casio g-shock sau seiko orange monster?
Re: casio g-shock sau seiko orange monster?
Daca vei lua Casio eu iti sugerez sa nu exagerezi cu apa. Retine ca nu este un diver. Se recomanda de verificat anual etanseitatea - respectiv garniturile (capac/butoane/coroana). 
AR1070-56E
Am inteles. Sper sa fie bine, mai ales ca n-am de gand sa umblu la butoane in timp ce e in apa...Zar scrie:Daca vei lua Casio eu iti sugerez sa nu exagerezi cu apa. Retine ca nu este un diver. Se recomanda de verificat anual etanseitatea - respectiv garniturile (capac/butoane/coroana).
Nici nu este indicat, sunt foarte putine ceasuri la care se pot actiona butoanele sub apa - fara riscuri. 
AR1070-56E
O alegere nefericita.hello2 scrie:ClarPoseidon scrie:Aici sunt de acord cu Zar. Comparatia intre cele 2 nu tine. Fiecare are plusuri si minusuri pe palierul lui. Eu as opta pentru Seiko, dar sa spun de ce trebuie sa scriu vreo 2 zile si apoi tot nu ar fi clar. Da cu banul (cap-pajura) si ai rezolvat simplu...Zar scrie:Nu se pot compara. Sunt ceasuri din clase diferite inclusiv cu tipuri de mecanisme diferite. Pt. ca il vrei mai mult pt. inot - strict intre cele 2 - e mai indicat Monster.M-am decis la G-Shock pana la urma.
Motivele mele: bratara ne-metalica, care nu face zgomot in timp ce inot, ajustabila (nu trebuie sa merg la un ceasornicar ca sa mi-o largeasca sau nu), faptul ca merge teoretic la infinit cu bateria solara, are sincronizare prin radio, si, rezista la socuri. In plus, merge purtat si cu alte ocazii, nu are culori gen portocaliul ala care sa iasa in evidenta foarte mult. SH probabil se pot cumpara si altele mai bune, insa am vrut ceva nou si probabil mi-ar fi greu sa gasesc ceva SH cu toate aspectele astea.
Daca mai trebuie sa te gandesti, ia in calcul ca peste 1 an, 1 luna, 1 saptamana si 1 zi, Casio ”tau” nu va mai exista si in locul lui vor iesi alte 14 modele noi care mai de care impopotonat ca o pupaza, iar SEIKO MONSTER peste 11 ani, 11 luni, 11 saptamani si 11 zile va fi neschimbat si se va vinde ca painea calda intrucat inca de pe acum este un ceas clasic de la design si pana la mecanism.
SATELLITE WAVE
Poseidon, ai scris mult si 99% sunt argumente subiective
Inafara de partea cu bratara de la Seiko ce poate fi schimbata absolut toate argumentele sunt pe langa, cele mai amuzante sunt cele cu Garfield si Nemo care se regasesc in regnul animal si in natura si partea cu ce se va intampla peste 11 ani... sa fie oare peste 11 ani un Seiko Monster o piese mai ravnita pentru colectionari decat este acum? Cred ca restul producatorilor de ceasuri sunt in focuri acum, PP sau ALS probabil ca stau cu sufletul la gura gandindu-se ce ceasuri si mecanisme sa mai scoata ca sa combata ascensiunea "clasicului" Monster
Inafara de partea cu bratara de la Seiko ce poate fi schimbata absolut toate argumentele sunt pe langa, cele mai amuzante sunt cele cu Garfield si Nemo care se regasesc in regnul animal si in natura si partea cu ce se va intampla peste 11 ani... sa fie oare peste 11 ani un Seiko Monster o piese mai ravnita pentru colectionari decat este acum? Cred ca restul producatorilor de ceasuri sunt in focuri acum, PP sau ALS probabil ca stau cu sufletul la gura gandindu-se ce ceasuri si mecanisme sa mai scoata ca sa combata ascensiunea "clasicului" Monster
Poseidon, pai, vroiam un ceas sport... ma refeream ca mai poate fi purtat si cu alte ocazii, gen drumetii, excursii, la mare, la munte, in calatoriile peste hotare etc
Ai dreptate oricum la unele chestii, nu am inotat pana acum cu ceas la mana
Iar ca valoare, nu stiu daca ma va interesa foarte mult peste 10 ani. Sper sa am bani cat sa-mi permit altul nou fara sa il vand pe cel vechi.
Bune argumentele, asta speram sa aud de la inceput
Ai dreptate oricum la unele chestii, nu am inotat pana acum cu ceas la mana
Bune argumentele, asta speram sa aud de la inceput
Ideea este alta. Eu am inteles unde bate Poseidon. Tu esti interesat de un ceas sport pe care il vei folosi in special pt. inot/scufundari, asa ai precizat la inceput. Tehnic - clar Monster e mai indicat dintre cele 2. Dar daca te tenteaza mai mult Casio - e alegerea ta. 
AR1070-56E
Perfect de acord cu ce a spus Poseidon !....Poseidon scrie:O alegere nefericita.hello2 scrie: M-am decis la G-Shock pana la urma.
Motivele mele: bratara ne-metalica, care nu face zgomot in timp ce inot, ajustabila (nu trebuie sa merg la un ceasornicar ca sa mi-o largeasca sau nu), faptul ca merge teoretic la infinit cu bateria solara, are sincronizare prin radio, si, rezista la socuri. In plus, merge purtat si cu alte ocazii, nu are culori gen portocaliul ala care sa iasa in evidenta foarte mult. SH probabil se pot cumpara si altele mai bune, insa am vrut ceva nou si probabil mi-ar fi greu sa gasesc ceva SH cu toate aspectele astea.Bratara metalica poate fi schimbata oricand cu bratari din cauciuc sau piele. Bratara metalica a lui Monster este una dintre cele mai reusite din toate punctele de vedere (solid links) chiar pusa vis-a-vis de bratari mult mai scumpe. Trag concluzia ca nu ai inotat prea mult pana acum daca afirmi ca auzi bratara pe sub apa. Bratara metalica a lui Monster, ai sa ai surprize ca este FOARTE ajustabila fara sa trebuiasca sa te deplasezi prea mult. In schimb crezi ca, Casio merge teoretic infinit, dar iti spun eu ca practic ai sa mergi tu la ceasornicar des sa-ti schimbe capacitorul care nu este ieftin.
Are sincronizare prin radio, care te p..i pe ea.
Are rezistenta la socuri, dar la ce socuri ai de gand sa te supui??? Merge purtat si la alte ocazii cum ar fi...nunti, botezuri si cumetrii unde sunt foarte multe socuri banuiesc
. Nu merge purtat decat la foarte putine ocazii, la joaca si cam atat. Nu la restaurant, nu la intalniri galante, nu la birou, nu prin casa. Este un ceas extrem si urat pentru conditii extreme si urate. In schimb ai sa ai surpriza (daca ai sa iesi in natura) ca, culoarea portocaliu este relativ prezenta in regnul vegetal si in regnul animal. (motanul Garfield si pestisorul Nemo imi vin acum in minte fara sa ma straduiesc prea mult). Portocaliu este perfect pentru un ceas tineresc si vesel. Portocaliu este perfect pentru un Seiko Monster. Oricum nu a inventat Seiko culoarea portocaliu, cauta si cerceteaza si ai sa descoperi nume mari ce au folosit portocaliu pentru dial.
Daca mai trebuie sa te gandesti, ia in calcul ca peste 1 an, 1 luna, 1 saptamana si 1 zi, Casio ”tau” nu va mai exista si in locul lui vor iesi alte 14 modele noi care mai de care impopotonat ca o pupaza, iar SEIKO MONSTER peste 11 ani, 11 luni, 11 saptamani si 11 zile va fi neschimbat si se va vinde ca painea calda intrucat inca de pe acum este un ceas clasic de la design si pana la mecanism.
Si nu sant subiectiv deloc !
https://florinjune.wordpress.com/povestea-mea/
SO tell me where shall I go? To the left, where nothing's right? Or to the right, where nothing's left?
SO tell me where shall I go? To the left, where nothing's right? Or to the right, where nothing's left?
felicitari,imi place casio dar doar din metal ,am avut ceva experiente cu carcase de plastic la care mi sau rupt ansele ,curele crapate care se gasesc greu asa ca metalul e mai bun
Oricare din ele ai fi ales era OKhello2 scrie: ClarM-am decis la G-Shock pana la urma.
Motivele mele: bratara ne-metalica, care nu face zgomot in timp ce inot, ajustabila (nu trebuie sa merg la un ceasornicar ca sa mi-o largeasca sau nu), faptul ca merge teoretic la infinit cu bateria solara, are sincronizare prin radio, si, rezista la socuri. In plus, merge purtat si cu alte ocazii, nu are culori gen portocaliul ala care sa iasa in evidenta foarte mult. SH probabil se pot cumpara si altele mai bune, insa am vrut ceva nou si probabil mi-ar fi greu sa gasesc ceva SH cu toate aspectele astea.
La G-Shock chiar nu cred ca vei avea nici o grija foarte multa vreme - doar sa mai stea pe la lumina din cand in cand (si vara sa nu-l uiti niciodata in soare direct - acumulatorul se pare ca imbatraneste mai repede cand ceasul devine foarte-foarte fierbinte).
Sunt curios cum va fi la tine cu sincronizarea radio!
poseidon stie ce spune ,monsterul e clasic si sta pe linga ceasuri mult mai scumpe ,pentru ca ii place
Eu nu inteleg cum ai ales G-Shock cand tu il vrei pentru apa..cand Monsterul are are Divers 200m WR
. Si iti spun eu ca poti folosi monstrul portocaliu in mai multe situatii decat G-shockul si nu arati hilar 
Si eu sunt de acord cu Poseidon.
AFX: Am observat parca ceva impotriva ceasurilor mai ieftine dar bunicele sau populare :haha:
Oricum sa il stapanesti sanatos !
Si eu sunt de acord cu Poseidon.
AFX: Am observat parca ceva impotriva ceasurilor mai ieftine dar bunicele sau populare :haha:
Oricum sa il stapanesti sanatos !
nu stiu daca parerea mea conteaza,clar Seiko Monster(si sunt subiectiv,am zece ceasuri si toate sunt mecanice) 1 daca culoarea cadranului este o problema se gaseste si Black Monster(in cazul de fata culoarea cadranului-portocaliu-are o explicatie simpla:sub apa se vede mai bine) 2 cum a spus si Poseidon cureaua metalica este de o calitate incredibila(se poate monta usor alt tip de curea ) 3 vreti sa-l purtati si in alte ocazii-in mod clar va arata mai bine pe mana decat un g-shock din plastic http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 28&t=18834
Casio g shock este perfect pentru inot. Stiam ca toate din gama g shock au wr 200 m. Eu personal am cumparat unul special pentru inot si alergare. Este modelul 5600 solar si atomic. L-am luat special solar pentru a nu fi nevoit sa il desfac vreodata (am inteles ca tine 15-20 aniZar scrie:Daca vei lua Casio eu iti sugerez sa nu exagerezi cu apa. Retine ca nu este un diver. Se recomanda de verificat anual etanseitatea - respectiv garniturile (capac/butoane/coroana).
ceea ce este mai mult de cat perfect pt un ceas din gama asta. Eu il am cam de 2 ani si inot cu el de 4 ori pe saptamana cam 1,5km de fiecare data. Deci cam 6-7 km pe saptamana. In 2 ani nici o problema. Eu zi ca este un test destul de elocvent pentru testarea wr. Ceasul nu a fost purtat decat in acest scop. Si inca un aspect important: fiind integral construit din plastic sau cauciuc este ca un fulg la mana.
Merci, chiar asta vroiam sa aflu! L-am ales din aceleasi motive si cred ca il voi folosi intr-un mod similar.Expert scrie:Casio g shock este perfect pentru inot. Stiam ca toate din gama g shock au wr 200 m. Eu personal am cumparat unul special pentru inot si alergare. Este modelul 5600 solar si atomic. L-am luat special solar pentru a nu fi nevoit sa il desfac vreodata (am inteles ca tine 15-20 aniZar scrie:Daca vei lua Casio eu iti sugerez sa nu exagerezi cu apa. Retine ca nu este un diver. Se recomanda de verificat anual etanseitatea - respectiv garniturile (capac/butoane/coroana).
ceea ce este mai mult de cat perfect pt un ceas din gama asta. Eu il am cam de 2 ani si inot cu el de 4 ori pe saptamana cam 1,5km de fiecare data. Deci cam 6-7 km pe saptamana. In 2 ani nici o problema. Eu zi ca este un test destul de elocvent pentru testarea wr. Ceasul nu a fost purtat decat in acest scop. Si inca un aspect important: fiind integral construit din plastic sau cauciuc este ca un fulg la mana.
@seba, promit ca fac si eu un review ca cel din exemplul tau, dupa ce il cumpar