Ceas automatic la 1500 ron

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
wolf.blue

Re: Ceas automatic la 1500 ron

Mesaj de wolf.blue »

bridgestone scrie:
wolf.blue scrie:Oare cat ar costa ceasul acesta? http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 525-1.html
Iti spun eu este 3400 ron la Khulto unirii!
Si are un mecanism bun dar care costa 70 de euro!!! Ce are asa special? Mi-a placut si ma gandeam sa-l iau tocmai in ideea ca are un pret acceptabil. Multumesc pentru raspunsuri!
stofarius

Mesaj de stofarius »

Buna ziua,

Ca sa nu mai deschid alt topic, prefer sa postez aici "enigma" mea: ce parere aveti de urmatoarele de 2 ceasuri, ambele pe la aproximativ 2 000 ron:
- Tissot Le Locle Automatic - 2300 RON
- Hamilton viewmatic - 2100 RON

Pe ambele le-am vazut azi in AFI, ambele au acelasi mecanism ETA 2824-2. Personal as fi preferat un mecanism ETA 2892 sau un Valjoux 7750 dar e cam imposibil sa gasesc asa ceva in acest buget.
Am mai avut o tentativa acum cateva luni sa iau un ceas mai scump dar atunci am ales sa mai platesc anticipat la credite si am zis sa iau ceva mai ieftin :)

Multumesc!
saphire

Mesaj de saphire »

stofarius scrie:Buna ziua,

Ca sa nu mai deschid alt topic, prefer sa postez aici "enigma" mea: ce parere aveti de urmatoarele de 2 ceasuri, ambele pe la aproximativ 2 000 ron:

Pe ambele le-am vazut azi in AFI, ambele au acelasi mecanism ETA 2824-2. Personal as fi preferat un mecanism ETA 2892 sau un Valjoux 7750 dar e cam imposibil sa gasesc asa ceva in acest buget.
Am mai avut o tentativa acum cateva luni sa iau un ceas mai scump dar atunci am ales sa mai platesc anticipat la credite si am zis sa iau ceva mai ieftin :)

Multumesc!
Preturile sunt mari la noi in magazin,nu se merita,gasesti si 2892-2 sau 7750 la 2000-2500 ron dar SH.
Imagine
stofarius

Mesaj de stofarius »

bridgestone scrie:
stofarius scrie:Buna ziua,

Multumesc!
Preturile sunt mari la noi in magazin,nu se merita,gasesti si 2892-2 sau 7750 la 2000-2500 ron dar SH.
Adevarat, banii care ii dai in RO pe un Tissot Le Locle Cronograph, ii dadeai pe un Longine Master Automatic afara :). Sunt inca nehotarat, fie cumpar din RO daca gasesc ceva ok dpdv pret/performanta fie mai astept cateva saptamani/luni pana mai plec afara si rezolv problema. Pe ebay as gasi acel Tissot la 400 euro...
Razvee

Mesaj de Razvee »

Stofarius, la ambele modele poti cauta sau chiar cere direct si deschis reduceri. O sa fii surprins sa vezi ca se poate obtine macar un 10-15% reducere la orice ceas. Cel putin la BB functioneaza.

Intre cele doua as alege Hamiltonul.

Si apropo de ceasuri noi, convenabile ca pret, colegul ate14 a achizitionat chiar din AFI un Hamilton cu ETA 2895, la vreo 1300 de lei parca, acum cateva luni. Ii poti cere mai multe informatii. Ceasul respectiv:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 86&start=0
stofarius

Mesaj de stofarius »

@Razvee: multumesc pentru raspuns si sugestie. Simpatic ceasul, iar dpdv pret mi se pare afacere f buna, la doar 1300 RON. La Cellini nu ofereau reduceri , am intrebat (aveau Tissot-ul) iar H-ul l-am vazut la Kuhlto, au zis ca nu dau la acel ceas pentru ca e ieftin. Dadeau 10% la Tissot Le Locle Cronograph, dar tot era prea scump cu ce am gasit in concediu.

Multumesc,
Marius
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

Ca sa nu mai deschid un alt topic asemantor postez aici. Sper sa nu deranjez pe nimeni.

Mai bine nu intram pe site-ul asta! :mrgreen:
Dar am intrat. Si chiar de mai multe ori. :oops:

Problema mea:

Caut un ceas.
Sa fie frumos, bun si bineinteles ieftin.
Acum ca m-am convins ca nu exista, caut unul pe care mi-l recomandati ca fiind fiabil, sa poata fi purtat la costum si cel mai important sa mi-l port permite. As prefera sa nu treaca de 1500 dar cred ca o sa trebuiasca sa mai pun ceva asa ca mai pot merge la nevoie pana spre 2000.
Prefer automatic, dar poate fi si mecanic.
Am incheietura de aprox 18,5 cm deci nu trebuie sa fie un ceas prea mare. Cu toate ca Orient Mako I nu m-a deranjat in nici un fel.

Ca idee imi plac:
Atlantic Worldmaster Big Original (am vazut ca sunt persoane care nu agreeaza marca. Modelul acesta imi pare superior dar sunt profan. Problema este ca nu am gasit nici unul sa vad cum imi vine la mana.)
Hamilton JazzMaster (mai multe medele, sau mai exact cate ceva de la mai multe modele)
Orient 60th Anniversary (am vazut unul la Vanzari, dar a trebuit sa puna colegul Sicone pretul cu care l-a luat el, sa ma faca sa mi se pare scump :) )
Doxa Tholos (nu cred ca mai este pe la noi)

Am vazut ca unii dintre voi mai stiti de cate o oferta. Atata timp cat sunt la etapa de documentare, orice parere/idee este binevenita.
Egalitate nu există decât în matematică!
Zar

Mesaj de Zar »

Din ce ai enumerat mai sus personal optez pt. Orient-ul aniversar, e singurul mai deosebit. :wink:
AR1070-56E
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Ca si colegul Zar as opta si eu pentru Orient 60, iar vis a vis de pret nu este mare avand in vedere ca se gasesc greu iar 1.600 ron a fost pretul lui la raft. De asemenea avand in vedere ca le-am avut pe amandoua, cel SS este cel mai frumos. Important este sa arate bine. Ai putea sa te uiti si la Seiko Spirit sau Seiko Cocktail, au niste modele care se incadreaza in banii tai.
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

Stiu ca le-ai avut pe amandoua, acum ceva timp in urma am discutat, dar cautam SS.
Imi plac ca aspect modelele indicate, dar Spirit este putin cam mic cred 37 mm din ce am vazut, iar Cockteil mai gros decat imi doresc 13 mm.
Momentan port un ceas care are 39 mm fara coronita si mai mic de atat nu imi place.

In concluzie mi-as dori ceva intre 39-42 mm si daca se poate pana in 10 mm grosime.

Multumesc pentru idei.
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Daca il iei pentru costum, atunci 42 mm poate fi mare. Eu zic mai bine sa te duci sa probezi putin in magazine ce ar insemna un 37 mm pe mana si atunci abia poti spune ca nu merge.
De exemplu eu port un Omega de 36 mm zilnic la costum, si ca si tine, initial am zis ca este mic. De fapt acesta este ceasul de costum, si vine si foarte bine la manseta.
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

In seara asta, am avut ocazia sa probez Doxa Tholos si am constat ca e mic si el.
Vazusem niste poze, aici pe forum si ma incanta, dar nu mi-a placut ca e mai mic decat credeam si straluceste ca si Mido Baroncelli.
Imi place Orientul pentru dimensiunea lui, Atlanticul pentru cadran (imi plac limbile si faptul ca are orele pare) si mecanismul ETA 2893-3 de pe Hamilton Traveler GMT II. Ca naiba. :x
Razvee

Mesaj de Razvee »

Dintre ceasurile selectate, mergi pe Hamilton.
Un model care cred ca s-ar potrivi cerintelor si exista in buget este H38511553. Sau un Hamilton cu armare manuala – la vreo 400 de euro: H69619333. Sau putin sub 500 de euro: H39515733. Colegul Ate14 a cumparat de la BB recent un Hamilton cu 2895, la vreo 1300 de lei daca retin eu bine. N-ar fi exclus sa se mai gaseasca o oferta similara.

O idee generala – poate se gaseste vreun ceas cu calibrul Valgranges A07.161 – este mai amre in diametru, calibru solid, are si rezerva de mers. Exista in Longines (doar pre-owned pe la 500 de euro) sau in Junkers ori Zeppelin, cu putin noroc se poate gasi de nou.

Alte cateva sugestii:

Dugena Premium Alpha 1 Ref 70 000 44, calibru PUW560, safir, 5atm, 39mm diametru, 8mm grosime, editie limitata la 50 de exemplare, 590 euro

Un Louis Erard 69 257 AA 01 M sau altul: http://www.watch.de/english/louis-erard ... e-u-1.html

Arunca un ochi si la un Epos de genul EPK-012 / 11-11005-203. Sau EPK-046 / 11-12023-906 cu 2892-A2.

Succes!
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

Din ce am vazut in fuga, primul Hamilton este quartz, al doilea are 44 mm iar al treilea mi se pare ... cred ca insipid ar fi cuvantul potrivit (spun asta cu riscul de a fi blamat de iubitorii genului, dar fiecare cu gusturile lui).

Cu Louis Erard am mai cochetat la un momentdat si este de luat in calcul.

Si Epos imi place.

Ar fi in cursa, fara ca aceasta sa fie si ordinea in care le-as pune:

a) Orient 60th Anniversary - http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 755-1.html - doar pre-own :( ;
b) Louis Erard Heritage - http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 28-10.html - mi-ar fi placut culoarea aceasta de cadran cu bratara, dar nu cred ca se gaseste varianta;
c) Epos - http://www.chrono24.com/en/epos/passion ... ndex-5.htm - are 43 mm;
d) Hamilton - http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/a ... /H32515135 ;
e) Atlantic Worldmaster Big Original 1888 - http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 451-1.html ;
f) Hamilton - http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/a ... /H32615135 - observ ca imi plac cu bratara (cred ca si pentru ca o curea care sa se potriveasca se gasete mult mai usor).

Hamilton - http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/a ... /H32656853 - stiu ca nu prea respecta criteriile mele :) , dar imi place.

Daca ati vrea sa le ordonati in functie de preferintele pe care le aveti mi-ar fi de ajutor.
Mowgli

Mesaj de Mowgli »

Epos (nebunie ori nu, imi place mult de tot) , urmat de Luis Erard.
Scrie răspuns