casio 2747
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
-
andrei2186
casio 2747
Mi-am achizitionat un casio 2747
http://www.japora-ceasuri.ro/ceasuri-ba ... p-960.html
Pe specificatia lui scrie ca rezista la apa 50m. Intrebarea mea este daca intradevar il pot baga in apa, din experienta dumneavoastra.
Multumesc
http://www.japora-ceasuri.ro/ceasuri-ba ... p-960.html
Pe specificatia lui scrie ca rezista la apa 50m. Intrebarea mea este daca intradevar il pot baga in apa, din experienta dumneavoastra.
Multumesc
Re: casio 2747
Nu e cazul de bagat intentionat in apa (scufundari/inot/baie/dus).
WR 50M e ''garantat'' doar pt. stropiri accidentale (spalat pe maini, ploaie etc).
WR 50M e ''garantat'' doar pt. stropiri accidentale (spalat pe maini, ploaie etc).
AR1070-56E
Capacul observ ca e prins in suruburi si nu infiletat. Casio are modele WR 50 metri cu capac care se infileteaza si, evident, asigura o etanseitate mai buna. Nu e cazul aici. Asculta sfatul lui Zar.
-
Alexandrion
Am un ceas Casio tot cu capac prins cu suruburi si niciodata nu l-am dat jos de la mana in apa, ba dimpotriva am actionat si butoanele. Ceasul functioneaza si in prezent (cumparat in 2006) fara nici o problema. Este un model Iluminator.
Totusi, daca nu va da mana in caz ca il stricati sa luati altul, mai bine nu riscati. Personal cred 99 % ca rezista sub apa.
Totusi, daca nu va da mana in caz ca il stricati sa luati altul, mai bine nu riscati. Personal cred 99 % ca rezista sub apa.
Fain. Care este rezistenta la apa?
-
andrei2186
Si eu am tot model iluminator. Ar fi ideal daca ar rezista la apa.
-
Alexandrion
Water resistant 10 bar. Daca tineti mortis fac si poze.
Casio-ul meu are doar 50 si fac dus cu el fara probleme. Dar capacul e cu filet. Nu stiam ca si la modelele cu suruburi se poate obtine o rezistenta chiar mai buna. Casio devine un brand tot mai respectat de catre mine.
Cu nici un ceas nu este indicat sa faci baie/dus decat daca folosesti apa rece.
Apa calda/fiarta ii ''topeste'' garniturile in scurt timp.
Apa calda/fiarta ii ''topeste'' garniturile in scurt timp.
AR1070-56E
Ma gandesc ca un diver rezista mai bine - totusi - avand in vedere ca si coronitele sunt pe filet, nu doar capacul.
Nu. Apa calda/fiarta afecteaza garniturile oricarui ceas. Diver-ul (si practic nici un ceas) nu este conceput sa-l folosesti in apa cu temp. ridicata. Efectul este ca se incinge metalul - cel mai bun conducator termic - iar garnitura e din cauciuc, consecintele sunt deductibile. Ia in calcul ca apa din mare, ocean etc. este rece. 
AR1070-56E
-
Alexandrion
Zar, nu vreau sa te contrazic dar , eu nu fac baie in apa fiarta. Cred ca ar fi tragic si pentru mine. Deacord, apa incalzita la o anume temperatura schimba putin proprietatile materialelor. Personal imi era frica la un moment dat ca poate datorita caldurii sa nu fie afectate circuitele interne. Totusi, orice material are o anumita plaja a temperaturilor in care functioneaza si cred ca si producatorii au luat in calcul acest aspect. Eu nu am observat personal nici o modificare la ceasul meu si cred totusi ca nu este chiar atat de afectat. Este adevarat ca desi imi place sa am ceasurile in cea mai perfecta stare, le abuzez cand am ocazia tocmai pentru a le vedea limitele.
Casio este o marca foarte buna. Fac ceasuri rezistente. Eu as merge cu incredere pe Casio si nu mi-ar fi frica sa il bag la apa.
Casio este o marca foarte buna. Fac ceasuri rezistente. Eu as merge cu incredere pe Casio si nu mi-ar fi frica sa il bag la apa.
-
andrei2186
Am riscat putin azi si iata ce am facut.

L-am lasat o jumatate de ora in acvariu, l-am scos si nici pana la aceasta ora nu da nici un semn ca a intrat apa in el.
Deci....

L-am lasat o jumatate de ora in acvariu, l-am scos si nici pana la aceasta ora nu da nici un semn ca a intrat apa in el.
Deci....
-
Alexandrion
Heheeee, chiar arata frumos la pestisori. Fain. Sa il porti sanatos.