Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Workman

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de Workman »

Da, a fost cu reducere....de la 1000E la 1000$.
A sa ma duc si inapoi la magazin sa vad ce rezolv.
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
ate14

Mesaj de ate14 »

In primele 24 de ore de la achizitie poti solicita inapoierea banilor! Cred ca e cea mai buna solutie...
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Si daca incearca plateste vre'o taxa ? au mai existat cazuri cand au returnat banii si "firme"mai putin renumite ! :wink:
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
DOv

Mesaj de DOv »

Am citit de un caz chiar aici pe forum, in care B&B a înlocuit ceasul; sper sa nu mă insel, era vorba de un Mido.
cnd

Mesaj de cnd »

Da chiar mie mi s-a intamplat a fost dupa 3 zile la un Mido Multifort chrono caruia rotorul ii atingea geamul din spate,l-am adus la BB si ei l-au trimis la garantie,iar dupa vreo 2 saptamani si ceva au zis sa imi aleg alt ceas de valoarea lui lucru pe care l-am si facut;am ales un Louis Erard intrucat Mido ala era singurul,am uitat sa mentionez ca am cerut in procesul verbal ca ceasul sa imi fie inlocuit :P
cnd

Mesaj de cnd »

Si mi se pare ca i s-a intamplat si unui coleg la un Mido Broncelli power reserve care avea cadranul zgariat de una dintre limbile ceasului,cei de la BB i l-au schimbat cu un Mido All Dial Chronometre parca daca nu ma insel.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

@ Lady Gaga.......conform legii ,bla,bla, cine este inflexibil cu un client de buna credinta ,astazi asa,maine asa ,are toate sansele sa traga obloanele mai repede de cat se asteapta !Verba Volant .
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

Cand te ocupi cu asta vezi altfel lucrurile decat un cumparator.
Stiu si eu o situatie cand B&B a schimbat un ceas Atlantic, clientul alegandu-se un final cu un Hamilton :) . Deci se poate!

Daniel, s-a rezolvat problema?
Egalitate nu există decât în matematică!
Workman

Mesaj de Workman »

AdrianC scrie:Cand te ocupi cu asta vezi altfel lucrurile decat un cumparator.
Stiu si eu o situatie cand B&B a schimbat un ceas Atlantic, clientul alegandu-se un final cu un Hamilton :) . Deci se poate!

Daniel, s-a rezolvat problema?

S-a rezolvat.
Am sunat la Khulto din AFI si mi-au zis sa ma duc la service-Unirii. Am fost la service si in circa 20 minute s-a rezolvat problema (cica surubul de la rotor nu era bine strans si de aceea rotorul avea joc si atingea geamul din spate, pe interior). L-a strans ceasornicarul si acum e ok.

PS: ma cheama Cristi, nu Daniel... :D
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
Loox

Mesaj de Loox »

N-am citit legile alea insa in Codul Civil zice (art. 1710) ca, cumparatorul poate obtine dupa caz, [...], inlocuirea bunului vandut cu un bun de acelasi fel, insa lipsit de vicii. In art. 1716 alin. (2) zice ca daca reparatia (inauntrul termenului de garantie) este imposibila, sau daca durata acesteia depaseste timpul stabilit prin contract sau lege speciala, vanzatorul este obligat sa inlocuiasca bunul vandut. In lipsa unui termen prevazut, durata maxima a reparatiei este de 15 zile, [...], iar daca vanzatorul nu inlocuieste bunul intr-un termen rezonabil (? care o fi ala, nu zice), [...], e obligat sa restituie pretul in schimbul inapoierii bunului.

*** Pe scurt: daca iei ceva defect, intai il duci la garantie. Daca nu ti-l repara la timpul util, ti-l inlocuieste. Daca nu ti-l inlocuieste in timp rezonabil, abia atunci iti da banu` inapoi. :)
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

@Workman bine ca nu a fost nimic grav,sa-l stapanesti sanatos! :wink: (Adrian te-a echivalat la studii cu Daniel) :wink:
Zar

Mesaj de Zar »

Lasand la o parte legile in vigoare, in toate magazinele din care am cumparat aparatura (inclusiv ceasuri) toti vanzatorii spun sa te adresezi direct in magazin daca ai probleme cu produsul in max. 48 de ore de la achizitie. Variantele sunt :

1. ti-l schimba pe loc (daca mai au disponibil pe stoc)
2. daca nu au, poti alege (numai daca vrei) alt produs la acelasi pret sau altul mai scump si platesti diferenta
3. primesti banii inapoi

:wink:
AR1070-56E
Workman

Mesaj de Workman »

Gabi1 scrie:@Workman bine ca nu a fost nimic grav,sa-l stapanesti sanatos! :wink: (Adrian te-a echivalat la studii cu Daniel) :wink:
Multumesc.
Am sa pun poze cu el in topicul "Ultima achizitie"...
Workman

Mesaj de Workman »

Mai am o intrebare: cum e cel mai bine sa lasi peste noapte un automatic sa stea, dupa ce il dai jos de pe mana si il pui pe masa?
In ce pozitie este indicat sa fie lasat pana a doua zi (cu cadranul in sus ca pe mana, cu cadranul in jos, pe o parte cu cheita in sus, pe o parte cu cheita in jos), etc...?

Si acea pozitie e valabila pentru toate calibrele, felurile si modelele de automatic?
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

De regula cu cadranul in sus dar exista situatii(pt.cei pretentiosi cu acuratetea) cand cum spui si tu se cauta pozitii intermediare pentru a compensa plusul sau minusul de peste zi . Personal nu am apelat la aceasta solutie .
Scrie răspuns