eu fotografii.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
nvmoldovan

Mesaj de nvmoldovan »

salut,

Dupa ce am citit forumul acesta am decis sa imi iau si eu un OREX, 19 rubine. maine ii pun poze

Cred ca ii trebuie o revizie deoarece ieri dupa ce l-am primit s-a oprit la un moment dat...
Unde as putea face o revizie in bucuresti?

Pot sa o fac si eu? cum invat sa o fac, pana acum am deschis numai ceasuri sa le schimb bateria:(

o zi buna
nvmoldovan

Mesaj de nvmoldovan »

nvmoldovan scrie:salut,

Dupa ce am citit forumul acesta am decis sa imi iau si eu un OREX, 19 rubine. maine ii pun poze

Cred ca ii trebuie o revizie deoarece ieri dupa ce l-am primit s-a oprit la un moment dat...
Unde as putea face o revizie in bucuresti?

Pot sa o fac si eu? cum invat sa o fac, pana acum am deschis numai ceasuri sa le schimb bateria:(

o zi buna
Bebe

Mesaj de Bebe »

Bebe scrie:Mi-am adus aminte ca am in casa un Orex. L-am pus in functiune si am constatat ca ramane in urma. In prima zi -50s/24h si pe urma cam -20-30s/24h. Are geamul crapat la orele 7 si 8 si ceva mizerie pe cadran.
Imagine
Pe al meu nu cred ca-l mai fac. Sa-l pun in functiune costa aprox 200 lei la o ceasornicarie din Bucuresti, plus carcasa care nu este din inox.
revizie fara inloc piesa 75
etalonat balans 35
geam plexi 35
2 telescoape 10
curea piele 36.5 => 65
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Asta e furt pe fata.Cum ar putea sa coste un service 200 lei,ptr.un ceas care bate spre 100 de lei?35 lei un geam de plexic?Cu siguranta a innebunit lupul!
Mihai P.
nvmoldovan

Mesaj de nvmoldovan »

Mihai P. scrie:Asta e furt pe fata.Cum ar putea sa coste un service 200 lei,ptr.un ceas care bate spre 100 de lei?35 lei un geam de plexic?Cu siguranta a innebunit lupul!

Am fost si eu la un ceasornicar cu Orexul nou achizitionat, rezultat: 135 revizie ungere etc, 35 curea piele, sigur ii trebuie ca l-a pus pe un aparat care arata cum bate...(nu stiu cum se cheama aparatul)
Acum poate daca ai un ceas de 2000 ron merita o astfel de investitie dar la unul de pana in 100 lei sigur nu...

exista pe undeva un manual cum se poate face aceasta operatie?mai am un Orex tot 19 rubine care nu merge si ma gandeam sa incerc sa il desfac eu , ca sa imi fac mana pe unul care stiu deja ca nu merge dupa sa il fac pe asta.

cei care au experienta cu mecanismul asta imi pot spune daca e complicat sau nu?

merci
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Cel mai bine pui intrebarea asta in rubrica "Intreaba ceasornicarul",daca va avea timp si bunavointa este posibil sa te ghideze Claudiu,proprietarul acestui site,care este din cate stiu eu un foarte bun ceasornicar.Bafta!
Mihai P.
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Un ceasornicar o sa spuna asa:

Si la un orex cu 19 rubine si la un longines si la un patek ceasornicarul o sa fie la fel de atent, o sa faca exact aceleasi operatii deci de ce revizia la orex sa fie mai ieftina decat la un ceas mai scump dar cu acelasi tip de mecanism?

PS: am avut aceasta discutie cu un ceasornicar, pe de o parte il inteleg si pe de alta parte ma gandesc serios sa nu tin ceasurile care nu le port curent mai mult de 1-2 ani tocmai pentru a evita reviziile:)
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Daca am merge pe teoria asta,fie unele ceasuri nu ar mai exista(s-ar fi aruncat de mult),fie ar disparea o multime de ceasornicarii cu tot cu ceasornicarii din ele si cu sculele lor cu tot,prin faliment bineinteles.Nu poti lucra doar ptr.cativa oameni care ar avea ceasuri scumpe,solutii cred ca exista ptr.orice fel de ceas.Probabil nu a intrebat ceasornicarul si doar a citit lista cu preturi.
Mihai P.
nvmoldovan

Mesaj de nvmoldovan »

Mihai P. scrie:Daca am merge pe teoria asta,fie unele ceasuri nu ar mai exista(s-ar fi aruncat de mult),fie ar disparea o multime de ceasornicarii cu tot cu ceasornicarii din ele si cu sculele lor cu tot,prin faliment bineinteles.Nu poti lucra doar ptr.cativa oameni care ar avea ceasuri scumpe,solutii cred ca exista ptr.orice fel de ceas.Probabil nu a intrebat ceasornicarul si doar a citit lista cu preturi.

eu nu am intrebat ceasornicarul ? ba da i-am prezentat ceasul :) si m-am razgandit cand a zis pretul :)))

acum daca as putea sa fac eu revizia zr fii minunat, in primul rand as invata ceva frumos si as putea sa imi mai iau ceasuri mai vechi
sicone

Mesaj de sicone »

despre curatare si ungerea ceasurilor gasesti pe youtube o gramada unele foarte detailate si cu citeva scule poti sa faci treaba asta singur
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Trebuie sa-,i revizuiesc preturile!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Scrie răspuns