I Want To See Your Movements!

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
Claudiu
Forum Owner

Re: I Want To See Your Movements!

Mesaj de Claudiu »

Adi,

Este un compliment binemeritat!
La mine mecanismele din "pacate" se transforma in piese de schimb,iar portofoliul scade vazand cu ochii.....avand in vedere multele cereri de reparatii! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
ion66

Mesaj de ion66 »

Buna Dimineata si La Multi Ani !

Imagine
razvyy

Mesaj de razvyy »

Ioane, un ceas cu un mecanism aflat intr-o stare definita frumos si de brand: PERFECTA. L-am mai vazut, sta usor langa celelalte piese de exceptie detinute de tine.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

Si ceva nipon :)
Imagine
SBLA047
Zar

Mesaj de Zar »

Frumos realizat. :)
AR1070-56E
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Doxa grafic am vazut pe acolo..hmmm, e modelul din anii '50?
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Da Bogdan, asa este!
De fapt sunt ambele modele de Grafic - automatic si mecanic!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
razvyy

Mesaj de razvyy »

Fiindca tot este la moda acapararea de fonduri europene pentru fabricile de ceasuri din Romania :) ... m-am gandit ca cea mai buna afacere ar fi o mica fabricute de carcase pentru ceasurile lui Achraf. Este o paine buna de mancat si treaba destula. :)
Pe bune... Achraf, nu inteleg cum nu ai reusit pana acum sa-ti confectionezi carcase. Aveti (sau ati avut) in Bucuresti Facultate cu sectie de Mecanica Fina, probabil cu echipamente de laborator adecvate. Sau Intreprinderea de Mecanica Fina... Nu ai incercat aceste piste? Iesi putin mai scump la productia unicat datorita timpilor inactivi mai mari decat timpii de operare, insa nu cred ca nu pot fi confectionate. Sau la o bijuterie...
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Razvyy - ideea este interesanta ... dar probabil imposibil de pus in practica.
M-am interesat de ceea ce spui tu. Din cate stiu eu nici Mihai Ceciu nu a avut succes cu cei de la MF, deci ...
Meseriasii s-au duuuuus demult, sunt in cautarea unui strungar ... cei vechi insa s-au deprofesionalizat si in nici un caz nu (mai) au ustensilele necesare.
La bijutier - si mai greu. Nu este vorba de pierderi (la AU ma gandesc) ci la faptul ca bijutierul iti face (eventual) o carcasa dupa posibilitatile lui si nu dupa nevoile / specificatiile tale. Am incercat cu mecanismele FP 21 si - daca s-ar fi putut face ceva - potentiala solutie a fost realizarea unor carcase de 7-8 mm grosime (la modul optimist ...)

Dar daca alti forumisti au idei / solutii - le-as fi recunoscator ... si cred ca nu doar eu!
In viitorul apropiat sper sa incerc niste solutii cu un coleg de forum ;-)
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Confectionarea la comanda de carcase este, in conditiile actuale, aproape utopica.
Dupa parerea mea ar fi mai simplu de cumparat carcase de ocazie ( Ebay). Presupune rabdare si noroc dar iese muuuult mai ieftin si sunt carcase fabricate de producatori consacrati.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Eu am mai facut carcase,din alama cromata in principiu,si din aur un anumit model.
Toate hand-made,dupa un prioect destul de simplu,nu ceva f.complicat.dar este enorm de mult de lucru,si sunt putini aceea dispusi sa astepte si sa-de ce sa mint-plateasca o asemenea lucrare.
Prima carcasa de alama,a fost pentru un Doxa apartinator lui Mihai Ceciu,la care am lucrat aprox 2 saptamani ca sa iasa identica cu originala,dar am razbit-o -un doxa pe care l-a trimis la cromat,s-a stricat carcasa la cromare,si a trebuit sa fac alta identica :lol:
Carcasa de aur,a fost un model simplu,carcasa plana,cu cristal drept,si capac cu suruburi.Este cea mai usoara cale,caci realizarea unui capac prin presare sau cu filet este nerealizabila cu tehnologia aflata la dispozitie,idem o carcasa cu capac prin presare si rama prin presare la sticla.
Deci carcasele monobloc sunt realizabile,celelalte nu prea-cel putin de mine.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
RudolfF

Mesaj de RudolfF »

Pe elforum.ro, sunt foarte multi posesori de CNC-uri cu 3 sau 4 axe, care pot proiecta si realiza carcase cu specificatiile clientului. La strung e mai dificil intrucat nu se pot realiza urechile de prindere, gaura pt cheita, etc...
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Alex Clej scrie:Confectionarea la comanda de carcase este, in conditiile actuale, aproape utopica.
Dupa parerea mea ar fi mai simplu de cumparat carcase de ocazie ( Ebay). Presupune rabdare si noroc dar iese muuuult mai ieftin si sunt carcase fabricate de producatori consacrati.
Alex - de acord cu tine in ceea ce priveste o serie de calibre comune. Pentru unele ceasuri insa este dificil de gasit carcasa. Pentru FP 21 este greu de gasit o carcasa.

O solutie ar fi cea mentionata de Claudiu - cu carcasa prinsa cu suruburi. Discutam pe aceasta tema, Maestre! ;-)

O sa incerc sa explorez si solutia lui Rudolff.

In Ucraina si Polonia sunt niste indivizi care confectioneaza asa ceva - ati vazut pe ebay o multime de mecanisme ale unor ceasuri de buzunar reconvertite in ceasuri de mana (cele mai multe sunt oribile, deoarece sunt absolut enorme ca dimensiuni - peste 50 mm fata coronita!)
razvyy

Mesaj de razvyy »

Alex Clej scrie:Confectionarea la comanda de carcase este, in conditiile actuale, aproape utopica.
Normal ca iesi mai ieftin daca achizitionezi o carcasa. Insa cu rabdare si noroc nu cred ca poti innobila mecanismele de care Adrian dispune. Nici daca stai toata viata cu mana-n rahat (scuzati expresie) nu ai atata bafta sa-ti vezi colectia pusa-n picioare. Si nu cred ca nu vaneaza Achraf pe ebay, multe din ceasurile detinute de el sunt rodul orelor pierdute pe ebay.

In Romania sunt destule ateliere unde poti realiza o carcasa de ceas. La o comanda pentru mai multe carcase realizate dupa un sg. proiect cred ca pretul ar fi mult diminuat pe bucata. Adrian detine mai multe mecanisme FP21, cu siguranta in viitor sansa o sa-i surada mai repede la achizitionarea unui mecanism decat la cumpararea unui ceas intact la pret bun.
Bafta multa. Orice lucru are un inceput, important este sa faci primul pas.
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Sansele sa gasesti o carcasa pe ebay pentru FP 21 sau orice alt mecanism ultra-slim sunt infinitezimale. Azi m-am uitat prin licitatiile unui american - avea 3 mecanisme interesante, spunea ca i-au ramas dupa ce a topit carcasele de Au. Pentru mecanisme bune dar comune (Omega, Longines) cu rabdare gasesti carcasa. Dar la JLC, IWC si mecanisme F. Piguet nu (prea?) exista sanse.
Eu le-am scris celor de la Corum pentru o carcasa si au spus ca nu-i nici o sansa.
Apoi am vorbit cu maximus - si el a cumparat un mecanism (extrem de deosebit - il las pe el sa spuna, daca vrea) Corum FP 21, care i-a batut pe cei de la Corum la cap pentru o carcasa custom made si ei i-au raspuns pozitiv intr-un final ... dar i-au cerut 8500 SFR :shock: :shock: :shock: !!!

In fine - o carcasa custom made poate avea si avantajul ca va avea un diametru mai mare decat cel clasic al ceasurilor ultra-slim (care sunt de 31-33 mm) - 35-36 mm. Dar ... intervine ulterior problema cadranului!
Aici insa am o eventuala solutie ingenioasa :wink: !
Scrie răspuns