Citizen Eco-drive mecanism h501m- functionare?!

Ceasuri Japoneze - Japan Made
Scrie răspuns
A-Z Handmade Straps

Citizen Eco-drive mecanism h501m- functionare?!

Mesaj de A-Z Handmade Straps »

Buna ziua tuturor, am achizitionat recent un citizen Eco Drive, mai mult dintr-o intamplare. Din ce am citit pe net despre functionarea ceasurilor Eco Drive, energia solara este stocata intr-un acumulator (baterie), care presupun ca se schimba la un anumit interval. Ceasul achizitionat are in interior o baterie Renata 364, care din cate am citit pe net nu este reincarcabila.....
Intrebarea este daca ar fii posibil ca un ceas cu mecanism Eco Drive sa functioneze cu o baterie "normala", nereincarcabila?

Mersi anticipat !
Claudiu
Forum Owner

Re: Citizen Eco-drive mecanism h501m- functionare?!

Mesaj de Claudiu »

Poate functiona dar sunt sanse sa se deterioreze bateria si totodata ceasul,mai ales daca in cazul montarii unei baterii normale nu a fost intrerupt sistemul de incarcare solara.
In mod normal trebuie un acumulator.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
A-Z Handmade Straps

Mesaj de A-Z Handmade Straps »

Multumesc pentru raspuns!
Mthoekarim

Mesaj de Mthoekarim »

Citizen watches are widely avail at many different stores and available for both men and women in various designs and different colors. Even the watch models are available for different occasions such as for parties, sports, swimming (the waterproof ones) etc. So friend, if you are one of those looking for such types of watch models then you can buy these branded watch models from any watch stores.Well, the choice basically depends on your lifestyle and if your lifestyle is cool and attractive then you should definitely need to buy Citizen Eco-Drive or Citizen Promaster model to enhance your look and your personality.

Citizen lines of every watch models have come with sporty, trendy, and cool designs, which really can help you to appear better. Well, as we all know Citizen is not an ordinary watch manufacture company, because its name is enough for its quality assurance. Hence, if you are wondering to buy a new watch for you or wondering to buy Citizen lines of any watch model then you can prefer buying these from officially registered Citizen store.
stef29

Mesaj de stef29 »

Daca tot e deschis acest topic referitor la Ecodrive-uri, am si eu o intrebare. Am 4 Citizen-uri Ecodrive diferite modele pe care din pacate nu am mai apucat sa le port din momentul in care mi-am luat un Q&Q electronic, model asemanator cu Casio G-Shock. Imi place foarte mult acest ceas ca design si pentru faptul ca e foarte comod si usor. Intrebarea mea este, se recomanda ca acele Citizen-uri pe care nu le folosesc perioade indelungate de timp sa le las la lumina dar ferite de bataia directa a razelor solare sau nu are importanta acest aspect? Contactul direct cu razele solare le pot deteriora sau nu au nicio influienta?
Multumesc!
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nu patesc nimic daca le lasi in bataia directa,dar nu mai mult de 2 ore.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
enicar

Mesaj de enicar »

Eu am cumparat doua Eco-drive second. Asa am aflat ca sunt foarte multe tipuri de eco-drive si o cam incurcasem la primul.
Dupa ce l-am tinut la soare cateva ore, noaptea a murit... Pe urma am mai citit pe net.
Aici gasiti manualele http://www.citizenwatches.co.nz/instruction-manuals. Fiecare model are indicatii personalizate.
Eram convinsa ca trebuie sa schimb bateria dar la cat am dat pe el nu era chiar o tragedie. Citizen vinde baterii pentru Eco-drive, cam 120 lei, deci este clar ca nu le vinde din delicatete ci din necesitate ca mai au probleme.
A treia zi eram disperata... Am lasat toata ziua ceasul la soare, mai mult de 11 ore, dar nu erau mai mult de 30 de grade langa geam, verificat cu termometrul, iar pe urma am resetat ceasul. Coroana are doua pozitii si il puneti in cea extrema si il tineti asa 30 secunde... Parca asa era... Gasiti mai multe instructiuni in manual.
De atunci, nu am mai avut probleme cu ceasul dar cand nu il port, il tin in geam la lumina. E drept ca unde stau eu lumina este dar soarele este cam rar la vedere :P. Gasiti indicatii despre temperatura maxima in manual ceasului dvs. Un lucru l-am retinut, niciodata nu puneti ceasul pe bordul masinii cand este soare. Nu doar cu Eco-drive.
La al doilea am intrebat cumparatorul din prima despre baterie. Mi-a trimis linkul acesta.
http://www.citizenwatch.com/en-us/eco-d ... -it-works/
Ceasurile Eco-drive merg amandoua foarte bine.
Unul este model mai nou si are bratara din titan, un ceas foarte usor.
Imi plac Citizen-urile. Am si un automatic vechi dar e cam grabit saracul si un Lady-like delicat si tot vechi si ala cam grabit dar cred ca au peste 25 ani.
The road to hell is paved with good intentions...
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Eu am recomandat intotdeauna ca eco-drive-urile sa fie tinute macar o data pe saptamana cam 2 ore in bataia soarelui-lumina.Si atunci te poti bucura ani la rand de el.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Scrie răspuns